За ксенона
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За ксенона
Вие па да не им повярвахте на тези драскачи В Кат колите не могат да си опазят а ксенон с уред ще ми мерят 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kristianatanasov написа:http://republika.bg/index.php?id=38682
И сега какво праиме?
Крайно време беше.Само трябва да почакаме някой да конструира, произведе и узакони специалните уреди за проверка дали монтираните ксенонови системи са съобразени с фара, на който са поставени...

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:Не ,че по принцип няма измислен такъв уред де ,у нас му викат "катаджия"![]()
Най вероятно ще започнат да праскат фишове за по 20лв.за неправилно използване на светлините,като при пуснати халогени без причина......друго не се сещам какво могат да направят,ама знае ли се...!?!?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И с какво ще го докажат ? Това е мандра решил Пешо че фаровете не му харесват и ще пише фиш
-
- Автомобил:
- Двигател:
Време беше да се въведе ред в тая работа
Всяка трета или четвърта кола нощем заслепява, а от тия с китайския "ксенон" 99%.
Дано акцията да е сериозна, а не имитация
Всяка трета или четвърта кола нощем заслепява, а от тия с китайския "ксенон" 99%.
Дано акцията да е сериозна, а не имитация
За квово са им уреди, на всеки фар си пише дали е за ксенон или е за халоген !
А и каква е гаранцията, че няма да пишат фишове и за 55/60W халоген, просто на въпросния Пешо може да му се стори че заслепява
Или всяка улична мицифайка ще е със супер модерен уред ...Не ме разбирайте погрешно, ЗА това съм да се кара с каквото трябва, но сме в БГ и тук всичко е изкривено в случая през съмнителното подсъзнание и амбиция на родния милиционер ....
Иначе тези дни махнах ксенона от пасата, уж временно, но май ще е за постоянно, и крушките са ми Осрам Найдбрейкър+ иии като окьоравял съм ... въпреки че фаровете са на 3г, но без релета, дано с тях се оправят нещата ....
Добре светят, но сравнено с ксенона е жалко подобие на фар,... но това е др тема
А и каква е гаранцията, че няма да пишат фишове и за 55/60W халоген, просто на въпросния Пешо може да му се стори че заслепява

Или всяка улична мицифайка ще е със супер модерен уред ...Не ме разбирайте погрешно, ЗА това съм да се кара с каквото трябва, но сме в БГ и тук всичко е изкривено в случая през съмнителното подсъзнание и амбиция на родния милиционер ....

Иначе тези дни махнах ксенона от пасата, уж временно, но май ще е за постоянно, и крушките са ми Осрам Найдбрейкър+ иии като окьоравял съм ... въпреки че фаровете са на 3г, но без релета, дано с тях се оправят нещата ....
Добре светят, но сравнено с ксенона е жалко подобие на фар,... но това е др тема

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако някой е гледал новините е забелязал, че с полицаите ще има технически лица, които разнасят цял стенд на Hella за проверка на светлини. Той мери фокусираност, насоченост и осветеност в луксове!
Аз днес ще мина на реглаж да няма изненади.
Аз днес ще мина на реглаж да няма изненади.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Ако някой е гледал новините е забелязал, че с полицаите ще има технически лица, които разнасят цял стенд на Hella за проверка на светлини. Той мери фокусираност, насоченост и осветеност в луксове!
Тоя стенд къв е, що е, на какви критерии отговаря, има ли сертификат, на каква височина мери, предвиден ли е да се ползва навън, какво става ако мери при мъгла - много въпроси, но без отговор. А пък ако някой се надява след 2-3 седмици тия с уредите да продължат да "дават дежурства" -

Всяко чудо за 3 дни или иначе казано кучетата си лаят, ксенона си свети
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Стенда е същия, с които ти проверяват светлините на ГТП т.е. е сертифициран, но май самото помешение трябва да е с равен под за да има файда.
Виж за мъгла не знам ама става интересно ако колата или стенда са стъпили на на някаква неравност какво правим
. Самия може би се нивелира ама какво правим с колата.
Виж за мъгла не знам ама става интересно ако колата или стенда са стъпили на на някаква неравност какво правим

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Стенда е същия, с които ти проверяват светлините на ГТП т.е. е сертифициран, но май самото помешение трябва да е с равен под за да има файда.
Виж за мъгла не знам ама става интересно ако колата или стенда са стъпили на на някаква неравност какво правим. Самия може би се нивелира ама какво правим с колата.
кога е сертифициран?
В миналият век ли

- Golfer_pz
- Автомобил:
- Двигател:
Пак се чудят от къде да свалят пари, ама май и тук няма да ги огрее
Блазе им на вярващите където си мислят че могат да свалят още някоя стотинка от чужд джоб 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Днес си карах по София...на три пъти минах покрай катаджий на стоянка(2 пъти по тъмно)....не ме спряха 

Това за ксенона дето го слагаме някои на обикновени фарове, ок съгласен съм, на фаровете пише че е за холагенна крушка, но как ще ми определят колата дали заслепява или не ... е това ми е много интересно
Заканили са се доста на ксеноновците, но да видим поредното чудо колко дни ще е .... Това само ще засили корупцията и го правят именно за това ....

Заканили са се доста на ксеноновците, но да видим поредното чудо колко дни ще е .... Това само ще засили корупцията и го правят именно за това ....

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
JC написа:Това за ксенона дето го слагаме някои на обикновени фарове, ок съгласен съм, на фаровете пише че е за холагенна крушка, но как ще ми определят колата дали заслепява или не ... е това ми е много интересно![]()
garage.php?mode=view_image&image_id=18517
Дали заслепява или не? Ти как мислиш? Специално за твоята не мисля, че е нужен какъвто и да е уред

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
kristianatanasov написа:Днес си карах по София...на три пъти минах покрай катаджий на стоянка(2 пъти по тъмно)....не ме спряха
всичко е ПР та.ак

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”