AHF - Въпрос за логове на стр. 4

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

AHF - Въпрос за логове на стр. 4

Мнениеот hooligan_sk » Съб 13 авг 2011 10:47

Здравейте колеги! Тук има доста хора които са на ясно с претрисанията в ТДИ моторите, маховиците и помпите. Моля да вземат отношение по тоя проблем, че се обърках вече. 10х

AHF. Колата се кара с картите от автомат. На оригиналните ръчни карти тресе яко, губи нулеви оброрти и тн. От няколко дни на всеки няколко спирания почна да губи 50-100 оборота от нулевите. Дори и на автомат не успява да замаже проблема. Това от маховика ли е? Единия път беше загубила видимо само 10-20 оборота като спрях, не бях сигурен даже дали са под 903. Ритнах газта и като успокояваше директно изгасна, без да се противи. Може ли от маховика да изгасне ?? :shock

ПП: Ето как точно се случва:

Няма значение студена/топла. Проблема идва с ползването на спирачките. Когато освободя от скорост и мотора започне да успокоява си заковава 903 оборота и от там както и да спирам няма грижи. Ако обаче натисна спирачки ДОКАТО успокоява, по-точно като наближи 1000-1500 оборота, двигателя подминава 903 и успява да успокои на към 800 оборота - винаги на това място. После като спра на място, мотора сам си връща 903 оборота. В движение като пусна спирачките, пак си връща нужните 903 оборота, но по-бавно.

Последна промяна от hooligan_sk на Чет 19 яну 2012 12:39, променено общо 6 пъти.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: AHF - Може ли да изгасне от маховик?

Мнениеот morfei1 » Съб 13 авг 2011 20:14

Според мен неможе да е от него.

Проблема е някъде по горивната система, мъркучлета, горивен филтър, помпа, разпръсквачи.

Аз тези неща бих прегледал.

Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Мнениеот djdaka » Съб 13 авг 2011 21:19

Мойта гаснеше :
1-во от 109 реле
2-ро от ECU - презапоиха цоклите на чиповете и засега немам грижи
При теб е нещо друго , предполагам е в помпата , но компетентните да се произнесат.
Успех и пиши като си решиш проблема.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 13 авг 2011 21:34

случва се от маховик да гасне ,ама е прекалено рядко-виждал съм това само на две коли досега

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 14 авг 2011 9:13

niks76 написа:случва се от маховик да гасне ,ама е прекалено рядко-виждал съм това само на две коли досега

Мисля че отива да е маховик. Не го е повторило повече гасненето, но то очевидно е свързано със загубата на тихи обороти, което става по следния начин:

Няма значение студена/топла. Проблема идва с ползването на спирачките. Когато освободя от скорост и мотора започне да успокоява си заковава 903 оборота и от там както и да спирам няма грижи. Ако обаче натисна спирачки ДОКАТО успокоява, по-точно като наближи 1000-1500 оборота, двигателя подминава 903 и успява да успокои на към 800 оборота - винаги на това място. После като спра на място, мотора сам си връща 903 оборота. В движение като пусна спирачките, пак си връща нужните 903 оборота, но по-бавно. Странното е че претрисане и люлеене няма независимо дали е заковала 903 оборота или 800. Даже аз както съм свикнал 100% с колата, трудно ще определя на какви обороти е върнала ако не гледам стрелката. Въпреки това си мисля че само маховика се влияе от отрицателното ускорение което дават спирачките?

:bowdown

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 14 авг 2011 12:19

не е само маховика който влияе на тихите обороти при спиране-явява се като комбинация от маховик ,нафтова помпа и софтуерни настройки :arrow:

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 14 авг 2011 12:49

и при мен падат оборотите при спиране около 800об а съм с нов съединител к-т

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 14 авг 2011 14:32

А какео става когато освободиш от скорост и спираш ,но с натиснат съединител ???

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Нед 14 авг 2011 15:42

Спирачната течност хаби ли я?

Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangero » Нед 14 авг 2011 17:17

на спирачката има едно като стоп машинка бробваи да го изклуючиш но не стоп машинката а едно над него

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 14 авг 2011 17:40

Stivi написа:А какео става когато освободиш от скорост и спираш ,но с натиснат съединител ???

Това не съм се сетил да пробвам, ще го проверя :да: Благодаря за идейте, аз карам с "чип" който е на базата на ръчните карти с копирани някой части от автомата за да са фикснати топлия старт и тресенето. Значи трябва да се чекне и помпата :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 15 авг 2011 8:50

Такаммм ново инфо! Ако задържа съеденителя натиснат, колата успокоява перфектно до 903 оборота, дори и да съм в процес на екстремно спиране! Та... маховика ли остава като опция :roll:

ПП: Маховик it is mhihi

Благодаря за помощта, може да се заключва :да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 15 авг 2011 21:42

Само да кажа че на мен при същите симптоми /затова питах дали го прави с натиснат съединител/ след смяна САМО на съединител и кодировка на автомат няма проблеми вече над 50 000км !

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Re: AHF - Може ли да изгасне от маховик? Нов въпрос в края

Мнениеот hooligan_sk » Съб 05 ное 2011 15:42

Stivi написа:Само да кажа че на мен при същите симптоми /затова питах дали го прави с натиснат съединител/ след смяна САМО на съединител и кодировка на автомат няма проблеми вече над 50 000км !

Загубата на обороти се решава и при мен като се пусне на стандартните карти за автомат. Този проблем си е в маховика. Купил съм целия комплект на Закс с двумасов маховик и в понеделник/вторник ще пиша какви са промените след смяната.

Сега имам друг въпрос:

В последно време се случва доста често, при ритване на газта или изключване от скорост в движение, колата сама да си добави малко газ - тоест не започва моментално да успокоява. Това откъде може да идва? Ако предположим че всичките гадости са свързани, може ли гасненето и допълнителното форсиране да идват от аномалии в Реле 109? Подозира се това реле, защото след като изгасне колата в движение, няма палене на скорост, тоест помпата е аут. Нужен е рестарт с ключа и тогава си пали все едно нищо не е станало?

Благодаря!

petar.hristow
Автомобил:
Двигател:

Re: AHF - Може ли да изгасне от маховик? Нов въпрос в края

Мнениеот petar.hristow » Съб 05 ное 2011 16:03

може да е от датчика за температурата на двигателя !

Върни се в “Дизелови агрегати”