Внимание Некоректен търговец от Шумен

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
surf
Автомобил:
Двигател:

Внимание Некоректен търговец от Шумен

Мнениеот surf » Вто 01 ное 2011 19:51

Здравейте,
днес се регистрирах във форума за да Ви разкажа какво ми се случи.
Карам само VW автомобили.Голям фен съм им.В случая става дума за един сеат Алхамбра.През месец август на магистрала Тракия ми се счупи двигателя до Пазарджик.Изтеглих колата до Бощ сервиз в града.Веднага почнах да въртя телефони за да намеря двигател втора употреба от Мобиле.бг.След доста разговори се спрях на един търговец от Щумен.Той има най-много обяви в сайта.След разговора ни се разбрахме да взема двигател 110 коня,скоростна кутия и турбо, които части той ме убеди че имат гаранция, а и така пише в неговите обяви.Разбрахме се двигателя да е оборудван и ще сртува 850лв,дава ми скорости за 500лв като му връщам моите старите и турбо.Не съм се пазарил дори за една стотинка.Цената която ми каза я приех без пазарлъци.В обявата му пише ,че работи с куриери и изпраща на място.Този куриер излезе около 250лв,който също аз си платих(вие кажете дали е нормално това след като се занимаваш с такъв вид търговия и е нормално да имащ клиенти не само от Шумен).Изпрати нещата в Пазарджик и веднага първия проблем.Двигателя не е 110 коня а е 90коня и то без дюзи.Като го питах защо така ми каза че е станала малка грешка.Започнахме да спориме сега кой ще поеме обратната доставка на двигателя до Шумен и докарването на другия до Пазарджик(вие преценете).След няколко дни ми изпрати двигателя 110коня.Започна се смяната.Отне около 10 дни.Оказа се че видимо скоростите са спукани и тече масло от тях.Наложи се да ги заваряват.След като колата беше готова отидох да си я взема.Платих 950лв за труд.Тръгнах към София и преди ОМВ-то на 78км колата едва качи баира,загря до 120 градуса и там спрях.Прибраха я обратно до сервиза с пътна помощ.Оказа се че турбото не работи,двигателя издухана гарнитура.Като питах пича от Шумен какво правиме сега той каза че нека да я правят а ние ще се разбереме.Платих още 1750лв за ремонти(1000лв ремонт на турбо изпратено в София за ремонт и смяна на гарнитура на главата,повдигачи на клапани и др.)Сами се питате каква е тази кола за толкова пари нали?И аз питах защо така се случи?Казах на пича от Шумен че е нормално да си поеме поне ремонта на турбото и двигателя.Сами се сещате какво стана.Пари до ден днешен нема.Няма дори и фактура за двигателя за да си го узаконя в КАТ.Но имам един 90 коня без дюзи,скорости и счупено турбо.
След няколко месеца телефонни разговори ми каза че имало някаква фактура при него ,но си искал първо двигателя и скоростите.На мен не ми трябват, искам да му ги върна, само ми заемат място,но дали заслужава да му ги дам.Сега даже иска аз да поема куриера от София до Шумен,хахахахахахаха.Егати скъпия автомобил ми се случи!!!!!

Затова внимавайте от кой и как купувате.

Последна промяна от radotom на Вто 01 ное 2011 20:35, променено общо 1 път.
Причина: Променено и допълнено заглавие. Променен раздел. Така и не става ясно кой точно е търговеца - моля, дайте линк към профила, иначе темата е безсмислена

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: Внимание Некоректен търговец от Шумен

Мнениеот minimiro » Вто 01 ное 2011 23:32

Честно, дожаля ми за тебе
ма е ултра наивно щото някой ти е казал прави го ше се разбереме, да очакваш че някой ще ти поеме ремонт за 1000 и кусур пари само зарад черните ти очи

просто, тук, требе да подхождаш с презумцията че 99% другия ще иска да ти го набие
страх лозе пази е рекъл народа....

Ше го преглътнеш по един или друг начин, но ще ти е обица занапред

surf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот surf » Сря 02 ное 2011 1:20

Така е пич,ама нали тоя това му е основен бизнес.Не го ли е страх ,че ще се разчуе и никой нема да купува от него.Що се отнася до парите аз съм ги преглътнал още отначалото когато взех решение да ремонтирам тази кола а не да я продам на части и да търся друга.Просто защото си я познавам,знам че всичко друго съм сменил ,а и какво друго да взема.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 02 ное 2011 7:19

Ти май тоя Сеат си го купил почти още един път scare
Няма лошо, че не искаш колата ти да остава на път, ама не беше ли по-добре да си я замъкнеш до твоя град и там да си я ремонтираш, където няма да ти вземат нЕколко хилядарки? Наистина си постъпил доста наивно, сърди се само на себе си. Двигател по телефон не се купува. Благодарение на такива като теб, разни ментета-търговци съществуват и си изкарват прехраната.
Все пак не си споменал нито име, нито някакъв телефон на тоя търговец, сигурно не е единствен в Шумен, така темата придобива характер на кратък разказ, в който някой си прецакал някой друг.
Съжалявам за случилото се, но е бивало да подходиш малко по друг начин, за да си решиш проблема.

Потребителски аватар
sando_jilata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sando_jilata » Сря 02 ное 2011 7:38

Човече много е гадно така,НО поне имаш една поука от цялата тая работа и тя е,че"Рабтота по телефон не се върши".
Пълно е с такива измамници и гадното е,че стават все повече.
Аз съм навит да се събереме,да го намериме и да му теглиме един здрав бой. death

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 02 ное 2011 8:16

Само едно не мога да разбера!За какъв х.. ти беше да си купуваш двигател от Шумен?Гледам че си от София,там имаш хиляди морги!Да не говорим,че тук във форума има няколко човека,които се занимават с това и със сигурност нито един от тях не би те измамил!Сам си си виновен!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 02 ное 2011 11:20

stefan4o написа:Все пак не си споменал нито име, нито някакъв телефон на тоя търговец, сигурно не е единствен в Шумен, ..

Toзи има автоморга само за Шаран,Алхамбра и Галакси. На мен ми прати тръба за климатика м/у филтъра и ТРВ , но нзлезе с пробив на обичайното място.На външен оглед здрава, но като се монтира и пробва с налягане взе да съска .
Ето му номерата : 0888 430 955 ; 0899 890 309 и 0876 434 220
А колегата взел цял двигател без да е сигурен, още повече и без документ.

Последна промяна от kris11 на Съб 05 ное 2011 11:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Сря 02 ное 2011 11:30

Майко мила :(

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Сря 02 ное 2011 11:32

Ето му профила във Фейса - http://bg-bg.facebook.com/pages/%D0%90% ... 708?v=info

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Сря 02 ное 2011 11:34

:banghead:

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Сря 02 ное 2011 12:41

Аве брат'чет ти искаш да кажеш че си купил двигател през куриер :shock :screwy

Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мнениеот 420 » Сря 02 ное 2011 13:53

Пич, съчувствам ти. По споменатите числа (забравих точната цифра и ще те помоля да я споменеш) си олекнал над 4000 лв, така ли е? Ужас!! Много такива неща се случват, но не бих казал, че си виновен.
Не се връзвай на злите езици. Манталитетът на някои е такъв, че винаги ще те нахокат. Това е защото цял живот са расли, гледайки как най-близките им постоянно си прехвърлят отговорности и могат само да се оправдават. Не им обръщай внимание, а търси начини да възстановиш равновесието при себе си.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Сря 02 ное 2011 14:06

Е#и го
Те такива рано или късно парите ги дават за онколог или по лошо. :bishop

Иначе си се вкарал яко. И не му връщай двигателя пусни го за части и изкарай каквото можеш поне да компенсираш част от парите(който си хвърлил на вятъра).

surf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот surf » Сря 02 ное 2011 17:15

Аз не го разказах това за да ми съчувства някой или да ме хокате.Аз съм си поел риска.Просто исках да предпазя всеки от Вас тръгнал да купува от този човек.Мисълта ми беше все пак този се изхранва от продажба на части втора употреба.Би трябвало да е коректен и да си поема и той риска.И изобщо не става дума само за него а за всички като него.Не можеш непрекъснато да печелиш.Всеки който продава нещо и казва че има гаранция да си поеме гаранцията.А що става дума за бой аз му пратих едни пичове(въпреки че съм бил винаги против такъв вид решаване на проблеми),но той веднага извади некакъв чичо в полицията.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 02 ное 2011 23:22

темата ти е напълно безмислена, ако не посочиш кой е този човек и не дадеш неговите кординати

Върни се в “ОФФ-Топик - други”