SATA, SATA II, ATA, RAID?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
SATA, SATA II, ATA, RAID?
Ако вържа HDD SATA II на дъно което подържа само SATA какво става? А ако взема един PCI RAID има ли подръжка на SATAII?

- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
Би трябвало да имаш джъмпер на харда с който да кажеш дали да работи като САТА1 или САТА2 (ако си с макстор или сийгейт), при хитачито мисля че софтуерно се променя
Последна промяна от orgasmatron на Нед 10 сеп 2006 12:17, променено общо 2 пъти.
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Да и аз така четох.
Обаче нямам конектор от захранването за САТА а гледам че тези за обикновените IDE дискове не ставали.
Такъв дали ще ми свърши работа или ще изгори диска от по-високото напрещение.
Последна промяна от black` на Нед 10 сеп 2006 12:18, променено общо 1 път.
- orgasmatron
- Контакти:
- orgasmatron
- Контакти:
blacki написа:Да и аз така четох.Обаче нямам конектор от захранването за САТА а гледам че тези за обикновените IDE дискове не ставали.
точно такъв ще ти свърши работа, ако искаш мога да се разтърся из бюрото май имах някъде преходници.
и споко няма да напръщи диска
- orgasmatron
- Контакти:
друг е въпроса ако от ата минаваш на сата
а пък за марката е въпрос на предпочитания аз има 3 хитачита и 3 сийгейта, досега ме е издънил само един сийгейт и то защото го прегрявах редовно
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
няма разлика в бързината между SATA и ATA дискове. За съжеление, разликата между двата вида интерфейси е в скоростта на трансфер на данни между диска и пц-то. SATA2 позволява май около 300 мегабайта в секунда, SATA е 150 мегабайта в секунда, a АТА e 133 мегабайта в секунда, обаче има една малка уловка - физически дисковете са едни и същи и независимо от интерфейса им, трансфера им е ограничен от скоростта на въртене на плочите. Така и SATA2 и SATA и ATA дисковете имат реален трансфер между 20 и 30 мегабайта в секунда.
Ако търсиш по-бърз транфер заложи на RAID0- тук лесно с 2 диска се постига трансфер около 80-90 мегабайта в секунда, като увеличаването на броя на дисковете води до увеличаване на скоростта на трансфер.
Ако търсиш по-бърз транфер заложи на RAID0- тук лесно с 2 диска се постига трансфер около 80-90 мегабайта в секунда, като увеличаването на броя на дисковете води до увеличаване на скоростта на трансфер.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
tyo написа:Да с RAID0 циркът е пълен - Дъни се единият диск, губиш цялата информация
Е то коегата няма да си прави сървър, а търси скорост
То не че като имаш само един диск, като се строши не губиш всичко ... в повечето случаи (верно че шанса за възстановяване е по-голям).
Иначе има и други модели RAID-ове, ама струват повечко пари (RAID5)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”