Това спорт ли е? 18+

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Това спорт ли е? 18+

Мнениеот Ludia » Нед 10 сеп 2006 16:47

Последна промяна от Ludia на Нед 10 сеп 2006 18:22, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Kill of Killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kill of Killer » Нед 10 сеп 2006 18:09

Егати гадоста :?

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Нед 10 сеп 2006 18:20

Много кърваво.. да не го гледат малки деца!

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 10 сеп 2006 18:24

Ето друга версия - сменени са главните участници и целта на занятието. Идеята като цяло остава същата... http://www.themeatrix.com/

Странно ми е само защо не се правят подобни сайтове и кампании за прасетата, кравите, пилетата и т.н... като жестокостта и кървищата са горе долу едни и същи.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 10 сеп 2006 18:44

Muncho написа:Странно ми е само защо не се правят подобни сайтове и кампании за прасетата, кравите, пилетата и т.н... като жестокостта и кървищата са горе долу едни и същи.

защото няма сми да се избиват тюлените.....
иначе и аз съм убивал животни,но гледката от тези снимки е смразяваща......

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 10 сеп 2006 18:50

:shock

Последна промяна от VWGT на Нед 10 сеп 2006 18:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 10 сеп 2006 18:52

искаше ми се тук да няма коментари....някак си по-въздействащо е

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Нед 10 сеп 2006 18:55

Абе това според мен е много долно и не знам що за човек трябва да си за да направиш това за кеф :dontknow: Бях гледал едно филмче как ги дерът живи понеже било по лесно :laser

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 10 сеп 2006 19:00

Пропускаш цялата история... ето какво друго намерих въпреки че пак е написано в духа на горния сайт.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!!! Долупосочените линкове съдържат картини изобразяващи насилие! Не се препоръчва за хора които нтрудно понасят подобни гледки!

http://tuleni.hit.bg/indexbg.html
www.harpseals.org/hunt/index.html
http://www.hsus.org/marine_mammals/prot ... _hunt.html
http://www.stopthesealhunt.ca/site/pp.a ... E&b=437193

Възможно е да има и други теми по този въпрос тук и ако е така се извинявам че се повтарям, но на това непременно трябва да се обърне внимание!

Накратко:
Става въпрос за една редовна и изключително непочтена практика в Канада. Периодично там се организират масови "акции" по избиване на тюлени, и то по особено насилствен и жесток начин! И не това е фаталното. Ловът на тюлени е най-масовата проява на жестокост към животински видове. И най-ужасното е, че това се е превърнало в традиция, дори и в кървав спорт!

Периодично, в залива Сайнт Лорънс по източнто крайбрежие на страната Канада, рибари организират и участват в този лов на тюлени. Ловът е с комерсиални цели, макар че не е основен източник на доходи за участниците.
В лова се използват дървени бухалки, инструменти за разбиване на лед и рядко огнестрелно оръжие. Тюлените биват избивани по особено жесток начин - със нанасяне на силни удари в областта на главата ( до колкото знам в доста ферми по точно този начин се убиват и кравите, за да не се трупат загуби от негодно месо ). Около 97% от жертвите са тюленчета, нямащи навършени 3 месеца, като ежегодно биват избивани хиляди животни, като за последните 3 години броя им почти достигна милион.
Макар и правителството на Канада да е поставило ограничения за броя на уловените тюлени, фактите сочат, че тези ограничения не се спазват. След 2002 година официално се разрешава и превишаването на ограниченията, без да има послдствия за "ловците".
Животните биват избивани главно заради кожата им, която намира приложение в производството на дрехи и др модни аксесоари. Месото намира приложение в хранителната промишленост. За тюленската мас също има пазари. ( колко животни са драни живи за да може кожата им да бъде в "идеално състояние" за палтенца и други дрешки ) Интересен факт е че дори и половите органи на животните се изполват за производство на силен афродизиак в азиатските страни ( по спомени бенгалският тигър е застрашен от тотално изчезване точно заради използването на някой негови части като афродизиак ).
Въпреки опитите на Канадското правителство да покаже че популацията на тюлените в региона се е увеличила неимоверно и застрашава приходите от риболова на страната, няма доказателства за тази теза. Известно е още, че приходите от лова на тюлени представляват около 1/20 от цялостните приходи от риболова.

Като цяло съм против убийствата на животни, но просто е невъзможно те да бъдат спрени ( кой ще се откаже от неделното BBQ? ).
Просто искам да покажа че в момента незнайно защо върви тази кампания с тюлените и доста хора се връзват...
Както всички знаем - колкото хора->толкова и нрави. И на мен не ми е никак приятно че по разни азиатски държави варят котките живи, ама сигурно и на индийците не им е много приятно че довечера на масата ми ще има телешка мръвка.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 10 сеп 2006 19:28

изтрих си предния коментар, но за съжаление това е голата истина :cry:
Най-лошото е когато нещата излязат извън всякакви граници и нужди и прелеят в такива безсмислени крайности ...

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Нед 10 сеп 2006 19:36

Eбати изродите има на тоя свят направо не е истина :(

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 10 сеп 2006 19:47

никога не съм харесвал американците, сега към това число добавям и канадците...

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 10 сеп 2006 20:25

Остава и да се превърнете във вегетарянци.Хахаха.

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Нед 10 сеп 2006 22:12

Остава и да се превърнете във вегетарянци.Хахаха.

Във вегитарианството няма нищо лошо . Брат ми от дълги години е, и хич не му е зле. Даже напоследък и аз се замислям да последвам примера му.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Нед 10 сеп 2006 23:06

на такъв да му вземеш бухалката и да му наблъскаш неговата шибана глава докато заприлича на тези от снимките.ебати хората
:076: :a boi de

Върни се в “ОФФ-Топик - други”