За ъпгрейд на един комп...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: За ъпгрейд на един комп...

Мнениеот stefan4o » Чет 03 ное 2011 21:14

Аз вече съм доволно далече от хардуерните среди, но подкрепям мненията на колегите да смениш с по-нова платформата. Не си заслужава да се набиват пари по 775, освен ако нещата не ти изпаднат за "жълти стотинки" :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 03 ное 2011 21:51

bnick написа:Наливането на пари в тази платформа е :screwy .

Знам ама е сложно за обяснение ;)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 03 ное 2011 21:54

Ради,
Имай предвид, че и да имаш бърза шина, РАМ и процесор, ако харда е бавен - все едно нищо не си направил...

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 04 ное 2011 9:08

stefan4o написа:Аз вече съм доволно далече от хардуерните среди, но подкрепям мненията на колегите да смениш с по-нова платформата. Не си заслужава да се набиват пари по 775, освен ако нещата не ти изпаднат за "жълти стотинки" :beer

Съгласен съм. :да:

Примерно аз съм на сокет 775 и нещата действително изпадат на "жълти стотинки"... Проблемът е, че i3 е по-бърз от най-бързото, което мога да сложа на сегашното ми дъно! :lol:

Все пак Ради знае най-добре каква е ситуацията. Цената на тоя 8400 не е лоша, пък и РАМ паметта принципно не е никак скъпа.

Едно видео 4770 или по-високо без проблем подкарва и новите заглавия, при това с доста задоволителни настройки. ;)
Машината на брат ми е с e6*** и 4770. До съвсем скоро всичко вървеше само на максимални настройки във FullHD. :)

П.П.: Гигабайт и Асрок... 2 години живот... евентуално! mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 04 ное 2011 9:33

Е8400 се намира м/у 150 и 180 лв вече. Има обяваи в Хардуер Бг.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 04 ное 2011 9:55

escrime написа:П.П.: Гигабайт и Асрок... 2 години живот... евентуално! mhihi

В нас имам комп, който ползвам предимно за телевизор с това дъно:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K8NF4G-SATA2

Конфигурацията е сглобявана 2006г. и до ден днешен няма никакви ядове.

Днес ще тичам до банката да си оправя paypal-a и поръчвам въпросния Е8400.

Последна промяна от radi_nrj на Съб 26 ное 2011 23:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 04 ное 2011 10:23

escrime написа:П.П.: Гигабайт и Асрок... 2 години живот... евентуално! mhihi

Не бъди толкова сигурен - за Intel-ските не мога да кажа, но AMD дъната, които имам на Asrock едното го ползвам вече 8-ма година, работното ми кара 4-та, май, без никакви проблеми. За няколко приятели поради бюджета съм предлагал такива дъна и работят, да не повярваш.
Наскоро взимахме едно оригинално Intel-ско дъно за i5, е няма такъв смотан BIOS, а и е супер орязано като функции. На Asrock е с UEFI BIOS и с флопи дискова връзка освен всичките други екстри, на същата цена. И от досегашния ми опит си мисля, че си струва парите...
Може и да не съм прав, ама сякаш не ми се подхожда негативно.
За Gigabyte вероятно си прав - две дъна вече гърмяха наоколо...

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 04 ное 2011 10:38

ОФФ:

Е, всеки с наблюденията си. Няма нищо лошо. :beer

Ето моите, ако за някого е интересно...

Асус на 2.5 години, 2 Асрока на по 3 г. (купувани заедно) и на Гигабайт им изгубих бройката. Това не е в сервиз... това е само от машините на приятели, които са ме помолили да им погледна компютрите. Често се разминават само със смяна на кондензатори, но не винаги. Малко ги слагам под общ знаменател, за което не съм съвсем прав... :oops:

Докато бях в сервиз си бяхме надписали върху всеки кашон какви дъна хвърляме. mhihi

За всичкото това време нито едно дъно Интел не е дало проблем. Токови удари, гръмнали захранвания, хлебарки, които живеят на топло... Нада.

Факт е, обаче, че са много консервативни. Няма клок, няма графичен интерфейс в БИОС, няма "допълнителни" функции.

Въпрос на лични предпочитания. :)

Он-топик:

Хайде вземай го това Е8400, че се чудя дали да не направя подарък на брат ми... неговото дъно X48 ще клоква приятно. :lol:

И да кажеш какво си изкарвал като фреймове с "преди" и "след". ;)

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 04 ное 2011 10:59

escrime написа:Хайде вземай го това Е8400, че се чудя дали да не направя подарък на брат ми... неговото дъно X48 ще клоква приятно. :lol:

X48 поддържа и core 2 quad, а там става по-интересно :)

escrime написа:И да кажеш какво си изкарвал като фреймове с "преди" и "след". ;)

Ако не забравя, че днес ще го поръчам и докато дойде една седмица и ще има голяма вероятност да бързам да го ръгна и да не пусна тест преди това.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 04 ное 2011 17:22

escrime написа:Асус на 2.5 години, 2 Асрока на по 3 г. (купувани заедно) и на Гигабайт им изгубих бройката. Това не е в сервиз... това е само от машините на приятели, които са ме помолили да им погледна компютрите. Често се разминават само със смяна на кондензатори, но не винаги. Малко ги слагам под общ знаменател, за което не съм съвсем прав... :oops:

Имал съм много, и имам 4 компютъра с Асрок в момента, едно единствено е имало проблем и то от некачествено захранване.
escrime написа:За всичкото това време нито едно дъно Интел не е дало проблем. Токови удари, гръмнали захранвания, хлебарки, които живеят на топло... Нада.

mhihi Аз не познавам никой с дъно Интел :beer

bnick написа:
radi_nrj написа:Наливането на пари в тази платформа е :screwy .

Знам ама е сложно за обяснение ;)

Ок, има неща, които ние не знаем. Все пак се опитах да ти предложа оптимален вариант за парите ти. Поздрави :beer

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 04 ное 2011 18:05

Свирено, проФесора е купен. Стискайте палци 2-та гигабайта рам, който са в кутията да са на 800MHz и да намеря още един чип същата. В не малко готови конфигурации съм виждал DDR2@667 даже и на 533 въпреки, че дъното, което са ползвали работи и на 800.

Ако всичко е ОК с 200лв и вълка цял, и агнето сито mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 05 ное 2011 0:19

escrime написа:ОФФ:

Е, всеки с наблюденията си. Няма нищо лошо. :beer

Ето моите, ако за някого е интересно...

Асус на 2.5 години, 2 Асрока на по 3 г. (купувани заедно) и на Гигабайт им изгубих бройката. Това не е в сервиз... това е само от машините на приятели, които са ме помолили да им погледна компютрите. Често се разминават само със смяна на кондензатори, но не винаги. Малко ги слагам под общ знаменател, за което не съм съвсем прав... :oops:

Докато бях в сервиз си бяхме надписали върху всеки кашон какви дъна хвърляме. mhihi

За всичкото това време нито едно дъно Интел не е дало проблем. Токови удари, гръмнали захранвания, хлебарки, които живеят на топло... Нада.

Факт е, обаче, че са много консервативни. Няма клок, няма графичен интерфейс в БИОС, няма "допълнителни" функции.

Въпрос на лични предпочитания. :)

Он-топик:

Хайде вземай го това Е8400, че се чудя дали да не направя подарък на брат ми... неговото дъно X48 ще клоква приятно. :lol:

И да кажеш какво си изкарвал като фреймове с "преди" и "след". ;)

колега и аз имам наблюдения и статистиката сочи асрок-а - монтира се масово и в пъти повече на декстоп конфигурации, доста повече продаван от асус като бройки даже...едно е да имаш 30 бройки фира на 1000, друго е 10 на 200 както е при асус примерно...
колко ще кара е божа работа 2 асрока имам у нас, компа от който пиша е на 6 години и няма 1 кондензатор даже...асус далече от качеството им от едно време с което се славят, средния им клас адски нерентабилен-даваш си парите само за марката и не получаваш нищо освен лепенките, за интел да железни са ама за декстоп машина за вкъщи са пари на вятъра за свестните им дъна. всеки си има мнение

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 13 ное 2011 20:26

Вече има обяваи за 140 лв за Е8500 в Сетком-а

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 13 ное 2011 22:12

Свирено, майка ми утре ще ходи до пощата да вземе Е8400 от линка в ebay, който пуснах по-назад в темата.

Ей го батко:

Изображение

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 19 ное 2011 21:21

С новия стар процесор машината се държи доста по-добре. За съжаление уиндоуса е за преинсталиране. RAM-та се оказа kingston 2 + 1GB и двете на 800MHz. Неясно защо биоса по премълчаване ги беше пуснал на 667 (беше оставена на авто и на основния прозорец си пишеше, че са на 667). Намесих се и сега са ръчно сложени на 800MHz. Остава да го снабдим с още една RAM 2GB за около 40 кинта, да видя коя видео карта да му оставя и е готов. Освен 4730 имам и 4670, не са нищо особено, но и малкия няма да се улива с графичните настройки на игрите.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”