hooligans написа:А дано вече има и спрени от движение коли, със сложен ксенон на нормални фарове
Мда ама така формилирано...излиза че и мен трябва да ме спрат от движение макар че съм с фарове който позволяват използването на ксенон.
hooligans написа:А дано вече има и спрени от движение коли, със сложен ксенон на нормални фарове
Bobi85 написа:Малко ще е грубо, но най-накрая гъзарите с ксенон на рефлектор ще сухат дупата
КАТ-София започва да спира автомобилите, които имат ксенонови фарове. Това съобщи пред БНР началникът на Пътна полиция в СДВР главен инспектор Богдан Милчев.
Причината е, че силните светлини заслепяват останалите водачи и често са причина за катастрофи.
Засега от КАТ няма да налагат глоби на водачите, чиито коли имат ксенонови фарове.
Според полицаи, ако крушките не са фабрично вградени, има опасност другите шофьори да бъдат заслепени.
"Ксеноновите фарове не са забранени, но когато са фабрични – отговарят на определени стандарти. За съжаление, все повече водачи си купуват ксенонови крушки, които са китайско производство или въобще не отговарят на никакви стандарти. Именно тези водачи ще бъдат спирани и ще има отношение към тях", обясни Богдан Милчев и допълни, че Законът за движение по пътищата дава тази възможност.
Тези ксенонови фарове не създават толкова проблеми в града, но при извънградското каране проблемът е сериозен, каза още шефът на КАТ-София.
Вчера от КАТ обявиха, че ще се глобява и за нерегулирани фарове, като санкцията може да стигне до 150 лв.
От Пътна полиция заявиха, че ще продължат да глобяват пешеходци, които пресичат неправилно. Глобата е 10 лв. Над 3000 са глобените до момента в София пешеходци за неправилно пресичане. Пешеходците започват да стават все по-дисциплинирани, заяви главен инспектор Богдан Милчев.
Източник: dir.bg
Kuncavia написа:Я виж ти:
http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B ... 19607.html
![]()
Май ще трябва да търся фарове с лупа
ZeroCool написа:Ще споря до дупка, че колата ми е фабрично изляза от завода с ксенон!!!!!! кво като е 92 набор?
Да ходят да ми доказват......+ аз съм с лупи на фаровете, които са хелла.....каквито са им и модерните машини за проверка на светлините...фаровете ми са регулирани в СБА.....и съответно са на никъде левия супер надоло...десния горе долу нормалнома сега ме мързи да разгобявам и да ги регулирам...важното е че не заслепявам и виждам...
Благовест написа:Край на "заварчиците" по пътя![]()
kikogsxr написа:Аз съм 100% за, писна ми когато се раминавам с някой "гъзар" да ми изтичат ретините
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: nikolay_ss и 42 госта