Значи "парите накуп да им ги покажа" няма как да стане, защото не мисля да се разхождам с една торба пари по автосалоните. Но това е ясно.
Интересува ме например на тази оферта може ли да се очаква "нещо", или по-скоро не, защото цената е достатъчно "ниска"
http://weltauto.bg/?go=offer&p=detail&u ... ferId=1035
Засега ме интересува само VW като марка, и то само изброените модели.

Отстъпка при покупка на нов автомобил - как?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Отстъпка при покупка на нов автомобил - как?
Изобщо не е ниска при положение че нова е била 39 000
- Dead man
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
KirilGeorgiev написа:Изобщо не е ниска при положение че нова е била 39 000

И как го реши това ?
Колата е меко казано нова...
Колко е нормална цена за теб за тази кола ??

-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми лесно го реших За мен 28-29 000лв е прилична цена за тази кола Ново е нещо което не е употребявано каквото тази кола не е
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
KirilGeorgiev написа:... Ново е нещо което не е употребявано каквото тази кола не е
Амиииии, бъркаш са. Една кола се счита за нова преди да е изминала 6000км и преди да са минали 6 месеца от от първата регистрация в КАТ. Ако едното условие не е изпълнено, колата се счита за нова.

Т.е 6500 км и 5 месеца - нова , 5000км и 7 месеца - нова, 7000 км и 5 месеца - втора употреба .

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Ицку® написа:KirilGeorgiev написа:... Ново е нещо което не е употребявано каквото тази кола не е
Амиииии, бъркаш са. Една кола се счита за нова преди да е изминала 6000км и преди да са минали 6 месеца от от първата регистрация в КАТ.
Какво означава "се счита за нова"? Кой го счита?
Един телевизор кога се счита за нов? А едни гащи?
В момента, в който един продукт излезе от магазина - той вече не е нов.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това за месеците и километрите е чисто родна измислица и на тази база смятаха ДДС и акциза
- Стоянчо
- Автомобил: Skoda Superb II Revo Stage 2
- Двигател: CDAA 2014
ISRalien написа:Колеги, повечето от вас, които си купуват нови коли се хвалят с еди-каква-си-отстъпка, която са му направили в магазина. ОК, това ясно.
Как ги постигате?
Въпроса ми е аз например ако отида в porsche например, как мога да изкрънкам възможно най-голяма отстъпка от цената?
Питам, защото на бившата приятелка, са й направили оферта за peugeot 207 с някакви екстри за 11500 ойро.
Тя иска да я вземе на лизинг, та за това по принцип знам, че се дърпат гадовете, да правят отстъпки.
Има ли някакви варианти и т.н.?
Благодаря предварително.
Ето моят опит с отстъпките:
1.Най-важният ти коз е КРИЗАТА!!! Сега дилърите я имат, я не няколко продажби на месец и всеки е добре дошъл и се вкопчват като удавник за сламка! Именно сега е най-доброто време за покупка на коли, недвижимости и прочее инвестиции.
2.Оглеждаш и сверяваш цените на всички конкурентни марки в класа. Виждаш коя е най-изгодна и запомняш какво ти дава повече от иначе по-желаната марка. Пример: аз си бях харесал настоящият ми Леон, но в момента когато отивах да купувам, Шкода, вторите имаха по-примамлива оферта за Октавията. Така в представителството можеш да им извиеш ръцете и с това, че конкурентите им дават еди какво си в повече - в моя случай подлакътник и парктроник. Нормалната реакция на дилърът е да ти каже, че те не са им конкуренция и, че не ги вълнуват техните ценоразписи. BULLSHIT!!!

3.Много силни са и реплики от рода на "ако ми свалите 1000лв, плащам веднага капарото" или "ако ми сложите и парктроник и аларма, купувам" и т.н.
По подобен начин аз си купих колата с ок.1 лева отстъпка, ОСВЕН отстъпката ок.5хил лв, коята бе за покупка на колата направо от шоурума.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Най-важните неща са кеша и връзките. На колега от работата му направиха адската отстъпка, понеже преди е работил като дилър. Сега сестра му работи при едни други марки. Онзи ден говорихме точно на тази тема. По принцип ако не си супер сдухан 10% отстъпка можеш да си вземеш в 99% от случаите. За повече - вадиш кеша или както той е направил - директно с мениджъра. За устатите ми е казвал, че се мразят най-много от дилърите и не препоръчва да се правиш на многознайко. Вместо това един сдържан вид и език могат да ти осигурят 3-5% допълнителна отстъпка.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”