Дясна светлина за мъгла

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
mladeja
Автомобил:
Двигател:

Re: Дясна светлина за мъгла

Мнениеот mladeja » Пон 31 окт 2011 20:19

Който казва, че фабрично!!! са му така светлините наясно ли е колко жичкаджии-разбирачи са бърникали по инсталацията преди него scare ?То и аз съм виждал уж чисто нови автомобили дето като решат да си измият предното стъкло с пръскалките незнайно защо мият моят прозорец дето карам след тях или джамовете на околните автомобили.Няма как да се разрегулира това пръскане освен ако някой не се е направил на многознайко.Не е нормално без да се налага от обстановката /мъгла,сняг,проливен дъжд и т.н./ да ползваш светлините за това.
Пословичната "пестеливост" не е причината да не ви светят и двете крушки, а това, че в някои краища по света където фирмата продава коли са с друга организация на движение /Англия, Австралия и др. под./
Много ми се иска да видя автомобил излезнал от магазин, а не от автосалон с две светещи отзад светлини за мъгла освен ако не е някакво специално изпълнение за България.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 31 окт 2011 20:23

Моя.Гарантирам,че няма намеси.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 31 окт 2011 20:24

От къде ти идва тази сигурност?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 31 окт 2011 20:26

Защото си вра носа на всякъде и съм си гледал кабелните снопове.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 31 окт 2011 20:29

Малко по нагоре колега написа , че само е счупил ограничителните пластмаси, които пречат да навреш крушката в тялото и всичко е светнало без да се налага допълнителни кабели.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 31 окт 2011 20:32

Аз съм на 100% сигурен, че няма заводски немски автомобил, на който да има монтирани крушки за мъгла и от двете страни. Това, че светват без да се пускат допълнителни кабели е защото по нашите коли повечето неща са предвидени да сработят с минимални намеси и така явно е по-лесно и за производителите, щото не слагат 10 вида инсталации по модела заради екстрите му...

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 31 окт 2011 20:37

Само да допълня допълнителната светлина за мъгла - отзад!!! не я приемам за екстра.Тя просто си е задължителна.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 31 окт 2011 20:42

stefan4o написа:И като светят двете какво? Щото някои си ги връзват и към стоп-машинката да светят заедно със стоповете. Освен излишна консумация на и без това стара ел.инсталация друг реален ефект не знам какъв би имало :lol: Ханс е решил, че не е нужно да светят и двата стопа при мъгла, доверете му се mhihi

на
и от едната страна само да свети е достатъчно силно
излишна хамалогия

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 31 окт 2011 20:44

Светлината отзад не е екстра. Аз визирах екстрите като цяло. Примерно - на Джета си сложих отпред на маската 4 фара от Голф. Малките два са фарове за мъгла. В двигателния отсек има извадени кабели и букси, които след поставяне на реле 53 в бушониерата получават 12В, когато бутонът за мъгла е в положение 1, в положение 2 вече свети и задната светлина.
Моето мнение за кабелния сноп отзад и за заготовката е, че е предвидено да има и дясна светлина за мъгла, но в случай, че колата е импорт за Австралия, Англия, Япония примерно, където движението е "обратно". :Mr Green Fun

Последна промяна от stefan4o на Пон 31 окт 2011 20:50, променено общо 1 път.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 31 окт 2011 20:45

Отказвам се да пиша в тази тема - официално!!!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 05 ное 2011 18:11

На повечето пасати В4 светят и двете лампи за мъгла заводско. Фабрично са окабелени и им е монтирана крушка. Това за В4 от 95-та нагоре.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 10 ное 2011 9:58

На Венто съм пуснал допълнителен проводник към десния "стоп за мъгла"-имах стара букса от която извадих 2 пина и ги ползвах за целта.Отгоре на това,през реле ги паля и на "спирачка".Така имам независима допълнителна стоп-светлина.По- добре да "вадя" очите някому,като спирам,отколкото да си ремонтирам бронята.Фарове за мъгла имам,но рядко ползвам "ей така".Пословично на Г3 и Венто -не се виждат добре стоп-светлините(сдвоени с габарит крушки).

Върни се в “Направи си сам!”