BORCO написа::да: Целогодишно е най добре.Няма от до.Няма напомняния.Който няма пари за крушки, да си плаща глобите или да не кара.Дори и един живот да бъде спасен е голям успех.Може да е твоя.

BORCO написа::да: Целогодишно е най добре.Няма от до.Няма напомняния.Който няма пари за крушки, да си плаща глобите или да не кара.Дори и един живот да бъде спасен е голям успех.Може да е твоя.
radi_nrj написа:Аз карам на фарове целогодишно. Не веднъж ми се е случвало на здрачаване или на сенчест път накой сиво-синкав автомобил да ми изкочи от нищото защото се е слял с обстановката.
Volkov написа:Както попита един колега по-горе - задължително ли е от днес да се кара със зимни гуми?!
kossel написа:Volkov написа:Както попита един колега по-горе - задължително ли е от днес да се кара със зимни гуми?!
В закона няма зимни гуми ... има гуми с протектор по - голям от еди колко си мм ...
Зимни гуми е рекламна стратегия ... ако зависи от фирмите за гуми ще има летни, зимни, пролетни есенни ...
Къде?the_tupan написа:![]()
Обаче бях срещал някъде, че минималната дълбочина на протектора на летните гуми е 1.6 мм., а на зимните 4.0 мм.
myrshavija написа:Къде?the_tupan написа:![]()
Обаче бях срещал някъде, че минималната дълбочина на протектора на летните гуми е 1.6 мм., а на зимните 4.0 мм.
the_tupan написа:...
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
...
9. по колелата и гумите:
...
г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на
мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;
От днес КАТ започва да глобява, ако при спиране се установи, че шофьорите не са подготвили автомобилите си за зимата. Например за нерегулирани фарове всеки може да бъде глобен от 20 до 150 лв.
За разлика от друга година, когато при старта на акция "Светлина" КАТ цяла седмица само предупреждаваше нарушители, сега санкциите започват от първия ден, предупредиха на пресконференция от Пътна полиция.
За износени гуми глобата е 50 лева, за некачествени чистачки - 20 лева, а за неизправни светлоотразители ще се отнемат по 5 контролни точки.
На улиците ще бъдат извадени 30 апарата в цялата страна, които ще проверяват правилната насоченост на фаровете и силата им. В акцията се включва и ДАИ, от където ще проверяват камиони и междуградски автобуси.
Освен за фарове, проверки ще има и за гуми.
От КАТ гарантираха, че патрулните автомобили на МВР задължително преминават преглед преди зимния сезон, но ако има кола, която е с неработещи или нерегулирани фарове, ще има глоба и за полицая, който я управлява.
BG_Golf4e написа:Аз на фарове карам целогодишно
kossel написа:http://news.ibox.bg/news/id_525912212
Дано да погнат малко хората с ксенони които вадят очите
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Lupender и 52 госта