Въпрос за изработка на сайт-оферта

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Въпрос за изработка на сайт-оферта

Мнениеот drmilendd » Чет 03 ное 2011 21:21

Офертата е следаната:

Изработване на дизайнерски уеб сайт

- До десет броя (10 бр.) под-страници
- Изграждане на цялостен дизайн
- Изработване и вграждане на анимарани компоненти
- Брояч на сайта
- Административен Панел​
- Обработка и вграждане на снимков материал
- Обработка текст
- Обработка лого
- Обработка цветови корекции
- Контактна форма
- Вграждане на интерактивен 3Д виртуален тур(само ,ако ние го снимаме)
- Основна вътрешна оптимизация за Google
- Основна Фейсбук страница

Стандартна Цена: 2000 лв. (без ДДС)

Tъй като ще Ви направим и 3Д виртуална разходка ,ще има специална допълнителна отстъпка и бонус –Сайта ще го направим на два езика-български и английски.

Преференциална цена: 1700 лв. Без ДДС

Моля за смислени коментари по цената. Нямам никава представа адекватна ли е или не и как да намеря други предложения. Всяккави съвети са ми добре дошли. Офертата е получена след като съм показал сайт, който искам да копирам като структура.
Предварително благодаря сърдечно

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за изработка на сайт-оферта

Мнениеот maxpayne » Чет 03 ное 2011 21:46

Ами виж, това е такава материя, че... как да ти кажа... не може еднозначно да се каже дали е много или малко. Ако трябва да си говорим съвсем общо - става mhihi

Зависи коя е фирмата. Съдейки по неграмотно написаната оферта сигурно е ABC design mhihi

- защо до 10 броя подстраници? Ако имаш админ панел и CMS можеш да си сложиш и 500 ако искаш
- анимАрани компонените аз не знам какво е. Ако става дума за анимиране гифове - бееегай с 200 от тази фирма mhihi
- брояч на сайта?!? WTF, гугъл аналитикс тези не са ли чували?!?
- обработка текст - какво, викат филолог да го прегледа или какво, аре стига глупости
- обработка цветови корекции - на кое цветови корекции?

Този CMS дето ще ползват какъв е, показаха ли ти го? Какви модули има? Въобще... :horror:

Не е най-калпавата оферта, която съм виждал за 12 години в тази област, ама не бих ги избрал само на база написаното тук. Ако имаш още въпроси - давай

п.п. за малко да забравя - изработване на ДИЗАЙНЕРСКИ уеб сайт :063:
дано емотикона говори достатъчно mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 03 ное 2011 23:20

А сайта на какво е ?
На кравеферма, мандра или ?

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 03 ное 2011 23:28

hooligans написа:А сайта на какво е ?

Имали значение всъщност? Нали се плаща за изряботката, не за съдържание и снимки. Прост сайт е, не е електронен магазин

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 04 ное 2011 0:18

drmilendd написа:
hooligans написа:А сайта на какво е ?

Имали значение всъщност? Нали се плаща за изряботката, не за съдържание и снимки. Прост сайт е, не е електронен магазин

Не че разбирам много, но според мен има значение...
Една ще е офертата за мандра, друга ще е за строителна фирма...
Поне така мисля :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 04 ное 2011 0:29

hooligans написа:Една ще е офертата за мандра, друга ще е за строителна фирма...

Да, сега хранителните продукти поскъпнаха, съответно от мандрата ще искат повече пари. Навремето от строителните фирми взимаха солидни суми, те пък си ги взимаха от балъците дето искат апартамент за по 1000 евро кв. м. и те така mhihi

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 04 ное 2011 1:42

Колега,
имам леко професионално изкривяване на сходна тема (не съм в бизнеса с уеб сайтове, но попрището ми е сходно и също е IT). Та изкривяването се състои в това, че трудно могат да ми задоволят любопитстовото относно "как / какво / колко" от първия път. Обикновено колегите трябва да се конкретизират по няколко пъти...Както и да е...Според мен офертата е лари-фари, и то без да се задълбочавам в технически подробности (които в тази оферта няма да са някви магии и определено съм сигурен, че дори аз бих могъл да дискутирам по офертата)

drmilendd написа:Офертата е следаната:
  Изработване на дизайнерски уеб сайт - какво е "дизайнерски" сайт? :banghead:

- До десет броя (10 бр.) под-страници - това значи, че съдържанието е статично, а не динамично? Какво следва, ако ти потрябва 11-а страница?
- Изграждане на цялостен дизайн - цялостен съдържа точно какво - разбивка по модули / секции, с обяснение като за хора, които не разбират...все пак искаш да знаеш за кво си даваш парата, нали?
- Изработване и вграждане на анимарани компоненти - какво значи анимирани? Gif-картинки или флаш анимации на ниво Спилбърг?
- Брояч на сайта - ок, може би е 1 линк в html-a, повече от 1 час "вграждане" заедно със сичките му регистрации едва ли ще отнеме
- Административен Панел​ - какво можеш да администрираш от него и откъде натам ти трябва пак "майстор"
- Обработка и вграждане на снимков материал - хм....пак прекалено общо казано, но да бъде
- Обработка текст - хехе...без коментар
- Обработка лого - какво има да обработват? Ако им го дадеш готово да го лепнат горе вляво?
- Обработка цветови корекции - като при снимките
- Контактна форма - ок, минимален труд, но ок
- Вграждане на интерактивен 3Д виртуален тур(само ,ако ние го снимаме) - тук трябва да попиташ точно как смятат да го реализират...щото ако ти лепнат някъв "тежък" флаш, който работи само на 4 ГхЦ ПЦта страницата ще си я гледаш само ти и "майстора" ти
- Основна вътрешна оптимизация за Google - пак липсва какво се има предвид конкретно и какво се очаква да донесе оптимизацията - да ти качи сайта на 5 място в Гугъл или просто да ти сложи keywords в сорса на страницата?
- Основна Фейсбук страница - а какво е неосновна фейсбук страница? Или се има предвид да ти направят фирмен профил?

Стандартна Цена: 2000 лв. (без ДДС)

Tъй като ще Ви направим и 3Д виртуална разходка ,ще има специална допълнителна отстъпка и бонус –Сайта ще го направим на два езика-български и английски.

Преференциална цена: 1700 лв. Без ДДС

Моля за смислени коментари по цената. Нямам никава представа адекватна ли е или не и как да намеря други предложения. Всяккави съвети са ми добре дошли. Офертата е получена след като съм показал сайт, който искам да копирам като структура.
Предварително благодаря сърдечно

Според моето скромно мнение тази оферта, която не блести с нищо, а и също така е доста размита и неконкретна, няма да роди следващия мега хипер сайт, а просто следващата набързо нахвърляна страничка. Според мен макс. труд за описаното, доколкото то може да бъде преценено, е не повече от 3-5 дни, като няма да ме учуди след конкретизация на твоите виждания да може да се направи и по-бързо (ако примерно ти имаш текстовете готови и само трябва да се копират, но не и да се съчиняват от нулата)

П.С. Това, което тук изобщо не е засегнато, е под какъв домейн ще се намира страницата и кой го осигурява (те или ти). В случай на "те" домейна най-добре да е регистриран на твое има. Отделно къде ще се хоства и кой осигурява хостинга (те или ти). В случай на "те" - за какъв период от време го правят и как ще стане евентуално прехвърлянето след изтичане на периода.

Списъка не е изчерпателен, а само набързо нахвърляни мисли по твоя въпрос.

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 04 ное 2011 7:02

Благодаря за отговорите. Текста на сайта ще си го пиша аз. Снимките и 360 панорамата ще си я снимат те. Домейна съм го запазил и платил с друга фирма, сега води към настоящия ми сайт.
Ще взема да им изпратя един отговор с вашите въпроси и после пак ще го обсъдим тук, защото нещата са ми тъмна,ама много тъмна индия.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”