В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...
- krasimir.ds
- Автомобил: vw golf 2
- Двигател:
Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...
За мен това е поредната абсолютна тъпня в нашата родина,всичката ни е наред ,че най-големия проблем сега остана ксенона.Напълно съм съгласен с колегите по-горе,че по-големия проблем е в нерегулираните фарове ,а не в самата крушка.Мен са ме заслепявали кного коли с обикновени крушки,но вирнати фарове. 

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
s5501na написа:Такситата ще карат без фарове

s5501na написа:Проблема не е в това какъв е типа на крушката , а това как е регулирана
По-горе някои нагледно, други описателно, а и в друга тема с твое участие, се обяснявахме защо реглажа няма никакво значение при повечето рефлекторни фарове, немислени за ксенон...
А относно нерегулираните обикновени фарове, никой мисля не спори, че са си проблем. Както са проблем хората, които не им работи единия фар и карат на един дълъг... Или някой, който може да го помислиш за мотоциклет, понеже му е изгоряла едната крушка... Или въобще няма никакво осветление отзад, но е минал преглед (?!?!?). Тук обаче темата е друга...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Абе някой знае ли ги тия къде точно в Младост са? В нета пише за нещо на Андрей Ляпчев в участака около Макдоналдса, ама там ги нямаше нито сутринта, нито сега.
Другото е някъде в Дружба до бл. 202, ама там ме мързи да ходя
.
Другото е някъде в Дружба до бл. 202, ама там ме мързи да ходя

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
escrime написа:...
П.П.: Според мен групичката е "ксенонковци", които знаят, че не са прави, ама не им се хвърля.
Народът си търси оправдание с това, че и фарове без ксенон могат да заслепяват, ако не са регулирани.

За какво ли изобщо си пишем?!

Тая акция е безсмислена при положение, че нещата не са уредени законово по отношение на ксеноновите светлини. Същото е с изцепките, че ще се проверява за зимни гуми... Как, при положение, че закона не е определил какво е зимна и какво лятна?
Аз зарязвам темата, понеже е очевидно, че излизане на глава няма, докато не се установи всичко законово.
Успех по пътищата на всички заслепени, заслепяващи, ниско прелитащи и тъй нататък...

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
escrime написа:escrime написа:...
П.П.: Според мен групичката е "ксенонковци", които знаят, че не са прави, ама не им се хвърля.
Народът си търси оправдание с това, че и фарове без ксенон могат да заслепяват, ако не са регулирани.![]()
![]()
За какво ли изобщо си пишем?!![]()
Тая акция е безсмислена при положение, че нещата не са уредени законово по отношение на ксеноновите светлини. Същото е с изцепките, че ще се проверява за зимни гуми... Как, при положение, че закона не е определил какво е зимна и какво лятна?
Аз зарязвам темата, понеже е очевидно, че излизане на глава няма, докато не се установи всичко законово.
Успех по пътищата на всички заслепени, заслепяващи, ниско прелитащи и тъй нататък...
За съжаление си прав. Ще оставим ксенонковците да ни тормозят още известно време, докато някой не седне да напише някой нов член за осветителната уредба на автомобилите.

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Уххх , от кога чакам да стане това
Да спират и тия с нормалните крушки в небесата дет светят, те са не по-малко виновни

Да спират и тия с нормалните крушки в небесата дет светят, те са не по-малко виновни

-
brum написа:Абе някой знае ли ги тия къде точно в Младост са? В нета пише за нещо на Андрей Ляпчев в участака около Макдоналдса, ама там ги нямаше нито сутринта, нито сега.
Другото е някъде в Дружба до бл. 202, ама там ме мързи да ходя.
И в дружба ги няма! Тия по вестниците пак са писали свободни съчинения...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:И в дружба ги няма! Тия по вестниците пак са писали свободни съчинения...
а тея по телевизията,дето даваха някакъв на високо ниво полицай,как обясняваше,че щели да седят там 2 седмици

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
те сигурно седят там само вечер, че през деня машината неможе да замери...или са ги обучавали само на нощно мерене!
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
А ве нямам думи !!! За нищо на света няма да си махна фаровете да ти се невидят и халугените и всичкото ! Чудят се само как пари да взимат да пълнят държавната хазна. Станахме като Гърците сега като ги гледам, какви ли не закони вкарват, само и само да взимат парите на хората и онея затова се вдигат на бунтове.
П.П Халугенна крушка, никога няма да направи светлината като ксеноновата, тея дето ми разправят че били по-хубави, значи са збъркани нещо.
П.П Халугенна крушка, никога няма да направи светлината като ксеноновата, тея дето ми разправят че били по-хубави, значи са збъркани нещо.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Sashko_Trg написа:А ве нямам думи !!! За нищо на света няма да си махна фаровете да ти се невидят и халугените и всичкото ! Чудят се само как пари да взимат да пълнят държавната хазна. Станахме като Гърците сега като ги гледам, какви ли не закони вкарват, само и само да взимат парите на хората и онея затова се вдигат на бунтове.
Никой не твърди че халОгенната крушка свети повече от ксенона само че тя за разлика от него НЕ ЗАСЛЕПЯВА тези дето карат срещу твоите фарове "дето никога няма да си ги махнеш" ,ама той Бай Ганьо не случайно е национален герой...

-
Нищо, ти си ги дръж. Нека не виждаме. Ама като те спрят от движение ще прогледнем и ще ти гледаме сеира
.

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Stivi написа:Никой не твърди че халОгенната крушка свети повече от ксенона само че тя за разлика от него НЕ ЗАСЛЕПЯВА тези дето карат срещу твоите фарове "дето никога няма да си ги махнеш" ,ама той Бай Ганьо не случайно е национален герой...
Братленце, ако държиш мога да ти демонстрирам заслепяване с джобно фенерче и с лазерна показалка. ВСЕКИ или почти всеки източник на светлина в определени условия може да те заслепи

Не са ти виновни газоразрядните лампи...
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
що ревете срещу ксенона бе - хората доплащат по над 1000лв на новите коли за ксенонови фарове вие искате да карате със свещи. просто ако са регулирани не пречат на никой.
нормалните коли даже си регулират и височината на фаровете спрямо натоварването на колата - измислено е.
просто трябва да са правилно регулирани фаровете, не да са със свещи, за да не заслепяват...
не живейте в миналото - ксенона е бъдещето, но на лупи, не на огледала
даже не е бъдеще ами настояще от много години...
нормалните коли даже си регулират и височината на фаровете спрямо натоварването на колата - измислено е.
просто трябва да са правилно регулирани фаровете, не да са със свещи, за да не заслепяват...
не живейте в миналото - ксенона е бъдещето, но на лупи, не на огледала

- laldo
- Автомобил: Опел Зафира В
- Двигател: 2006 г
brum написа:Абе някой знае ли ги тия къде точно в Младост са? В нета пише за нещо на Андрей Ляпчев в участака около Макдоналдса, ама там ги нямаше нито сутринта, нито сега.
Другото е някъде в Дружба до бл. 202, ама там ме мързи да ходя.
Преди 2 часа навъртях 20 км за да ги търся, но без успех. Преди час си махнах ксенона докато не се разбере аджеба какво ще става

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”