Здрасти колеги.
Екранът на лаптопа нещо се сбъгяса. При включване и отваряне няма картина ами сами примигвания, бял екран, линии от време на време, черен екран. "Дава контакт" когато го хвана с две ръце и стисна леко (притисна горната част на капака към монитора). С леки почуквания от двете страни на екрана се "закрепва" и има картина.
Искам да чуя и вашето мнение преди да го поверя в ръцете на специалистите от оторизирания ХП сервиз.
Благодаря и поздрави!
Проблем с екран, лаптоп HP DV5
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Re: Проблем с екран, лаптоп HP DV5
това е известен проблем с тези машинки... видеокартата е залепена с на дънната платка и от много игри (затопля се) се отлепя, трябва да се натисне с нещо към дънната платка (гума от молив например) и така да се зарадва някой гей(мър) ...
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами лаптопът не се ползва за игри. 
Не вярвам това да е проблемът.
А и не става въпрос за корпуса ами за горната част на лаптопа - монитора и капака зад него.

Не вярвам това да е проблемът.
А и не става въпрос за корпуса ами за горната част на лаптопа - монитора и капака зад него.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
По-голямото зло - заминаващ си дисплей (ето ти го в EBay, примерно /естествено трябва да се провери дали реално е този екран!/, в BG излиза по-скъпо, доколкото съм гледал започват от 210; смяната не е кой-знае каква философия, има и някои хора тук, които могат да го правят това...).
По-малкото - прекъсващ кабел - и това се сменя, стига да се намери точния (пак ebay).
Най-малкото зло е поради някаква причина да ти се разкачва кабела, но обикновено са закрепени доста яко...
Успех!
По-малкото - прекъсващ кабел - и това се сменя, стига да се намери точния (пак ebay).
Най-малкото зло е поради някаква причина да ти се разкачва кабела, но обикновено са закрепени доста яко...
Успех!
Последна промяна от slimmer на Пет 28 окт 2011 12:05, променено общо 1 път.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами то се очакваше от американските шитни 
Както и да е, в най-лошия случай сменям дисплей.
Инетресното е че този лаптоп го пазя като очите си. Никога не е падал, удрян и т.н. Седи в чанта, когато не се ползва.
Възможни причини за тази повреда?

Както и да е, в най-лошия случай сменям дисплей.
Инетресното е че този лаптоп го пазя като очите си. Никога не е падал, удрян и т.н. Седи в чанта, когато не се ползва.
Възможни причини за тази повреда?
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Ами, какво да ти кажа... Понякога и от самото отваряне и затваряне се прекъсва кабела (много са тънки...). Другото е в чантата като се носи, да се притиска дисплея и ако е по-мека пластмасата... сещаш се. (Аз затова си взех охлаждаща подложка с г-образна форма за стария лаптоп, понеже така влиза в нея и тя го защитава)
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Павилион лаптопите трябва да се пазят много от температурни аномалии, да се почистват често.
При теб бих заложил на кабел... Дали е за смяна или се вади от буксата по някаква причина е вече друг въпрос.
Естествено, не е изключено матрицата да си отива, но аз по-често съм попадал на такива, които огасват и повече не светват.
При теб бих заложил на кабел... Дали е за смяна или се вади от буксата по някаква причина е вече друг въпрос.
Естествено, не е изключено матрицата да си отива, но аз по-често съм попадал на такива, които огасват и повече не светват.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря колеги.
Дано се окаже кабел.
Дано се окаже кабел.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Тия са ми любими.
Пробваш на външен монитор и ако с него работи, честито - нов дисплей или евентуално кабел ама той върви с дисплея.
Ако не тръгне с външен монитор - видео карта.
Всъщност и при 2-та при двата варианта има вероятност проблема да е другаде, но е минимална. Ако не е гаранционен мога да го погледна.

Всъщност и при 2-та при двата варианта има вероятност проблема да е другаде, но е минимална. Ако не е гаранционен мога да го погледна.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”