Не ми духа топло в краката
- stoickov
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми духа топло в краката
Не ми духа топло в краката! Всъщност въобще не духа нито студен нито топъл въздух, независимо от положението на врътката. Какво да правя! /В горната част духа нормално, само в краката не ще/ 

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Не ми духа топло в краката
Клапата която разпределя нагоре/надолу се управлява ,чрез жило! За да стигнеш до него, трябва да разглобиш и извадиш навън блока с врътките на парното.Не е нужно да го разкачаш и вадиш нацяло ,както е на снимката. Виж дали е закачено жилото ,дето се управлява от "врътката" и изобщо става ли нещо щом я въртиш

ето снимка на "врътките" от задната им страна. Жилото е захванато за онази дългата,сива част, дето е на преден план отдолу.
Ако обаче е разкачено откъм самата клапа ...там вече незнам къде е. Толкова надълбоко не съм бъркал

ето снимка на "врътките" от задната им страна. Жилото е захванато за онази дългата,сива част, дето е на преден план отдолу.
Ако обаче е разкачено откъм самата клапа ...там вече незнам къде е. Толкова надълбоко не съм бъркал
-
xaxolin
- Автомобил:
- Двигател:
понякога кужусите на жилата служат за обтяжки както е на колелата наскоро с един приател сменяхме радиаторчето на едно пежо и като го сглобихме неработеха клапите това беше защото небяхме опьнали кожусите както трябва.
-
xaxolin
- Автомобил:
- Двигател:
а ако жилото е откачено от долу на конзолата на парното мястото му е от дясно на шофьора почти щита -ламарината която ви дели от мотора като го закачате врьтката трябва да е в краино ляво положение.надявамсе дасьм помогнал
- stoickov
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за информацията, ще проверя всичко! При въртене на врътката, въздухът се насочва където пожелая, само когато задам да духа в краката, долу не излиза топъл въздух, а само в предното съкло

Последна промяна от stoickov на Чет 25 юни 2009 15:05, променено общо 1 път.
Здравейте
И аз имам същия проблем с парното.
Стойчков , човече кажи какво се случи? Поправи ли го?
И аз имам същия проблем с парното.
Стойчков , човече кажи какво се случи? Поправи ли го?
-
jijane
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Подобен проблем имаше и един приятел, не твърдя че при вас е същия проблема, но при него го оправихме за 3 минути с помощта на 2 свински опашки.
Значи сваляте си панела със врътките и гледате бронята на жилото. Самата броня е хваната неподвижно за панела със една метална щипка за пластмасовата основа на конзолата. Естествено след години експлоатация да се счупи пластмасарията е нормално и бронята остава свободно да виси в пространството. Ако и вашия случай е такъв никога няма да ви духа в краката. Ако проблема ви е този взимате 2-3 свински опашки и хващате здраво бронята за конзолата. На конзолата има достатъчно удобни отвори през които да прекарате свинските опашки и да хванете здраво бронята да не шава наляво надясно.
Това е от мене.
Значи сваляте си панела със врътките и гледате бронята на жилото. Самата броня е хваната неподвижно за панела със една метална щипка за пластмасовата основа на конзолата. Естествено след години експлоатация да се счупи пластмасарията е нормално и бронята остава свободно да виси в пространството. Ако и вашия случай е такъв никога няма да ви духа в краката. Ако проблема ви е този взимате 2-3 свински опашки и хващате здраво бронята за конзолата. На конзолата има достатъчно удобни отвори през които да прекарате свинските опашки и да хванете здраво бронята да не шава наляво надясно.
Това е от мене.
-
jorol
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги днес отворих отпред панела за парното ,имам голф3, и нямаше нищо счупено ,но жилото е много оптегнато на врътката за смяна на топлпото от 1 дo последна степен да не би да е прескочило жилото,понеже отзад на ракохватката е със зъбчато колело.моля помогнетe.благодаря
-
jorol
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се много но дакаде стига жилото ,почва от копчето за степените и докъде стига да не би да е нещо вдругиа край
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Стига до коша с парното за да видиш това е с черна броня жило и стигнеш до него ако се е откачило откъм клапата махаш жабката в крата на шофьора поглеждаш надясно с лампа в ръка и ще го видиш .това жило определя въздуха за краката и предното стъкло при мен се бе разтегнало жилито и недухаше добре на стъклото изкривих леко жилото в двете страни и докато го кривиш въртиш врътката да не се движи трудно и така оправих проблема.Успех
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
При моето Polo пък има друг проблем , врътката за позициите не иска да иде в крайно положение (да духа на прозореца) ,а стой м/у (крака и прозореца) ,просто не може да се завърти по нагоре(спира на половината преди положение прозорец). Какво може да е това?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”