Акция "Светлина" 2011 питане ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
free_hard
Автомобил:
Двигател:

Re: Акция "Светлина" 2011 питане ?

Мнениеот free_hard » Чет 03 ное 2011 19:29

Регулирани или не, ксеноновите фарове дразнят окото. Гледам, че вадите от девет кладенеца вода, че едва ли не всичко опира до регулиране на фара. Във представителите или дистрибуторите на марката да се намира ксенон за VW Голф, Пасат 1, 2, 3 или за някой от другите модели, произвеждани от фирмата? Едва ли е, защото "тъпите" Германски инженери не са се сетили. Не се заблуждавайте, че като не Ви присветват с фаровете, не заслепявате насрещно движещите се автомобили, просто аз отдавна съм спрял да святкам, защото е все тая и, колкото да пускам къси-дълги - никой няма да си махне Китайските боклуци от фаровете. Разбирам, че искате осветено пространство пред автомобила си, но не е ли по-добре да си вземете едни нови фарове, защото е нормално при 10+ години употреба, рефлекторите вече да не са, като нови или е важно да святкат синьо фаровете? Следващия момент - крушките, защо просто не си купите /след смяна на фаровете/ хубави крушки, а не от Метро за 12 лв. /двете/ на световно известната Китайска фирма "Свещичка"? И да питам колегите с "не заслепяващия ксенон", като падне дъжд, как е положението пред фаровете или само на сухо е важно? Зимата при по-обилен снеговалеж, какво се получава с Китайските пръчки? Лошото е, че няма закон за подобни приспособления към фаровете, а още по-лошото е, че всеки мисли "е аз нали си виждам, тези срещу мен да се оправят". Бях се замислил да си сложа едни халогени в бронята с възможно най-гадния вадещ очите ксенон и, когато някой ме заслепи, да му връщам същото, но първо, че може да се очисти и второ, че тогава съм същия олигофрен, като него.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 03 ное 2011 19:54

Ксенона на лупа дето толкова ми го хвалите като попадне директно срещу теб или те освети добре в огледалото за обратно виждане и все едно си ослепял. Който много го предпочита може да застане пред един джиБ и да пробва да погледа без да отмества очи 2-3 секунди, пък после да ми говори. Сравнявал съм луксима на рефлекторен (с черната крушка) с фабричен ксенон на инсигния - второто те умъртвява директно. Ама в България сме като овцете, един като каже "Б.." и останалите "ЕЕЕЕЕЕ"

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 03 ное 2011 20:11

Аз до сега не съм чул за "очистил се" от заслепил го ксенон.
Както вече споменах по-горе, като вместо пътя си гледате чуждите фарове ще ви заслепяват ако ще кандилници да си сложат хората...

Монтирал съм си ксенон, регулирал съм си фаровете и ще си го карам докато не ме спрат със закон! Защо ли? Защото просто виждам! Виждам саката ти баба която се опитва да пресича глуха като пън, детето ти което тича м/у колите вечер след у-ще, изтървания ти домашен любимец и тичащата ти след него съпруга!
Виждам също дупките, уличните псета, маркировката, банкета и знаците. ВИЖДАМ и на сухо и на мокро ПО-ДОБРЕ от теб ксенон хейтърче! Смятам, че на пътя съм значително по-координиран от хората с лоши, стари и скапани светлини (особено в лоши метеорологични условия) !

Ще съм изключително признателен на хейтърите нямащи си изобщо представа за ксенона и гледащи егоистично само и единствено от собствената си камбанария да не цапат темата. Тя е за нас гадните заварчици дето ще ни спират от движение... eusa

ПП
Особено акцентирам с горното към колегата free_hard

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 03 ное 2011 20:18

maxpayne написа:Ксенона на лупа дето толкова ми го хвалите като попадне директно срещу теб или те освети добре в огледалото за обратно виждане и все едно си ослепял. Който много го предпочита може да застане пред един джиБ и да пробва да погледа без да отмества очи 2-3 секунди, пък после да ми говори. Сравнявал съм луксима на рефлекторен (с черната крушка) с фабричен ксенон на инсигния - второто те умъртвява директно. Ама в България сме като овцете, един като каже "Б.." и останалите "ЕЕЕЕЕЕ"

Само че забравяш да вметнеш, че за да те заслепи фабричният ксенон трябва под точно определен ъгъл да го погледнеш. Докато рефлекторът си грее като слънце и там не е нужно изобщо да се заглеждаш, за да те заслепи. :wink:

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 03 ное 2011 20:20

Колега Groznika, много крайно и егоистично изказване от твоя страна. Викаш важното е на теб да ти е добре, а другите кучетата ги яли.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Чет 03 ное 2011 20:31

DundyTheCroc написа:Колега Groznika, много крайно и егоистично изказване от твоя страна. Викаш важното е на теб да ти е добре, а другите кучетата ги яли.

Никъде не съм твърдял подобно нещо. Не си изсмуквайте думи от пръстите моля!
Фаровете ми са така настроени да не дразнят никого (освен хейтърчетата родени раздразнени...)

Готов съм да се басирам със всеки, че колата ми не заслепява на по една юнашка плесница!

ПП
Моля желаещите да се записват на лична и да идват с подготвена торба лед и памперси ;)

free_hard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот free_hard » Чет 03 ное 2011 20:32

groznika написа:Аз до сега не съм чул за "очистил се" от заслепил го ксенон.
Както вече споменах по-горе, като вместо пътя си гледате чуждите фарове ще ви заслепяват ако ще кандилници да си сложат хората...

Монтирал съм си ксенон, регулирал съм си фаровете и ще си го карам докато не ме спрат със закон! Защо ли? Защото просто виждам! Виждам саката ти баба която се опитва да пресича глуха като пън, детето ти което тича м/у колите вечер след у-ще, изтървания ти домашен любимец и тичащата ти след него съпруга!
Виждам също дупките, уличните псета, маркировката, банкета и знаците. ВИЖДАМ и на сухо и на мокро ПО-ДОБРЕ от теб ксенон хейтърче! Смятам, че на пътя съм значително по-координиран от хората с лоши, стари и скапани светлини (особено в лоши метеорологични условия) !

Ще съм изключително признателен на хейтърите нямащи си изобщо представа за ксенона и гледащи егоистично само и единствено от собствената си камбанария да не цапат темата. Тя е за нас гадните заварчици дето ще ни спират от движение... eusa

ПП
Особено акцентирам с горното към колегата free_hard

Хайдеее, хейтър ме изкара :063:
Чел съм доста за ксенона и не смятам, че човек, който си е сложил такъв, може да ме поучава или да ми дава определения - явно е, че ти самия не си на ясно, какво си сложил във фаровете си. :wink:
Какво си се вкарал във филма, че някой ти гледа в хипер Мунинг Китайския ксенон, Корейско производство, закупен от Виетнам? Ооооо ако е егоистично, че някой ме заслепява - извинете, че съм на пътя и се пречкам ненужно пред супер фаровете Ви, господин разбирач на Китайските "извади очички" /очаквам тук да бъде отправен упрек и защо изобщо хората, които не желаят да им бъдат вадени очите, продължават да дишат/.

Забелязах, че мнението ти е изпъстрено с "виждам" толкова пъти, че се запитах, защо точно мен определи, като "Егоист" при положение и, какъв те прави теб написаното в поста ти?
Виждам, че ми предлагаш да се образовам и ще ти върна жеста, но аргументирано /така правим ние необразованите "ксенон хейтъри"/ - прочети следващия линк /ако можеш/ и ще видиш мнението на хората, конструирали фара на колата в която се возиш, за афтърмаркет ксеноните:
http://www.hella.com/produktion/HellaUS ... FAQs.jsp#1

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Чет 03 ное 2011 20:35

тъй като много и безмислени отговори станаха предлагам да изчакаме да видим дали някой с ксенон ще го спрат от движение или някой с обикновени фарове и нерегулирани или каквото и да било и да си правим изводи ? не е ли по-добре да говорим с факти а не с предположения и с обиди към другите ?

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Чет 03 ное 2011 20:40

Нямам какво да коментирам с теб драги. Чети си сам меродавни статийки от нета и продължавай да чакаш заветния антиксенон закон :)

Няма да си сваля електрожена само защото льольо се събудил и решил, че земята не го кефи на къде се върти. :)

free_hard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот free_hard » Чет 03 ное 2011 20:50

groznika написа:Нямам какво да коментирам с теб драги. Чети си сам меродавни статийки от нета и продължавай да чакаш заветния антиксенон закон :)

Няма да си сваля електрожена само защото льольо се събудил и решил, че земята не го кефи на къде се върти. :)

Само да попитам, къде видя обида към теб в поста ми и защо не преброиш ти, колко пъти си ме обидил? Заради такива, като теб "Голфаджия" е станало нарицателно!
Наричайки "меродавни статийки от нета", FAQ страницата на Hella е достатъчно красноречиво, какво е интелектуалното ти ниво. Никъде не видях аргументи от теб, защо ксенона не заслепява /противно на хората от Hella, които разполагат със собствена лаборатория/, но забравих, че така ги разбираш нещата, та някакви пикльовци /били пък те от Hella/, ще седнат да ти обясняват за Китайския ксенон :063:
Какво съм седнал да се занимавам с такива, като теб, та дори не говорим на един език?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 03 ное 2011 20:53

Колко пъти трябва да го качвам тоя клип?

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Чет 03 ное 2011 20:55

Никъде пряко не съм обвързал светлата Ви личност с използваните епитети. Ако сте се почувствал засегнат и височайшата Ви особа е получила неприятен привкус след прочетеното по-горе...
Моля най-искрено да ме простите и да вървите на... (предполагам и сам ще се сетите къде с този преливащ интелект) :)

Много поздрави на лабораториите на хела :)

Последна промяна от vasstop на Чет 03 ное 2011 21:01, променено общо 1 път.
Причина: Заради това с "вървенето на..." влизаш в модула без право на писане. Сам се сърди на себе си

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 03 ное 2011 20:56

Ради, нЕма смисъл. Важното е, че човекът вижда :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Чет 03 ное 2011 21:06

blinder написа:
koki_8899 написа:Някой знае ли къде точно в Дружба можеш да минеш проверка на фаровете ?

Меджу 2та светофара до кауфланд.
Тая сутрин минах от там около 8.30 точно по тази принича да ми фаровете с модетната техника mhihi , но ги немаше.

да да, там бяха отрепките от ДАИ - изгледаха ме доста любознателно :D и аз ги изгледах с хейтърско изражение

интересно ми е как на улицата като колата със сигурност не стои абсолютно хоризонтално ще измерят фаровете. в сервиза помня, че като ги настройвахме преди време машината хваща "хоризонта" по някакъв начин...

ПС - пътувам много през ноща по Тракия и затова си купих фарове с лупи и карам с ксенон 5000к. Разбира се, че приоритет аз да виждам добре без да преча на другите...Затова съм с настроени фарове на машина и не ме интересуват особено новините и акциите на куките...

Ако всички бяха толкова загрижени, колкото колегите със свещите, които не искат да заслепяват никой, тази държава щеше да е много по-добре :lol:

Последна промяна от bai_ILIA на Чет 03 ное 2011 21:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 03 ное 2011 21:07

Да вземем да се поспрем, а? :) Само да помоля колегите, дето много "виждат" (със и без ксенони) да направят едно елементарно тестче... Застанете на една кола разстояние зад автомобил и го осветете на къси. Ако виждате пърхута на предния шофьор, няма да е лошо да отидете на реглаж и ако и това не помогне, да си сложите старите халогени/лупи... Независимо какъв е законът, това е тест за наличието на елементарен егоизъм :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”