Накладки и сп.дискове - Zimmermann или Ferodo

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Накладки и сп.дискове - Zimmermann или Ferodo

Мнениеот stefan4o » Съб 29 окт 2011 8:55

Оф.вносител на Феродо не е ли Евро 07? С отстъпка оттам цените стават доста приятни. Дали са ментета или не... не се наемам да коментирам, така или иначе тоя магазин не го уважавам, дисковете на Феродо са единственото, което съм пазарил от тях в близките 3 години. Засега няма оплаквания, а колата е навъртяла около 7-8 000 км откак са сложени. :roll:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 29 окт 2011 9:34

Honeywell..by Bendix,и дискове и накладки.Дори съм ползвал накладки KALE,като са "истински"-никакви проблеми.От останалите "нашумели" марки ..малко се притеснявам откъм "оригиналност".Най-вече да имаш доверие към магазина, от който купуваш!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 29 окт 2011 9:37

vanko88 написа:Колега,
от мен имаш глас за Zimmermann - от една година карам с тези спирачни дискове ( колата е без ABS )и съм много доволен :)Накладките ми са ATE. Комбинацията е :да:

+2 :deal

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Съб 29 окт 2011 10:02

stefan4o написа:Оф.вносител на Феродо не е ли Евро 07? С отстъпка оттам цените стават доста приятни. Дали са ментета или не... не се наемам да коментирам, така или иначе тоя магазин не го уважавам, дисковете на Феродо са единственото, което съм пазарил от тях в близките 3 години. Засега няма оплаквания, а колата е навъртяла около 7-8 000 км откак са сложени. :roll:

Те още не са олегнали ннакладките mhihi mhihi mhihi
Ами цената която извадих е от Rudy 96 (за сметка на това си взимам шампион консумативи от тях на много прилични цени!), в еврото са по 39,34 без отстъпки защо е такава фрапираща разликата незнам :evil: но мога да предполагам :)

Georgi.y.georgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi.y.georgiev » Съб 29 окт 2011 11:48

Колата е VW Golf 4, 1.6, 101 к.с. Дисковете са 256 мм. предни и 230 задни.
Офертата и за двете марки ми е от NGT. Не знам каква е стандартната цена на дисковете Ferodo. Там правят 20% стандартна отстъпка на клиентите си, но имам чувството, че просто дисковете са по-нисък клас, тъй като цената на Ferodo Тhermoquiet накладките не е ниска - с отстъпката са около 70-80 лв. предните и 50-60 задните (на друго място ми бяха предложили TRW на по-ниска цена от тази).
До колкото знам, Ferodo произвеждат различни класове продукти и допускам, че офертата ми е за нисък клас дискове със среден (до висок) клас накладки. Поправете ме, ако греша, тъй като за момента съм лаик в тази област.
Иначе все още не съм купил нищо и продължавам да събирам информация от вашите мнения. :)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 29 окт 2011 12:41

Че колко хиляди са нужни да улегнат??? :lol: Да не си пропуснал нЕкоя нула от мнението ми?
Относно цените - ако едните пазарят огромни количества не е ли нормално техните да дойдат на по-ниска цена и оттам продажната за клиента да е по-ниска. Евро07 не са малка фирма, изобщо.

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Нед 30 окт 2011 19:09

Уффф, незнам и аз какво да ти кажа, и на мен ми предстои тази процедура и още му се чудя дали да си взема английски дискове и накладки или немски (Сигурно ще ги взема от този пич http://nakladki-bg.com/products.php който има обяви и дава сериозни отстъпки на хората по всички автофоруми ) - говорим за нисък клас и качество - съответно и цена. Понеже всички знаем че са по-ефтини защото са по-ниско качество, за разлика от прехвалените TRW, ATE, Brembo и Ferodo, както съм ти писал по-горе виждаш за каква разлика в цените става на въпрос. Има оше една фирма която е вносител на "оригинални" резервни части "Tex Ko" другата на която може да разчиташ е "Ауто хелп" и двете внасят TRW! Преди около 2 години или 20,000км на едно Поло класик сложих TRW накладки и дискове 260мм отпред мисля че беше диска целия комплект излезе 180лв. и да ти кажа съм много доволен от резултата :да:
ПС: Феродо тремокуайят би трябвало да са доста по-добри от обикновенните накладки, поне това което аз съм изчел за тях :)
Ето ти едно линкче да си четеш ако искаш mhihi http://www.fmecat.eu/selProd2.asp?make=121&model=1994&engine=&litre=1.4&prdgrp=2&langID=1&TsVer=&engseal=0

Последна промяна от designer1 на Нед 30 окт 2011 19:21, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 30 окт 2011 19:16

Цимерман веднъж съм купувал и няма да повторя От какво са правени не знам но свършиха преди накладките

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 30 окт 2011 19:19

Напълно е възможно това да се случи с всеки диск. Ако накладките са от типа "изкарват поне 100 000км" mhihi

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 30 окт 2011 19:22

Едва ли щях да напиша коментар ако не съм сигурен в качеството на накладките :beer

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Нед 30 окт 2011 19:43

ПС2: Гледам че тези NGT са ми комший на има няма 500метра, но никога не съм влизал там. Ако си от квартала колега може да се разходиш до Ауто хелп, да вземеш оферта за TRW, мисля че това им е адреса: бул. Асен Йорданов №9
1592 София, СПЗ Слатина, Слатина и това е от мене , няма какво да добавя повече в тази тема. Успех.....ииии късмет най-вече ;)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 31 окт 2011 14:48

Извинявам се на колегата,че питам в темата му.
От къде ще ми препоръчате да си купя спирачни дискове national на добра цена?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 31 окт 2011 17:52

Не съм 100% сигурен, но мисля че Евро07 са вносители и на тази марка, имам такъв спомен.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 01 ное 2011 12:24

Ми в хеед 91 ги намерих,но дискове national с накладки Тextar ми излизат малко по-евтини от дискове Тextar и накладки Тextar (за Тextar-а ми правят отстъпка).
Чудя се зимата като е студено със сняг и локви дали е по-лесно да се изкривят нови дискове в сравнение с лятото? Имам идея да си сложа старите износени но прави дискове за зимата а пролетта да купувам нови.
Правилна ли ми е логиката или се бъркам? :)

nikicar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nikicar » Вто 01 ное 2011 16:12

Абсурд дисковете на феродо още повече пък и предни и задни да са на 115 лв. ??
Някаква грешка ли има или това е цена само за предни ?
Дисковете на Феродо съвсем не са толкова евтини ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”