голф 3 1.8 АБС - Работна температура
- Pavlikenski_92
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: ABS 1993
голф 3 1.8 АБС - Работна температура
Здравейте,става въпрос за нормалната работна температура на голф 3 1.8 АБС.
На дълъг път не минава над 70 градуса.На място си вдига 90 градуса и се пуска перката.Колата е карана в Италия и мисълта ми е дали за в България трябва да се смени термостата.От много години колата се кара така,но взех да се замислям.
На дълъг път не минава над 70 градуса.На място си вдига 90 градуса и се пуска перката.Колата е карана в Италия и мисълта ми е дали за в България трябва да се смени термостата.От много години колата се кара така,но взех да се замислям.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: Работна температура
Има много теми по твоя въпрос. Напиши в търсачката "не загрява" и си вземи пуканки.
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
добре си е колата, не я човъркай.
А иначе бързо ли ги достига тези градуси ?
- stefan4o
stamantonov написа:добре си е колата, не я човъркай.
Сериозно? А на другите (в т.ч. и аз) дето колите ни показват по 90 градуса на извънградско не са добре? Т.е. прегряват така ли?

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Без значение - градско, извънградско, сезон, напън, спокойна работа, при ИЗПРАВЕН ТЕРМОСТАТ - 90гр, или малко надолу, зависи на колко отваря.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 3 1.8 АБС - Работна температура
Сменяй термостатчето, зимата хептен няма да загрява.
- Pavlikenski_92
Благодаря,колеги сменям го,а дали може от него също така да ми дава преразход и да не върви както трябва като се кара така?Все пак явно не е достигал двигателя нормална работна температура.
- stefan4o
Pavlikenski_92 написа:Благодаря,колеги сменям го,а дали може от него също така да ми дава преразход и да не върви както трябва като се кара така?Все пак явно не е достигал двигателя нормална работна температура.
Това е следствието на това:
Здравейте,става въпрос за нормалната работна температура на голф 3 1.8 АБС.
На дълъг път не минава над 70 градуса.
- snupeca
- Контакти:
Компа подава стойности за почти студен мотор, нормално да гори повече итн.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Не може да се каже категорично,че при 70 е студена и харча отива в небето.А кой екемент е виновен за това показание-има версии различни,табло ,термостат,сензор(двоен при това).Мога да твърдя,че при температура 80 същият голф изхарчи 5,9 от София до Русе ,при все това с не добра Ламбда сонда.На магистралата е подържал 100-130,по другите пътища 60-100.При багаж "една кухня" барабар с телевизора и масата.335 км за 4 часа,20 литра бензин.Цялото това писане го правя,за да "натъртя" че може да има и друга причина освен температура на мотора.
- Pavlikenski_92
Да така е колега,но все пак не е нормално да държи 70 градуса при 100-110 км/ч на дълъг път.Преразхода може и да не е от това,че не загрява до нормална работна температура,а от някой друг фактор.
Поздрави!
Поздрави!
- snupeca
- Контакти:
Напълно съгласен с написаното по-горе, естествено че високия разход може да е комбинация от много фактори, но неоптималната температура също влиза като такъв. 
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Температурата в градуси може да се мери точно само пряко на охладителната течност....по датчика на таблото не може да се отчита.....разликите от реалността понякога са фрапиращи!А за термостата диагностиката е проста...с пипане....на гумените приводи към радиатора...
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
По личен опит съдя,сменял съм термостати и на двете коли,проверявани са чрез "варене"-в общи линии са "изправни"-точка на отваряне 85-89 градуса,НО не съм сигурен в "динамиката" на елемента.Може би това е разликата със по-скъпите "оригинали".Използвани са елементи на БЕР,ВАЛЕР и МЕЙЛЕ.И точно това се получава-на скорост и равен път се наблюдава известно "изстиване",пада на около 75-80.Това е при дизелен и бензинов мотор с идентична конструкция на системата.Харча се увеличава зимно време,но го отдавам повече на подгряването "на място"-в доста случаи по-дълготрайно от самото пътуване.
Особено впечатление ми прави на дизела елемента,вече 4-та година има особено поведение:лятно време държи по-ниска температура(едно 2-5 градуса),като захладнее и се вдига.Този "феномен" си обяснявам само с "тъмни" сили,другият вариант е наличието на кора под мотора на дизела-оттам друг въздушен поток насочен към зоната на помпа-термостат,получава се едно обдухване с входящ външен въздух в зоната.Това пък вероятно води до реакция на термостата...не съм сигурен,но лятно време си "чувам" перката по-рядко,отколкото зимно.И все пак, при 70-80 градуса има добро парно,температурите са проверявани с "лАзАрен" термометър неколкократно в различни точки и кореспондират с показанията на таблото с разлики(съвсем субективно)-към 2-3 градуса.
Особено впечатление ми прави на дизела елемента,вече 4-та година има особено поведение:лятно време държи по-ниска температура(едно 2-5 градуса),като захладнее и се вдига.Този "феномен" си обяснявам само с "тъмни" сили,другият вариант е наличието на кора под мотора на дизела-оттам друг въздушен поток насочен към зоната на помпа-термостат,получава се едно обдухване с входящ външен въздух в зоната.Това пък вероятно води до реакция на термостата...не съм сигурен,но лятно време си "чувам" перката по-рядко,отколкото зимно.И все пак, при 70-80 градуса има добро парно,температурите са проверявани с "лАзАрен" термометър неколкократно в различни точки и кореспондират с показанията на таблото с разлики(съвсем субективно)-към 2-3 градуса.
- Pavlikenski_92
При смяната на термостата ще промия и цялата система и ще налея нов антифриз.Прочетох доста теми в този форум,но не ми се изяниха няколко въпроса.
Как да направя така,че да източа антифриза и от двата кръга,и да промия цялата система?
Гледах,че има добавки за промивка,но не били полезни и само с вода било по добре да се направи.
Как да направя така,че да източа антифриза и от двата кръга,и да промия цялата система?
Гледах,че има добавки за промивка,но не били полезни и само с вода било по добре да се направи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”