Vw Vento-плюсове и минуси.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Re: Vw Vento-плюсове и минуси.

Мнениеот kikogsxr » Вто 25 окт 2011 7:57

Така колега - карах венто 6 години, за мен това е най-здравия танк който има :Mr Green Fun .
Нека бъда по-конкретен:
1. Венти беше 1.8 моно 75к.с. на газ BRC(аз я слагах), разход 10/100(при положение, че ми е доста тежък кракът mhihi );
2. Поддръжката е супер ефтина като части(повечето неща са като на москвича ако не те мързи можеш сам да си ги сменяш);
3. Сменял съм амортисьори(консуматив), тампони(консуматив), феродов диск(консуматив), гарнитура на главата(консуматив), но това са нормални неща за една кола на която за 6 г. съм навъртял 120 000км.(за разлика от сегашната ми ламичка AGZ mhihi )
4. Имаш огромен багажник, стабилна на пътя при нормални скорости(130-150км/h на АМ);

Още ме е яд, че го продадох, но просто станаха две(мечтаех за бора) и мотор имам(само да вметна, че данъка на Bori и GSXR-ката е 400 кинта, но приказката е, че който си има брада си търси и гребен). Никога не ме е оставила колата на път. По-добре е от голфа(по-стабилна с ориг. окачване).
Внимавай с гарнитурата ако ще вземаш, нека някой който е имал vw 3 , да дойде с теб и да гледа дали надува, принципно не е страшно, ремонта излиза към 150 кинта и после пее 150-200 000км.

Успех и препоръчвам да вземеш бензин, че старите печки са си е....ло ма..та

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 25 окт 2011 12:50

kikogsxr написа:гарнитура на главата(консуматив)

:shock Може би говориш за гарнитурата на клапаните (т.е. капака на главата)?

Колега, имай предвид, че въпреки огромния багажник, в хечбека можеш да натъпчеш по-обемисти предмети, като телевизор, хладилник и т.н., които в седана не влизат ;) Зависи какво ще превозваш с него. Ако основно ще караш в града и няма да мъкнеш багажи, аз бих гласувал за Голфа - по-лек е като маса и се паркира по-лесно на малко пространство.

ПП. Добавям темата в сборката.

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Вто 25 окт 2011 15:03

Имах в предвид точно гарнитура на главата не на капака, описах го като консуматив защото исках да го класифицирам към леките, но необходими ремонтни работи на колата, не за друго ами защото съм чувал - "бреееее тая бричка избила масло в антифриза и за нищо не сатва facepalm "

Последна промяна от kikogsxr на Вто 25 окт 2011 15:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 25 окт 2011 15:08

То същото важи за всяка кола. На всяка може да й избие гарнитурата. Все едно да кажеш, че им се хабят накладките и това е заводски дефект :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Вто 25 окт 2011 15:18

stefan4o написа:То същото важи за всяка кола. На всяка може да й избие гарнитурата. Все едно да кажеш, че им се хабят накладките и това е заводски дефект :Mr Green Fun

:да:

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 25 окт 2011 15:31

Плюсове:
Голям Багажник
Вози 1-на идея по-добре от голф 3
По-добре стои на пътя,по причината заради която е и возията по-добра
Евтина за поддържане

Минуси-Много гният всички 3-то поколение :!:
ФВ от тия години мрази ел. стъкла и всико друго що е електрическо.
Старо е :!:
Не си струва 3000 лева,ако не е климатиччно/климатронично 97-ма или 98-ма :!:
За първа кола бива поради евтината си поддръжка.

За 3 бона трябва да е кукличка,която да не те кара да и отваряш капака и да я вдигаш на крик поне първите 50000км
за 2000 сигурно ще е някой ждреб с 1 милион кусири,а за по-евтина ти си знаеш...

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Сря 26 окт 2011 7:30

Пропуснах да напиша, че и таблото на венти ми харесва повече(лично мнение)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 26 окт 2011 8:04

Най - големият недостатък на Венто, според наблюденията ми, е ръждата. Може и да е като Голф 3, но антикорозионната му обработка е по - зле. Ръждясват като Опел!
Та по тая причина - поне да не е от Австрия!
И колкото по - малко е "тунингована", по - добре.

kasabov_g

Мнениеот kasabov_g » Съб 29 окт 2011 18:27

За ръждата съм съгласен.При мен двигателят и ходовата част са перфектни.Не мога да я вдигна на крик,подавва.За вратите да не говорим смених четерите.Да му е жал на човек,вози страхотно,гори малко,функционална е, но не си струва да се кърпят ламарини.

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Съб 29 окт 2011 19:33

dushanov написа:На много места чета, че Вентото вози по-добре от Г3. Не знам как и на какво... Точно днес карах 2 г3 и 2 вентота. Една и съща друсия. Даже мога да дам + за г3, че е по-стабилен. Оабче си похлопват по 1 и същ начин. Това не знам как става! :)
А отделно за колегата чиято е темата. При положение, че е нов шофьор, не е ли по-добре да вземе хечбек? Много по-лесно се паркира от колкото седан. Никой не се сеща за това. Нека се научи на едното... после може и Це да изкара. Лично мое мнение! :beer

Колега всичко си е до кола и подръжка.Мойто Венто е 94-ти набор и да ти кажа като се качиш да го покараш или да се возиш друго ще говориш.Няма тропане на пластмаси и разни други шумове.На Голф 3 също имам приятел което е много стегнато.Всичко зависи от задкормилното устройство.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 30 окт 2011 9:16

Потвърждавам казаното по-горе за багажника,практиката доказа по-голямата ефективност на Голфа при обемни товари.Стабилността на Венто в завой се дължи на металната греда между задните бомбета(ей тая дето пречи да влезне хладилника :D ),както и леко пренасяне на повече тежест към задния мост.И да,необяснимо е,но гние повече от Голфа!Иначе като визия ми харесва повече,това е поправимо-може да се местят решетки капаци и фарове-съвместими са комплектите.Като мотори,същите като при Г3,предпочитания към по-големите.Екстрите,освен прост климат,избягвай!Особено шибидаци ,ел стъклата дават фира!И за тия пари може и нещо по-добро да намериш!

kasabov_g

Мнениеот kasabov_g » Нед 30 окт 2011 9:46

Всичко опира до мерак.Търсих доста време Vento мал шанс неможах да намеря.Купих Golf идеята за Vento си остана.Сега имам и двете.Освен по комфортното возене други фрапиращи разлики не намирам.В определени ситуации може да прецениш плюсовете и минусите на всяка една от колите.Не зная в един завод ли ги првят обаче на Golf нямам точка ръжда. Vento е maikomila .Логично според мен е Vento,като малко по висок клас да е с по прицизна изработка.Явно не всичко опира до логика.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 30 окт 2011 9:53

VENTO не е по-висок клас кола от GOLF 3,просто е седанова версия и всичко ,освен фарове и капак ,е еднакво!По отношение на производството-по лепенката в багажника може да се декодира мястото на сглобката.
Ако мога пак да избирам,бих предпочел Пасат Б3-седан пред Венто!Или Б4 седан.

anton_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton_vw » Нед 30 окт 2011 19:04

Имах такава кола 1.8 АБС 90 коня и съм пре доволен от нея. Изминах с нея над 300000 км и иска само поддръжката да е редовна. Повече от 11 не можах да кача разход на гориво. Общо взето колата супер. Сега карам Ауди а4 и по хубава но само да не беше тая предница толкова болна всичко си е супер. Ако трябва да избирам от двете коли за подръжка избирам Вентото. Пък да ти кажа за ръждата мойто така и не ръждяса никъде. Общо взето суер колица за без парица :D .

Потребителски аватар
Vw Ventoo
Автомобил: Vw Vento
Двигател: 1800

Мнения за Vw Vento 1.8 75 к.с.

Мнениеот Vw Ventoo » Пон 02 яну 2017 11:59

Здравейте!
Харесал съм си едно Vento-96 година, 75к.с., 1.8. Искам да си изкажете мнението за тези коли-евтина ли е поддръжката и всичко свързано с колата. Подходяща ли е за първи автомобил и т.н.?
Цената, която и търсят, е 2000 лв. Колата е била гаражна и много поддържана, има си сервизна книжка, няма ръжди. Карах я и върви доста прилично. Баща ми има голф 3 1.4 65к.с , но вентото върви и вози много по добре, но все пак преди да премина към покупка на колата искам да разбера повече за тези коли :smile

Благодаря Ви предварително за отделеното време. :smile

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”