Проблем с оборотите на POLO 16V AFH

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Проблем с оборотите на POLO 16V AFH

Мнениеот s16 » Съб 05 ное 2011 2:14

Колеги от известно време забелязах, че колата има проблем с оборотите на празен ход :banghead: .След като я карам на малко по-високи обороти (около 3000+ на 3-та,4-та,5-та скорост)при освобовждаване на свободна оборотите ми не падат винаги на обичайните 800-900 ,а понякога са около 1200-1300 и като и дам леко газ да се изфорсира(до 1400 об/мин.)си падат на обичайните.Така беше известно време и също така някой път когато я запаля работи две три секунди и загасва сама.Днес ми направи много гаден панаир:запалих колата след 3,4 път и оборотите се вдигнаха до 2000,падат до 1600 и пак до 2000,така играят в границите (1600-2000)много странно.Интересува ме къде е проблема..ПОМАГАЙТЕ ..работата е много сериозна :bowdown :bowdown :beer

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с оборотите на POLO 16V AFH

Мнениеот maslinkov » Съб 05 ное 2011 7:52

Пробвай с рестарт на компа. Остави я с разкачен /-/ за една нощ и после без да подаваш газ я остави на място да работи, докато включи перката. Като спре да бучи последната, гасиш и вече помни последните настройки. Като всеки компютър и тези забиват дотам че може да ти покажат фалшиви грешки и се почва една... maikomila

ini16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ini16 » Съб 05 ное 2011 10:22

Ако ставаше така аз отдавна да съм оправил моята.Това с рестарта на компа е пълна боза.Аз имам тея проблеми от сума време.Смених какво ли не.Все още няма резултат.Оправя се сама и след време пак се почва оборотите си играят както си искат все едно сама си дава газ.Сега остана да сменя само стъпков мотор и бобина и ако не се оправи и от това незнам...За дроселова клапа не говорим,кой каквото иска да казва но проблема не е в нея проверено е.

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Съб 05 ное 2011 10:58

Дано наистина да не е дросел ,че като чета какви пари е лошо ми става.Между другото на мене компа ми е дал някаква грешка и аз един път разкачих акумулатора уш да се рестартира и в момента, в който я запалих ми светна servise INSP..,но това с играенето на оборотите не ми се беше случвало..сега в понеделник най-вероятно ще ходя на диагностика за да видим какъв е проблема...някой ако има други мнения да казва..плагодаря на всички отзовали се. :beer :beer

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Съб 05 ное 2011 11:07

Между другото вчера се зачетох в темата на колегата с гаснещото поло 16в и там видях ,че пише да се проверят маркучите..погледнах колата и видях един маркуч(не знам за какво е ),който влиза в кутията за въздушния филтър (отляво се пада).Та ми направи сериозно впечетление ,че беше направо спукан където прави чубката да влиза в кутията и беше много износен като пластелин (явно от температурата са му заминали качествата и се е скусал)..възможно ли е там да е проблема??

strong
Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
Двигател: BLS 2008

Мнениеот strong » Съб 05 ное 2011 12:01

Много голяма вероятност да е от него :да:

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Съб 05 ное 2011 12:30

От кое от дросела или от този маркуч..моля се за второто :bowdown .Преди малко се опитах да я запаля и пак гасне,даже ми светна лампата за маслото незнайно защо ,след като го сменях преди 1 седмица.Какъв късмет ,тамън я подготвих за зимата и май ще се налага да я вдигам на трупчета с чисто нови гуми и пълен резервоар... :( :(

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 05 ное 2011 14:22

ini16 написа:Ако ставаше така аз отдавна да съм оправил моята.Това с рестарта на компа е пълна боза.Аз имам тея проблеми от сума време.Смених какво ли не.Все още няма резултат.Оправя се сама и след време пак се почва оборотите си играят както си искат все едно сама си дава газ.Сега остана да сменя само стъпков мотор и бобина и ако не се оправи и от това незнам...За дроселова клапа не говорим,кой каквото иска да казва но проблема не е в нея проверено е.

Не знам за какво говорим, ама стъпковия при нас е в дросела /по-точно отсрани, в черната пластмаса/ А бобината ти вероятно също е здрава и повече клониш към маслена помпа и бъркане на предварение, без да се изключват лоши свещи /междуелектродно р-е, или топлинно число/
Пък и на колегата щом е светнала лампата за маслото, трябва първо да си види датчика за налягане и самото налягане. Който не ми вярва да почва да лъска клапа :lol: Поне излиза по - евтино успокоението, че си направил нещо.
s16 написа:Между другото вчера се зачетох в темата на колегата с гаснещото поло 16в и там видях ,че пише да се проверят маркучите..погледнах колата и видях един маркуч(не знам за какво е ),който влиза в кутията за въздушния филтър (отляво се пада).Та ми направи сериозно впечетление ,че беше направо спукан където прави чубката да влиза в кутията и беше много износен като пластелин (явно от температурата са му заминали качествата и се е скусал)..възможно ли е там да е проблема??
Вероятно говориш за мъркуча за картерните газове. Не е от него, вервай ми. Той трябва да е червен, а вакуумните черни, или сини. А ти каква боза си налял вместо масло? Или бозата ти е прецакала помпата? Това вече наистина е сериозно и тази кола няма да е на добре да караш на сервиза на собствен ход. Пиши после дали си за основен ремонт.

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Съб 05 ное 2011 16:45

еми незнам колега какво съм сипал ,уш пише liqui moly не знам ама май здраво се наредих..ще пиша после като разбера за къде съм..взех си спрей вд-40 да почистя дросела ама не знам дали ще има ефект :banghead:.поздрави и благодаря за информацията..ако има други мнения споделете :да:

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Нед 06 ное 2011 12:47

след почиствоне на дросела нещата май се наредиха както трябва ..утре съм на диагностика .Колеги при такъв проблем пурво почистете дросела.Ако излезе друг проблем ще пиша.Много благодарнисти :beer

ini16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ini16 » Вто 08 ное 2011 11:30

И аз съм готов,бобината ми се оказа спукана.Незнам какъв зор трябва да види,че да се пропука така.След като я свалихме и огледахме хубаво се видя една цепнатинка в единия и край.

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Вто 08 ное 2011 17:15

едно приятелче ,което работеше в сервиз ми каза че на тези полота 6н им било много слабо място именно бубината...не знам щом си и открил проблема си 6..а моят проблем беше в имобилаизера..ключа ми не е оригинален а такъв като на по-новите фв-та(излиза с натискане на копче)..е то я някаква имитация де..та че в този ключ има някакъв чип най-вероятно не знам поправили са го и нещата за сега са ОК :banana :banana :applause:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”