Прецака се работата на бензин
-
- Автомобил: Vw Vento
- Двигател: 1.8 ABS 1992
Прецака се работата на бензин
Колеги здравейте, имам следния проблем. Автомобилът ми отказа да работи на бензин. Не ще и да припали даже, до онзи ден всичко беше OK и изведнъж край. Бях забелязал че понякога трудно се форсираше на бензин /но много рядко/, но мислих че е от въздушния филтър тъй като беше за смяна. Но го смених и се оказа че не е от тва /разбрах го след като автомобилът отказа оня ден/. Някой може ли да ме насочи какво да търся, бензинов филтър, бензинва помпа. И на колко километра трябва да се подмени бензиновия филтър. Като дам на контакт се чува че помпата работи /издава някаккъв шум и спира/ но не иска да запали на бензин. Само леко припалва и спира. Мерси. Автомобилът е Венто 1,8 ABS.
Последна промяна от martins на Пон 11 сеп 2006 10:38, променено общо 2 пъти.
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Смени бенз. филтър и провери налягането на помпата. Моята се оправи едва след вана с ултразвук, при условие, че налягането отпред при моното уж беше О.К. Ако са четките съм чувал, че подлежи на възстановяване, нищо че е капсулована. Може и да е за смяна, истинските са скъпички и ако караш предимно на газ можеш да минеш с китайска.
Възможни са и др. неизправности, провери на буксата при 2-та по-дебели кабела има ли напрежение като дадеш на контакт. Дано по-лесно /и евтино/ си решиш проблема...
Възможни са и др. неизправности, провери на буксата при 2-та по-дебели кабела има ли напрежение като дадеш на контакт. Дано по-лесно /и евтино/ си решиш проблема...
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
-
Филтъра вътре в резерчоара ли се намира. или от долу под купето.
Последна промяна от martins на Пон 11 сеп 2006 8:03, променено общо 1 път.
-
А друго ме интересува, помпата трябва ли да хвърля бензин като е отворена или трябва да е под налягане системата. Зашото я отварях и беше цялата влажна но като пробвах дали хвърля бензин не хвърляше /не бях затворил голямия - кръглия капак на помпата де/. Интересното е че до онзи ден си работеше само някой път леко придърпваше и изведнъж даже не ще да припали.
-
Еми давам на контакт, отзад се чува помпата как нагнетява, бучи там и спира, въртя и нито и опит за запали, все едно че няма грам бензин. Може ли пък да не може да подкачи де да знам. Последно когато работи беше в петък, щото ми свърши газта и пробвах да мина на бензин, мина но почна да глъхне и и изгасна, после си минах пак на газ и се дотътрих на изпарения до газстанцията /като по филмите
/. И след това съм налял 10-12 л. бензин и неще да запали. А всеки ден си паля на бензин и си минавам после на газ и плюс тва като свърши газта си карам на бензин, не е да кажеш че не се кара на бензин. Ама тва е, нещо се прецака и кофти ся.

- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има една много финна мрежичка на помпата. Ако се е запушила, както беше в моя случай, помпата работи но не може да подкачи достатъчно/или изобщо бензин/ , при което колата остава гладна за гориво и не върви. За да я почистиш трябва да извадиш помпата от резервоара. Помпата се вади със завъртане обратно на часовниковата стрелка. Отваряш корпуса на помпата и ......
П.С. запомни в какво положение ти е била помпата, че ако я завъртиш после може 'нивомерът" да не ти работи!!
Успех колега и дано съм ти бил от полза!
П.С. запомни в какво положение ти е била помпата, че ако я завъртиш после може 'нивомерът" да не ти работи!!
Успех колега и дано съм ти бил от полза!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”