Покупка на Голф 4 1,9тди 110 к.с
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: Покупка на Голф 4 1,9тди 110 к.с
До сега не чух един правилен отговор, защо да не се купува кола от Италия, а причината е там че колите ги скъсват от каране и изобщо не ги пазят и най-често ги карат блъснати, идват тук дават ги на тенекиджия, прави се ремонт малко боя и в автокъщатата. А аз до сега освен голф 3 не съм виждал друга да гние. Общо взето тези мотори са едни от най-сполучливите на Г4 и няма да имаш никакви ядове, само трябва да уцелиш колата. Дето вика по-горе един от колегите най-важното е да не е пр***ан денфера или турбото, защото там тиват много пари! Ако питаш мен по-добре не бързай и си търси от някое частно лице да ти каже какво е сменял и т.н, също може да гледаш тук във форума в раздела за продажна на коли.
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
холандските коли наистина са много запазени, и като двигател и като купе, но не ги внасят защото им идват доста по скъпи - там са по-скъпи колите, а и растоянието от 2500 км до холандия си е доста. между германия, австрия и италия, бих предпочел германия или италия, защото австрийските наистина са наи-изгнили. до сега в къщи колите са били една от холандия - перфектно волво в40 - никъде ръжда, перфектен двигател, и 4 коли от италия - голф 4, два пасата и бмв, и четирите 98 година и четирите без изгнило никъде, проблеми съм имал само с бмв-то. та колега, като се качиш на голфа да го пробваш, ако те залепва за седалката, значи на турбото му няма нищо, огледай го и за течове на масло около турбото, ако няма.. значи голфа става. успех с покупката 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: TDI
Добре колеги, значи сега само да споделя скоро ще ходя до Варна да гледам коли, но мои познати ми казаха че читав немски голф под 7500 нямало да си намеря, дали е вярно това, сега ми предлагат да си взема италианка, ок няма проблем но повечето автокъщи не позволяват прегледа на кола в сервиз, голям филм. Май най добре да си купя от човек и някой идея има ли защо голфа 4-ката държи сравнително висока цена , за разлика от пасата ?
Мерси колеги
Мерси колеги
Защото Пасатът от тези години е с "ново" алуминиево многораменно окачване, което е кекаво и се чупи като солети, а да го ремонтираш е скъпо и превишава средната цена на колата /последните сентенции са родени от велики провинциални майстори, които вероятно имат на много неща да научат ФВ инженерите/.
В действителност наистина окачването на Пасата и по-"трудното му обслужване /по-скъпо/ заради успоредно разположения мотор го правят "по-малко" търсен и респективно по-евтин. А и обикновено Пасат ТДИ е на 400 + хил. км., което не е невярно и за Голфовете.
Като цяло, ако ползваш колата за извънградско е по-удобен Пасата, пък и предниците вече се намират доста евтино /има и из форума оферти/, а и не са чак толкова кекави. Винаги е по-важна самата бройка кола, а не модела или марката.
Но все пак е добре да се ориентираш горе-долу. Защо не разгледаш из Продава във форума, има прилични коли и като цени, и като състояни. А и можеш да проследиш историята на колата из темите.
Щом не позволяват преглед в сервиз, знаят, че ще намерят нещо хванато с точка, тел или някоя друга маскировка с цел продажба. Аз бих се отказал от тази автокъща и автомобил. Не е да няма коли.
П.П. Смея да твърдя, че тук /форума/ доста хора чак "глезят" колите си и вероятно продаваните тук са по-добри от 75% от новия внос. /25% го приемам за късмет и статистическа грешка/
В действителност наистина окачването на Пасата и по-"трудното му обслужване /по-скъпо/ заради успоредно разположения мотор го правят "по-малко" търсен и респективно по-евтин. А и обикновено Пасат ТДИ е на 400 + хил. км., което не е невярно и за Голфовете.
Като цяло, ако ползваш колата за извънградско е по-удобен Пасата, пък и предниците вече се намират доста евтино /има и из форума оферти/, а и не са чак толкова кекави. Винаги е по-важна самата бройка кола, а не модела или марката.
Но все пак е добре да се ориентираш горе-долу. Защо не разгледаш из Продава във форума, има прилични коли и като цени, и като състояни. А и можеш да проследиш историята на колата из темите.
Щом не позволяват преглед в сервиз, знаят, че ще намерят нещо хванато с точка, тел или някоя друга маскировка с цел продажба. Аз бих се отказал от тази автокъща и автомобил. Не е да няма коли.
П.П. Смея да твърдя, че тук /форума/ доста хора чак "глезят" колите си и вероятно продаваните тук са по-добри от 75% от новия внос. /25% го приемам за късмет и статистическа грешка/
Последна промяна от sam_boha на Пет 28 окт 2011 12:25, променено общо 2 пъти.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
veselinov87 написа:Добре колеги, значи сега само да споделя скоро ще ходя до Варна да гледам коли, но мои познати ми казаха че читав немски голф под 7500 нямало да си намеря, дали е вярно това..
Ако е от последните години и не е мачкан от валяк със сигурност за под 7500 няма да е стока ! А колкото до изказванията на някой колеги че "..двигател се прави ама ръждата не.." не съм чел теми от рода на "Имам петно от ръжда и колата гори масло и не върви..." докато такива за "родили" италианки след първа смяна на маслото са много

-
Да колег sam_boha , многи си прав за покупката, но тук в форума няма публикувана кола която да е това което искам, търся голф 4, 1,9тди 110к.с. , гледам и в обяви но засега май няма успех, мисля да поразгледам и частните обяви, а що се касае до пасата сега ми стана ясно, това с тия много носачи не ми се нрави. Мерси за коректния отговор и според теб Голф 4-ка 1999 г. заслужава ли си 6500 лв ако е в много добро състояние.
Мерси
Мерси
veselinov87 написа:Да колег sam_boha , многи си прав за покупката, но тук в форума няма публикувана кола която да е това което искам, търся голф 4, 1,9тди 110к.с. , гледам и в обяви но засега май няма успех, мисля да поразгледам и частните обяви, а що се касае до пасата сега ми стана ясно, това с тия много носачи не ми се нрави. Мерси за коректния отговор и според теб Голф 4-ка 1999 г. заслужава ли си 6500 лв ако е в много добро състояние.
Мерси
Охх, абе надали аз съм човекът, който да ти даде правилния съвет. Според мен 12 и повече годишните коли не трябва да превишават 3500, но виж цените не са това, което ми се иска на мен

По принцип, ако е регистрирана и обслужена, както му казват качваш се и караш, цената май е добра. Ако е нов внос, то тя ще ти стъпи 7500 лв. минимум. А като стигнем 7 и нагоре хил. лв. аз лично почвам да гледам бай бек автомобилите /не че съм си купувал такава кола и за такива пари/.
Но погледни и Октавиите и Леоните - почти същата работа като Голфа, а са малко по-евтини или поне моето впечатление е такова.
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
колега като не претендирам да разбирам кой знае колко много от двигатели, или пък да имам нещо общо с човека който я продава, виж ако искаш тази обява - http://www.mobile.bg/11312030006140129 , преди 2-3 седмици ходихме да го гледаме този голф в пазарджик, на мен лично много ми хареса, върви много добре, нямаше тропания нито омаслявания някъде, общо взето на мен ми хареса, даже го спазарихме за 6250 лева (за братовчед ми) след което обаче той се отказа и купи един голф от стара загора за 5500 лева, та можеш да го видиш ако ти е някъде на близо, или по път
- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
аз продавам моя голф колега,но ти е много далече.А колата е напълно обслужена само за каране.турбото е ново и масло за една смяна не ми е пипало грам.само да не ти казвам колко пари ми се върза че няма да ми повярвате.
-
Благодаря на всички за помоща, ами да ви кажа честно аз съм от Силистра, иии гледам нещо тук наблизко, не си заслужава да ходя далече , нещо Варна, Русе, Търговище или пък най мн Бургас.
УФфф щее поогледам и Сеат Леон и Шкода Фабиа( лично по ми харесва от октавиата), незнам вече какво да си мисля, имам запланувана среща с един човек да му гледам голфа , но нещо в снимките ме притеснява, ще пусна една снимка тук да видите и кажете, отвора на капака от ляво е доста голям или така ми се струва, това значе ли че колата е удряна и правена??? моля дайте си мнението!!!
Мерси
УФфф щее поогледам и Сеат Леон и Шкода Фабиа( лично по ми харесва от октавиата), незнам вече какво да си мисля, имам запланувана среща с един човек да му гледам голфа , но нещо в снимките ме притеснява, ще пусна една снимка тук да видите и кажете, отвора на капака от ляво е доста голям или така ми се струва, това значе ли че колата е удряна и правена??? моля дайте си мнението!!!
Мерси
- Прикачени файлове
-
- SANY4216.jpg (78.45 KиБ) Видяна 1213 пъти
Нормално е предметите /разстоянията/ в по-близък план да изглеждат по-големи от тези на по-далечен. Имам предвид, че може да е оптична измама. По принцип трябва "луфтовете" да са еднакви. Проверява се с монета от 1 лв. Това условно. Иди и виж Голфа, нищо не ти коства, ако не ти хареса - тръгваш си.
По принцип за хубава кола се обикаля доста, но във Варна не вярвам да няма една читава.
Фабията е по-малка от Голф, тя е в класа на Поло. С риск да стана досаден, Шкода имат доста добра бай бек политика - виж им сайта.
Иначе гледай да е фейслифта поне Шкодата.
По принцип за хубава кола се обикаля доста, но във Варна не вярвам да няма една читава.
Фабията е по-малка от Голф, тя е в класа на Поло. С риск да стана досаден, Шкода имат доста добра бай бек политика - виж им сайта.
Иначе гледай да е фейслифта поне Шкодата.
-
Добре, а ако все пак се окаже малко по голям от едната страна какъв е извода ???
Мерси
Мерси
Удар, който е оправен набързо /респективно не точно качествено/. По принцип се гледат фаровете да са еднакви, вътре по коша да няма някакви заварки съмнителни, под кората на капака, че съм виждал и черен капак, който отдолу е червен
. Смятай как не им се е занимавало на джамбазите.
Най-хубаво идете на някой сервиз да разгледат отдолу как е положението - посуквания и т.н. Ако се дърпа - вече го коментирахме.
Иначе ако не тегли настрани, би трябвало да си е наред.
Според мен най-лошото е не колата да е блъскана, а това да не е отремонтирана качествено. Надве, натри, за продажба. Пастиране и хайде хоп.

Най-хубаво идете на някой сервиз да разгледат отдолу как е положението - посуквания и т.н. Ако се дърпа - вече го коментирахме.
Иначе ако не тегли настрани, би трябвало да си е наред.
Според мен най-лошото е не колата да е блъскана, а това да не е отремонтирана качествено. Надве, натри, за продажба. Пастиране и хайде хоп.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Наистина е най-лошото колата да не е добре отремонтирана за това гледай много внимателно. Аз когато взимах Пасата пропуснах някои неща които бяха доста добре замаскирани и в последствие след една година като свалях някои неща по ламарините ги забелязах от вътре по калниците. За турбото и да стане нещо не е за притеснение защото се оправя и то не с ново и става като чисто ново. Дори в Реал Турбо които се дънят адски много последно време продават рециклирани турбини ама на много високи цени и там не се ходи но това е друга тема! За мен по притеснително е съединителя и ламарините, там отиват доста повече пари ако има поражения по тях. все пак са си старички колите и не се знае какво са преживели. Пожелавам ти успех в покупката и дори ако решиш да взимаш кола може да се обадиш на някои от клубните майстори и срещу заплащане да направите заедно огледа или да им я закараш. Предполагам че никой от тях няма да откаже ако разбира се не му е запълнен графика.
Поздрави и късмет в покупката!
Поздрави и късмет в покупката!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Щом може Шкода и Сеат да гледаш бих те посъветвал следното. Има модели на Сеат Леон/Кордоба, които са с обикновен маховик заводски. Реално с еднакви двигатели, но с различни маховици. Ако искаш поне откъм маховик да не го мислиш можеш по рамата да разбереш с какво е излязла колата ти от завода. Има един двигател, който се слага в някои модели на Сеат и ФВ - който е 1.9ПД 100к.с. и влиза в ниския данък, дори при Сеат го има с обикновен маховик (мисля при Пасат и Голф е с демпферен). Само че не зная дали ще влезе в бюджета ти. Ще потърся из мобиле да видя някоя примерна обява на кола с такъв. 

Върни се в “Дизелови агрегати”