Моят Голф 4 1,4 75 к.с. 16V
- pesho_kalibrata
- Автомобил:
- Двигател:
Моят Голф 4 1,4 75 к.с. 16V
Здравейте,съфорумници купих си голф 4-ка и искам да ви попитам за обслужването на голфа , какво да сменя и т.н.т Голфа го взех с блокирани колани предни , има грешка в компютъра свети лампичката за еър-бега , как да е оправя ? Какво масло да и сложа? И да попитам горе-долу градско колко разход ще дава това голфче? 
Последна промяна от pesho_kalibrata на Вто 25 окт 2011 18:58, променено общо 1 път.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: За обслужване на Голф 4 1,4 16v 75 к.с.
Добре дошъл и честито за колата !!!
Да си те радва...
Ремъци,ролки,хидравлика,спирачна течност,антифиз,масло двигател,скорости и всички филтри...
Закачи я на диагностика и виж какъв е проблема.
Пробвай с 10 на 40 масло за начало,ако го гори-15 на 40.
Марките препоръчани от мен са Яко,Мотул и Мобил...
Успех.
Ако има друго питай смело !!
Да си те радва...
Ремъци,ролки,хидравлика,спирачна течност,антифиз,масло двигател,скорости и всички филтри...
Закачи я на диагностика и виж какъв е проблема.
Пробвай с 10 на 40 масло за начало,ако го гори-15 на 40.
Марките препоръчани от мен са Яко,Мотул и Мобил...
Успех.
Ако има друго питай смело !!
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Колега има доста изписано за тоя мотор-поддръжка, проблеми и т.н само ползвай търсачката и ще намериш!Успех.
Честито градски
Имаш 4 ролки,3 ремъка,4 филтъра,водна помпа,антифриз,спирачна и масло (аз съм с такъв Голф и карам само с 5в40 и не мисля да слагам друго)
10в може след време,ама 15в не бих
Виж дискове,накладки,гуми!
Разходът е доста относителен
От 8 до 10 
Имаш 4 ролки,3 ремъка,4 филтъра,водна помпа,антифриз,спирачна и масло (аз съм с такъв Голф и карам само с 5в40 и не мисля да слагам друго)
10в може след време,ама 15в не бих
Виж дискове,накладки,гуми!
Разходът е доста относителен
От 8 до 10 -
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
ако не е тайна за колко взе голфа?
Г-н Калибра, най-добре започни с диагностика. Току виж се оказало че нямаш вече еърбеци.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
блокирали колани и светене на еърбег май само на мен ми звучи като челен удар, и дори не са си дали труда да пооправят нещата преди продажба....
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
agent_kowalski написа:блокирали колани и светене на еърбег май само на мен ми звучи като челен удар, и дори не са си дали труда да пооправят нещата преди продажба....
...Не само на теб... направо би било жив късмет ако не е това...
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
затова попитах за цената.ако е 2000 добре...ама ако не е ...
Колеги разхода който давате е стряскащ.Колата ми е Golf 4 Variant 1,6 16v 77kw
105ps и за засечени 10хилки не ми е превишавал 7/100 комбинирано.От Варна съм
така,че трафика е достатъчно натоварен особенно летния сезон.Лятото ми се налага
ше често да ходя до Ст.Загора и преминах почти през всичките проходи.Смятам,че
колегата с този двигател трябва да има по нисък разход от мен.Честито колега и
безаварийно каране.
така,че трафика е достатъчно натоварен особенно летния сезон.Лятото ми се налага
безаварийно каране.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
vesko62 написа:Колеги разхода който давате е стряскащ.Колата ми е Golf 4 Variant 1,6 16v 77kw
безаварийно каране.
1.6 16V е доста икономичен двигател. И все пак не можеш да сравняваш Варна (дори и през лятото) със София по което и да е време на годината (освен когато псевдо-софиянците не си заминат масово по селата). В София трудничко се прави разход от под 10 (с 1.6 16V), разбира се в зависимост от тсечката
Пример - преди 1-2 години се прибрах от морето с 3ма човека, съответния багаж и климатик със среден разход 6.2, вкл магистралното което бе със 100-150.
Но все пак тук говорим за 1.4 16V - малко по-икономичен в градски условия.... и малко по гладен при по-високи скорости.
- pesho_kalibrata
- Автомобил:
- Двигател:
Първо искам да ви благодаря ,че се отзовахте на проблемите ми , цената за която купих голфа е 3,300 лв. (1999г), с платена екотакса , незнам как ви звучи евтин ли е скъп ли е двувратка е сив металик до 1-2 дни ще кача снимки да го видите че телефона замина .. Има ел. стъкла , ел, огледала , климатик и ел фарове май и имобилайзер има. Някои хора викат прекалено евтин е да не му има нещо , други викат много скъп е но незнам тъй като аз не разбирам грам , Вие ги разбирате и ще кажете добра ли му е цената . Относно еър-беците като се тестват лампичките лампата на еърбега не изгасва а уж колата има 4 броя имала е удар отпред не е много силен тъй като не е изметната гредата и може от това да са блокирали коланите както Вие казахте , но немога да разбера дали има еърбеци отпред тъй като еър-бега на волана ако се е пръснал , щеше да е лепян волана или да е разцепен по средата , а не е и този до шофъорското място си е наред на пръв поглед, ако може някой да ми каже трик как да разбера дали са си на мястото или са заминали и са сменили само корите дето пи6е АIR BAG , като натисна волана посредата потъва малко навътре това признак ли е
И също така да попитам нещо по предницата скърца дали са тампони и как мога да разбера ? И задължително ли е да сменя маслото в скоростната кутия и хидравличната течност ?
Мерси Предварително за Отзивите !!!
Относно скърцането отпред - доста хора реват от тампоните на стабилизиращата щанга.
Относно маслото на скоростите - мисля да бях чел че не се сменява, освен ако не се налага интервенция в самата кутия. С риск да не наскачат хората, аз не бих го сменял. Бих го проверил само. Сега ще ме нарекът балък и ритуално ще ме разпънат на кръст
По бих се загледал в течността на спирачките, маслото на хидравликата и антифриза.
Еърбеците - хубаво е да им пуснеш една диагностика с компютър, да видиш кво ще излезе. Не е никак хубаво че не изгасва лампата, не е хубаво и че коланите не работят. Това че капаците на еърбеците са там не трябва да те радва, сменят се лесно. Лошото е че отдолу може и да няма никой.
Относно цената - лично за мен колата не е скъпа. Има проблеми, ами то за тази сума няма как да е идеална. Ако е в добро състояние мотора и като цяло е запазена, другите неща се оправят. Но вече е твоя, каквото и да кажем ние е без значение.
Качи някоя снимка, да видим поне. Надявам се че си оставил някой лев за първоначални ремонти.
Относно маслото на скоростите - мисля да бях чел че не се сменява, освен ако не се налага интервенция в самата кутия. С риск да не наскачат хората, аз не бих го сменял. Бих го проверил само. Сега ще ме нарекът балък и ритуално ще ме разпънат на кръст
По бих се загледал в течността на спирачките, маслото на хидравликата и антифриза. Еърбеците - хубаво е да им пуснеш една диагностика с компютър, да видиш кво ще излезе. Не е никак хубаво че не изгасва лампата, не е хубаво и че коланите не работят. Това че капаците на еърбеците са там не трябва да те радва, сменят се лесно. Лошото е че отдолу може и да няма никой.
Относно цената - лично за мен колата не е скъпа. Има проблеми, ами то за тази сума няма как да е идеална. Ако е в добро състояние мотора и като цяло е запазена, другите неща се оправят. Но вече е твоя, каквото и да кажем ние е без значение.
Качи някоя снимка, да видим поне. Надявам се че си оставил някой лев за първоначални ремонти.
- pesho_kalibrata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Моят Голф 4 1,4 75 к.с. 16V
Здравейте , колеги , значи направих обслужване на колата както ми казахте, смених: ремъци , ролки , антифриз, че беше с вода , течност за чистачките , филтрите 4-те и маслото сложих Castrol 10w40 и си мислех, че с това всичко ще приключи.Но уви сичко тъкмо сега започва , слизам днес да я запаля и акомулатора паднал , викам добре ще го заредя (вече 4-ти път пада и ще се взима нов) , отварям капака и болчето с гайката на ръчката падат и викам айде ново 20 няма да мога да отворя капака та го оправих и испуснах гайката доло та рекох да погледна отдоло и какво да видя колата прави гъолчее и айде ново 20 пипнах да видя антифриз
лошо ми стана викам то добре акомулаторче ще и купя ама сега и още проблеми ли и викнах познат и какво пипна какво не вика уплътнението на датчика за температурата е заминало и аз тъй като си нямам представа сега след избори празници и т.н.т. ще е водя на майсторчее и да ви попитам колко горе долу ще ми струва този датчик с уплътнението и подмяната му в сервиз ?? А също така и да ви попитам тази колица добре е 16V ама двувалка ли е или е с 1 вал ?? Скоро ще кача и някоя снимчица , но засега е имам само с разглобена предница и е Мега грозна

лошо ми стана викам то добре акомулаторче ще и купя ама сега и още проблеми ли и викнах познат и какво пипна какво не вика уплътнението на датчика за температурата е заминало и аз тъй като си нямам представа сега след избори празници и т.н.т. ще е водя на майсторчее и да ви попитам колко горе долу ще ми струва този датчик с уплътнението и подмяната му в сервиз ?? А също така и да ви попитам тази колица добре е 16V ама двувалка ли е или е с 1 вал ?? Скоро ще кача и някоя снимчица , но засега е имам само с разглобена предница и е Мега грозна - toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
Re: Моят Голф 4 1,4 75 к.с. 16V
с два вала е колега ,затова са ти и три ремъците,ной-късият е между двата вала.ако ти тече антифриз от датчика не се бой ,това се оправя лесно.наблюдавай я дали ще пипа маслото,след 1000км го виж как е.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”