Polo 6n 1,6,75hp 94' - Проблем с бензинова помпа(може би)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
slavoi
Автомобил:
Двигател:

Polo 6n 1,6,75hp 94' - Проблем с бензинова помпа(може би)

Мнениеот slavoi » Пет 28 окт 2011 0:45

Проблемът е,че когато горивото падне под около 45% при по-дълбоки завои колата просто спира... Не се разтраква като при гаснене ами просто спира и не засмуква бензин? Какъв може да е проблемът и колко горе-долу би струвало разрешаването му? :) Благодаря :)

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Polo 6n 1,6,75hp 94' - Проблем с бензинова помпа(може би)

Мнениеот maslinkov » Пет 28 окт 2011 7:56

Извадете помпата и почистете нея и резервоара. Щом не издава звуци, не е за смяна. Може и резервоара да ти се е деформирал и бензина бяга встрани при завой. При мене се оказа тя виновна, но не я смених докато не почна да гъгне. Дори и след смяната от време на време пак ми го прави като ми намалее бензина под 1/4 по индикатор. Не съм чистил и дюзи /може и оттам да е, ама нали върви, пълня повече бензин и карам/

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 28 окт 2011 11:34

От няколко дни карам 2F-ката с ниво на бензина около 1/8, че даже и по-малко и нямам такива проблеми, дори и при обратни завой с налкон/изкачване. Според мен е нещо друго, сипи първо едно STP черно за инжекциона, пък би трябвало да има ефект... :roll:
А от около година горката не е била с по-голямо наличие на бензин от 20 литра, при резервоар 45 литра. Пълня го до 15 литра, пада до 4 литра - вече в резервата и пак пълнене до около 13-15 литра за 20-25лв.
Криза дееб@ :lol:

Потребителски аватар
jimy85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jimy85 » Вто 01 ное 2011 17:42

Здравейте и аз имам същия проблем-полото е 1.4, 16 в. и при мен прекъсва когато бензина е под 1/4.
И интересното е че прекъсва само при по голям десен завой :banghead: .
Свалих помпата, почистих я и пак същото.
Ако може да ми дадете някакви насоки?

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Сря 02 ное 2011 9:39

Когато сменях мойта помпа с китайско менте се оказа, че е една идея по-малък диаметъра и уплътнението м/у помпата и кошницата долу не уплътнява добре. Ако е така не остава изобщо или е малко бензина , който идва обратно от двигателя и постъпва между помпата и кошницата. В завой особенно десен (защото помпата се намира в дясната част на резервоара) бензина отива наляво и помпата остава на сухо, тогава тя би трябвало да смуче бензин от кошницата , но и ако и него го няма прекъсва. При мен допълнително уплътняване реши проблема временно. Сега съм на същия хал ама не ми се занимава пак да разглабям всичко. Държа по-високо нивото на бензина.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 02 ное 2011 11:24

Преди да сменя оригиналната помпа ми го е правела и на ляв завой. След смяна го прави само на десен, ако е по рязък и с малко бензин, НО не винаги, което показва че има и друг оказващ влияние фактор - МАП, дюзи, регулатор на налягане. Ама и мене не ми се занимава вече. Щом върви през повечето време нормално и няма опасност да ме остави на пътя от това - газ. Интересно че за АЕР в началото са предвиждали помпа на 4 бара, а след това масово са почнали да му слагат 3 барови. То, щото мощен автомобил и трябва да се скопи още малко.... :D

Потребителски аватар
jimy85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jimy85 » Чет 03 ное 2011 11:09

Ами май и аз ще си карам така.Не ми се занимава пак да я оплътнявам тази помпа. :banghead:
Писна ми вече от тези полота ако не е помпата ще е дросела.
Ако помпата засмуче повече въздух има ли опастност да изгори?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”