Polo 1.4 16V : Гасне сутрин при студен двигател!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Polo 1.4 16V : Гасне сутрин при студен двигател!!

Мнениеот Mr.Lemon » Нед 23 окт 2011 21:09

Ами колеги от както набих всички вакуми доста липсваха и смених датчика , паля и изгасва 1-2 пъти но като подам малко газ така около 20-30 секунди задържа оборотите около 700-750 . Сигорно има още някоя грешка но понеже не искам да рискувам с закопуване на не нужни части преди да съм я закачил на компютар за да се провери всичко ! Благодря за помоща оказана от вас :beer

До riis моя датчик беше жълтия хората ми го търсиха по талона на колат писаха кода на двигател и прочие

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 01 ное 2011 20:10

датчик температура на входящият въздух в ляво на всмукателният колектор(мап сензора) именно за него май говореше колегата че е сменил.- трябва да дава съпротивление 1,5 ома на 1 и 4пин или 2 и 4ти беше щe излъжа.
Също и напрежение минимум 11 волта на запален двигател на 1ви и 2ри пин може и да бъркам за данните
или бъркам с датчика този на термостата

П.П. Върни се да ни кажеш от какво е, и оправи ли я, да знаем и ние.

Последна промяна от maznia на Сря 02 ное 2011 21:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 01 ное 2011 20:24

maznia написа:датчик температура на входящият въздух в ляво на всмукателният колектор(мап сензора) именно за него май говореше колегата че е сменил.- трябва да дава съпротивление 1,5 ома на 1 и 4пин или 2 и 4ти беше щe излъжа.
или бъркам с датчика този на термостата

П.П. Върни се да ни кажеш от какво е, и оправи ли я, да знаем и ние.

????? scare maikomila МАП? - 'начи,
отговаря за измерването на разликата между налягането в манифолда и атмосферното.

Измерената стойност се използва от компютъра на двигателя
за наблюдение на натоварването (подналягането пада, когато двигателя е под натоварване). Така компютъра може да променя тайминга на свещите, както и горивната смес със цел увеличаване на производителността :D :D :D :012: :обичам ви death

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 01 ное 2011 20:38

Колега Маслинков тъй като вече съм под въздействието на спирта, и температурният ми датчик ми казва лягай си.
Моля, ако говоря глупости или ти се струват думите ми бращолевици, ми кажи да трия поста и да си лягам и моля не ми се смейте.

Ибах са в тъпия ще обясня, тоя мап сензор е-алтернативата на маф сензор, има роля и в играенето на оборотите, и в гасненето, когато на место спаднат оборотите и се мъче да гасне. когато няма ряз и е ту мудна ту върви. или гасне сутрин при подаване на гас.
От същият се и получават високите обороти на празен ход след почистване на клапата
П. П.
Некоректната му работа, както и групата от датчици не дават грешка на диагностиката а просто не работят коректно.- мерят се стойности на запален двигател

Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Lemon » Вто 01 ное 2011 22:15

Колеги още не съм ходил на диагностика да го видиме кво е , че нема паре . Веднага щом го оправя ще пиша какво и е била на тая каруца

Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Lemon » Сря 02 ное 2011 9:21

А не тая кола ме подлудява с всеки изминат ден . От вчера загряла не загряла тя си гасне когато си реши . Пустото безпаричие ме изнервя още ,че не мога да я оправя

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Сря 02 ное 2011 21:19

Май на този боб много познавам - провадийски е.
Запомни и кодовете на грешките да ги преведа.
Диагностика и след това пак ресет на компа и закачете диагностиката.

Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Lemon » Сря 02 ное 2011 22:27

Утре ще хода при едно момче от VW foruma днеска си писах с него каза да я закрам да я погледне

Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Lemon » Пет 04 ное 2011 10:10

Колеги разбрах от къде проблема . От въпросния вакумен сензор ( МАП сензора ако не се лъжа ) Но на копютара не отчете никаква грешка
VCDS Auto-Scan PrintoutPOLO14 16V.pdf
освен тази с # 01276 ( хидравлична помпа ) http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01276 . Както и да е днес сутринта махна вакумното маркуче от сензора и колата задържа обороти по светофари не гасне . Та са остава само да го закупя и да го сменя . Цена горе долу дами кажете ?

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пет 04 ное 2011 18:27

Ни смея, разбери сам приготви си :търсачкаа

Нещо ме съмнява тази грешка, да не идва от изпускане на вакум и да дава грешен ход на сензора или от пробив във хидравликата да бърка сензора.
Хващай го този от сервиза да ти замери стойностите и на единият и на другият датчик, на топал двигател запален.
Има вероятност и да не е от него, уговори го евентоално да върнеш новият. Когато извадиш вакума става друга центровката което не е гаранция че датчика е повреден.
То ако тъй се ставаше майстор.......... Не е толкова елементарна играта.
Я кажи Абиеса ти, работи ли, да не му е махната лампата и да е разбит.

Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Lemon » Пет 04 ное 2011 21:24

АБС не работи от както я купих но понеже не обочам да разчитам на тия неща по спирачките съм решил по натам да го правя . А иначе момчете не някъв механик има си комп и кабел и си предложи услугите и каза че сигорно от сензора идва повредата

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пет 04 ное 2011 21:36

Виж какво може да се направи с този абц и с командният му блок, пробвай да ги поправиш ако не ти е скъпо де .
Замери си температурният датчик на 90 градуса как е, и какви стойности дава сензора.
Когато е студена гасне ли ти или само като е добре загряла.

Този софтуер диагностика не става, върви на някой друг.

Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Lemon » Пет 04 ное 2011 22:27

В момента колата и студена и топла си работи . Даже днес ми направи и впечатление ,че като запла мотора се изворсирва до 1300 оборота . Това досега го нямаше ! А за абс-са като събера някви пари ще го погледна но не мие спешен . Все пак съм фен на старата школа и съм свикнал да карам и без екстри в екстремни ситуаци :да:

Потребителски аватар
jimy85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jimy85 » Съб 05 ное 2011 11:33

Здравейте понеже и аз имам същия проблем,може ли да ми кажете къде се намира този температурен датчик. Полото е 1.4 16 1997 година.
Благодаря предварително

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пон 07 ное 2011 14:54

Към колегата с МАП освен подналягането тои мери и температурата на вх.въздух.Провери си да не е откачена или окислила буксата ако е така дава грешка за мап сензора и темературата.Ако не откриеш мап по магазините или не ти утърва цената пиши ми имам.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”