Как се кара аварийно без съединител

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 23 юли 2007 14:04

Gesha_GTI написа:....
пп Само ако е избаир го дръж в по височки обороти че изтървеш ли го тръгването ми се струва че ще е бая трудничко...със стартер избаир незнам не съм пробвал ама ми се струва че бая ще се позадъха мотора :roll:

Еми палиш на задна и после се оправяш...някак :shock

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 23 юли 2007 15:09

Jerom написа:Еми палиш на задна и после се оправяш...някак :shock

нИ стаа...
Не можеш от място, камо ли при движение назад да включиш някоя от предните предавки. Това е и идеята, че въртиш стартера на скорост ;)
Ако е студена колата, особенно зимата, първо палите на свободна докато загрее, гасите, първа и тогава стартер!
Оттренирано, бате!
При т'ва, с дизелче!

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 23 юли 2007 15:30

radotom написа:
Jerom написа:Еми палиш на задна и после се оправяш...някак :shock

нИ стаа...
Не можеш от място, камо ли при движение назад да включиш някоя от предните предавки. Това е и идеята, че въртиш стартера на скорост ;)
Ако е студена колата, особенно зимата, първо палите на свободна докато загрее, гасите, първа и тогава стартер!
Оттренирано, бате!
При т'ва, с дизелче!

я,па как да не става :P включил си на задна и си въртиш на стартер
къв е проблема?колата пали...и ако успееш да изключиш от скорост... :lol:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 23 юли 2007 16:51

dobrinb написа:
mishu написа:Мен ми е по-интересно как се пали.

SnowMaster написа:по сфетофарите палиш на стартер.

е сигурно не е с бутане mhihi mhihi

По правилният отговор би трябвало да е - на скорост, защото на спряла кола и първа няма влезе.

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 23 юли 2007 19:00

mishu написа:По правилният отговор би трябвало да е - на скорост, защото на спряла кола и първа няма влезе.

бе да ти кажа влиза mhihi ама сми е гавра

Потребителски аватар
G-force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G-force » Вто 24 юли 2007 16:44

Не ми се е налагало досега, ама вероятно трябва да въриш работата на синхронизаторите. Примерно тръгваш на 1-ва и цедиш до 50 км в час, което май си е някъде над 4000 оборота леко пускаш педала за сек и изключваш от скорост след което чакаш оборотите да паднат на 2000 и буташ 3-та (на пастчето с 50 км/ч си на 2100) някъде, поне така мисля че трябва да е :)
Някой хора обаче си го правят по усет, баща ми много рядко изключва от скорост със съединител :shock

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Вто 24 юли 2007 20:57

SnowMaster написа:голфа можех да го карам без съединител.опела много трудно-явно на VW синхронизацията на скоростите е мн. по добра
не е баш така ако си познаваш колата каквато и да е няма проблем да я караш без съединител!личен опит два пъти стария ми кошник и един път служебния орел(сървайвър)!на светофара първа стартер и газ останалото с превключването си е усет към междинната газ :wink:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 24 юли 2007 21:44

titi28 написа:
SnowMaster написа:голфа можех да го карам без съединител.опела много трудно-явно на VW синхронизацията на скоростите е мн. по добра
не е баш така ако си познаваш колата каквато и да е няма проблем да я караш без съединител!личен опит два пъти стария ми кошник и един път служебния орел(сървайвър)!на светофара първа стартер и газ останалото с превключването си е усет към междинната газ :wink:

Много ясно като покараш един път малко и вече си готов,но при положение че ти работи съединителя не е оправдано да го правиш,виж ако си закъсал-жило,помпа или някакъв друг проблем тогава вече нямаш избор :!:

bayceno
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се кара аварийно без съединител

Мнениеот bayceno » Нед 30 окт 2011 14:23

а ако жилото е здраво,скорости си има,но педала ти е паднал,какъв може да е проблема-при Голф 2(Джеда 2 дизел)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 31 окт 2011 8:14

Е по същия начин, както е описано по-нагоре... ама... да не си в София, бате! :banghead:

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пон 31 окт 2011 10:06

И на мен ми се е налагало, а и съм се пробвал на 2-ката и при здрав съединител, просто да видя как става. Ето как го правех аз:
Включваш първа, даваш леко газ и въртиш стартера - колата леко прихлъцва и подскача, но задържаш стартера малко повечеко от обикновенно и тя си пали и си потегля. За да изключа от скорост дръпвам лоста да обера "луфта" и го държа със лек натиск по посока изключване и почвам да отпускам плавно газта - като си напасне оборотите си изключва все едно съм натиснал съединителя. При включване е същото - бутам лоста леко и като "опре" почвам леко да вдигам оборотите и в един момент лоста поддава и си довключващ с ръка....Важното е да се прави леко и плавно, че ако почнеш със сила си е гавра със скоростите вече..

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Пон 31 окт 2011 11:12

GRUEL написа:И на мен ми се е налагало, а и съм се пробвал на 2-ката и при здрав съединител, просто да видя как става. Ето как го правех аз:
Включваш първа, даваш леко газ и въртиш стартера - колата леко прихлъцва и подскача, но задържаш стартера малко повечеко от обикновенно и тя си пали и си потегля. За да изключа от скорост дръпвам лоста да обера "луфта" и го държа със лек натиск по посока изключване и почвам да отпускам плавно газта - като си напасне оборотите си изключва все едно съм натиснал съединителя. При включване е същото - бутам лоста леко и като "опре" почвам леко да вдигам оборотите и в един момент лоста поддава и си довключващ с ръка....Важното е да се прави леко и плавно, че ако почнеш със сила си е гавра със скоростите вече..

Ето колегата го е обяснил много добре. Караш на скорост, натискаш скоростния лост леко по посока на излизане от предавката, и почваш да променяш оборотите. На точно определени обороти/скорост, скоростния лост ще излезе от предавката. Включването е малко по-гадно, защото като не знаеш точните обороти/скорост трябва много внимателно да натискаш лоста в скоростта и да внимаваш да не изхърка (а тя почти сигурно ще изхърка няколко пъти докато търсиш точното съотношение :Mr Green Fun). И като се направи няколко пъти, се свиква и вече се целят почти от раз.

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Мнениеот Bucket » Пон 31 окт 2011 17:54

Става, става, само трябва да си научиш колата и може да се превключват без съединител.
На много от рали автомобилите, на картингите съединителя се използва само за потегляне, след това шофоьора е толкова на ти с колата, че знае кога и как може да включи, единиствената цел е по-бързо да се мине от една на друга скорост :)
Ето добра работа с педалите -> http://www.youtube.com/watch?v=O_a2W1jy2MM
Eто тук след 5:00мин гледайте прозорчето с педалите http://www.youtube.com/watch?v=ZbTbZfUKChY

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 31 окт 2011 18:07

Bucket написа:....
На много от рали автомобилите, на картингите съединителя се използва само за потегляне ....

Те и целите автомобили се ползват рядко - на 2-3 състезания и хайде NEXT mhihi !
По темата : колегите по-горе описаха как се кара , и на мен ми се е налагало с Москал-а.
С Голф-оцита скъсах жило на Шипка :shock , но добре , че намерих тел :mrgreen: , стигнах до Русе и малко преди къщи се скъса телта и "ремонтирах" втори път .

Потребителски аватар
vanbo
Автомобил: Passat 3 TDI
Двигател: 1. 6 SB 1992

Мнениеот vanbo » Пон 31 окт 2011 22:33

Наистина, както каза колегата, Ладите много лесно правеха това включване. Но на Пасата , нещо не се навивам да пробвам , без необходимата причина. Да си пожелаем , такова включване на скоростите да не ни се налага. А ако се случи, то вече теоретически / и практически / вече сме " подковани "....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”