Moto Pfohe(Мото Пфое-ЕООД)-рекет
Moto Pfohe(Мото Пфое-ЕООД)-рекет
Здравейте!От 1г.съм собственик на VW VENTO и открих най-якия автомобил до сега,вярвам и в бъдеще!Но искам да ви разкажа една история,която продължава за мое съжаление и днес.През 2006г.със съпругата ми решихме да си вземем кола на лизинг и така попаднахме на Мото Пфое(нямахме предвид определена марка автомобил).При тях нещата бяха опростени-изискваше се единствено лична карта и свидетелство за съдимост.Естествено и пари(не изискваха доказване на доходи).Така на 05,10,2006г.ние се сдобихме с Ford Fiesta TDCI-2006г.срещу 15 процента първоначална вноска от цената на колата-25000лв.-за период от 5 години с равни месечни вноски от 426,78лв.за целия период на лизинга(с оскъпяването стъпваше на 28000лв.на 5та година),1000лв.каско за първата година,около 200лв.гражданска застраховка,100лв.регистрация на колата и 600лв.обслужване на кредит(счита се че ти отпускат кредит в размер на цената на колата).Аз съм с постоянна месторабота,съпругата ми бе на работа,всичко беше наред.През 2008г.поради здравословни причини съпругата ми остана без работа и приета в болница и естествено доходите намаляха драстично.Така пропуснах една вноска и ми беше наложена наказателна лихва от 803лв.Подадох молба до Управителите на Мото Пфое,да ми бъде опростена лихвата,като посочих гореизброените причини.Отговорът им беше,че ми редуцират(намаляват)лихвата от 803лв.на 32лв.(невероятно).До тук добре,но в края на 2008г.съпругата ми остана окончателно без работа.Така до месец юни 2009г.Тогава отидох до посредника ми с Мото Пфое г-н Алексей Стефанов да ми каже как да върна автомобила и да прекратим двустранно договора ми(за м.май 2009г.не бях платил вноската си)поради невъзможност да погасявам вноските си. По негов съвет да не бързам(нещата щели да се оправят-наистина имаше такъв вариант,на баща ми към едни земи имаше интерес за закупуване,но не стана)аз продължих да ползвам автомобила до края на м.септември2009г.Тогава окончателно върнах автомобила и започнахме процедура по издаването.Попълних приемателно-предавателен протокол,от който един екземпляр остана в сервиза(колата преди това беше в сервиза за щета и ме бяха извикали да си я взема,че е готова-при условие,че 5 вноски изоставах,а предната година за 1 вноска 803лв.лихва???)и един екземпляр при г-н Стефанов.На мен не ми дадоха дори копие,"защото не съм титуляр на колата".След това написах молба да бъде двустранно прекратен договора с Мото Пфое и г-н Стефанов лично се ангажира да придвижи нещата насетне.И ето сега на 31,10,2011г.аз получавам уведомление и запор на сметките и трудовото си възнаграждение,поради това,че съм осъден да заплатя на Мото Пфое сума в размер на 8107,40лв.(основната сума е 6259,83лв.,останалото са такси,ДДС,адвокатски услуги...).Съответно отивам до г-н Стефанов да ми изясни ситуацията.Той започна да си спомня доста точно.Според него,можело и той да не е придвижил нещата,понеже тогава(2009г.)имали много такива върнати автомобили и били претрупани с работа,но това само на думи и нищо повече.Оказа се,че в архива липсва молбата ми,както и приемателно-предавателния протокол(ВСИЧКО ТОВА ПРИ ФИРМА КАТО МОТО ПФОЕ???).Подавам молба до Управителите и до лизинговия отдел,този път занесена лично,като описвам цялата ситуация до момента.Вчера 04,11,2011г.получавам обаждане по телефона от Даниела Николова,която ми се представя,като упълномощена от Управителите на Мото Пфое,да ми отговори на молбата(по телефона).А именно,че решението на Управителите е следното-до 09,11,2011г.аз да внеса 3000лв.(2000лв.на 09,11,2011г.а останалите 1000лв.разсрочено)в тяхна полза и тогава да направиме споразумение,че Мото Пфое няма никакви претенции към мен,нито пък аз към Мото Пфое.Ще се радвам на съвети и мнения.На тези от ВАС на които съм загубил времето,да прочетат тази история-ИЗВИНЯВАЙТЕ!Ако съм бил от полза на някой-радвам се,че съм бил полезен.Благодаря!
Последна промяна от ditc на Пон 07 ное 2011 19:48, променено общо 1 път.
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Moto Pfoe(Мото Пфое-ЕООД)-РЕКЕТ

Re: Moto Pfoe(Мото Пфое-ЕООД)-рекет
е нали има документ двустранен 1:1 че си прекратил лизинга и си върнал колата какъв е проблема един в тях и един в теб,ако пак се опънат отиваш зашита на потребителите и те действат изпробвани са и вършат работа
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
ditc написа:.А именно,че решението на Управителите е следното-до 09,11,2011г.аз да внеса 3000лв.(2000лв.на 09,11,2011г.а останалите 1000лв.разсрочено)в тяхна полза и тогава да направиме споразумение,че Мото Пфое няма никакви претенции към мен!
Ами така както го прочетох и разбрах тези 3000 са ти парите за вноските /+малко горница/ дето ги дължиш за времето през което си ползвал колата ,но не си плащал като си мислел че ще ти се появат кинти ама те не са дошли !Г-н Стефанов е за ебане дето заради него е излязло че ти продължаваш да ползваш колата и затова са ти искали 8000лв докато всъщност си я върнал и само той е виновен че е забутал документите а не фирмата. Важното е че на края всичко се е уточнило и ти искат толкова колкото всъщност им дължиш и не ти остава нищо друго освен да ги платиш и всички да са доволни !
П.С Колко народ реват с тия лизинги не е истина,ама мизерстват и плащат че иначе връщаш колата и плачеш с кървави сълзи за вноските

Те са си измекяри и без това, работил съм с тях и...
На мой познат му съкратиха живота, а работи с тях от 20 години...
Пише се Moto Pfohe /за търсачките/

На мой познат му съкратиха живота, а работи с тях от 20 години...
Пише се Moto Pfohe /за търсачките/
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Няма ли да е по-добре да се продаде автомобила и да им върнеш остатъка от парите на куп?Така си плащал всеки месец по 426лв на месец и след три години и върнати около 15000лв си оставаш с едното нищо!Та на всичкото отгоре и пари им дължиш!!!
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Как ще им оставиш колата без да ти дадат документ
Наредилиса те ще плащаш

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:Няма ли да е по-добре да се продаде автомобила и да им върнеш остатъка от парите на куп?Така си плащал всеки месец по 426лв на месец и след три години и върнати около 15000лв си оставаш с едното нищо!Та на всичкото отгоре и пари им дължиш!!!
Тя колата е върната на Мото Пфое още преди 2г,няма как да я продаде

Последна промяна от Stivi на Нед 06 ное 2011 9:02, променено общо 1 път.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Два въпроса ако може:
Каква е ролята на посредника Алексей Стефанов между теб и "Мото Пфое"?
Как така "не си титуляр на колата"?
Каква е ролята на посредника Алексей Стефанов между теб и "Мото Пфое"?
Как така "не си титуляр на колата"?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбирам това:вземаш кола на лизинг караш плащаш в един момент не можеш връщаш колата и готово,случай само ,че с тойота спираш лизинга и трябва да ходиш до София да връша колата или ако дойдат да я приберат 2000лв транспортни разходи
.Вземат колата и има да плащаш още по лизинга.
.Най добре при следваща среща с тия 50 лв за адвокат и той стебе,ще ти спести и нерви и пари.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Лизинговите къщи са ..
трагедия.. имате ли идея какво е Hypo Adria Leasing бла бла... по добре да нямате.
Инак автомобилите които са на лизинг виртуално са собственост на лизингодателя.Дилара няма права над тях дори при прехвърлянето накрая, пак е с лизингодателя.
Кой може кеш и бежжж... или голфче .. за 2000 лв и спкойно. В USA има друга хватка...де да знам дали и тук не е така.
Кола чято лихва е 8 000 долара и има лизинг,.. почва се с лихвата, главницата стои.. и изплащаш първо лихвата..
Кошмари на съвремието.

Инак автомобилите които са на лизинг виртуално са собственост на лизингодателя.Дилара няма права над тях дори при прехвърлянето накрая, пак е с лизингодателя.
Кой може кеш и бежжж... или голфче .. за 2000 лв и спкойно. В USA има друга хватка...де да знам дали и тук не е така.
Кола чято лихва е 8 000 долара и има лизинг,.. почва се с лихвата, главницата стои.. и изплащаш първо лихвата..
Кошмари на съвремието.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Symptom написа:Кола чято лихва е 8 000 долара и има лизинг,.. почва се с лихвата, главницата стои.. и изплащаш първо лихвата..
Кошмари на съвремието.
Моя кредит е така. Първата година плащам лихвите, после погасявам главницата. Кое е странното на схемата?

-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
stefan4o написа:Symptom написа:Кола чято лихва е 8 000 долара и има лизинг,.. почва се с лихвата, главницата стои.. и изплащаш първо лихвата..
Кошмари на съвремието.
Моя кредит е така. Първата година плащам лихвите, после погасявам главницата. Кое е странното на схемата?
жилищните кредити са по същия начин.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ditc,ти си върнал колата 2009г и си чакал спокойно до 2011 без да имаш документ,че договора и отношенията ти с Мото-Пфое са прекратени,така ли?
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Поради причина, че съм работил в лизингова компания (а и сега се занимавам с нещо подобно) мога да кажа, че връщането на вещ - обект на лизингов договор не освобождава лизингополучателя от задължението да изплаща месечните вноски. Тоест-без договора официално да е прекратен ( със съгласието на 2-те страни) няма основание Мото-Пфое да не си чакат парите за вноските.Stivi написа:ditc написа:.А именно,че решението на Управителите е следното-до 09,11,2011г.аз да внеса 3000лв.(2000лв.на 09,11,2011г.а останалите 1000лв.разсрочено)в тяхна полза и тогава да направиме споразумение,че Мото Пфое няма никакви претенции към мен!
Ами така както го прочетох и разбрах тези 3000 са ти парите за вноските /+малко горница/ дето ги дължиш за времето през което си ползвал колата ,но не си плащал като си мислел че ще ти се появат кинти ама те не са дошли !Г-н Стефанов е за ебане дето заради него е излязло че ти продължаваш да ползваш колата и затова са ти искали 8000лв докато всъщност си я върнал и само той е виновен че е забутал документите а не фирмата. Важното е че на края всичко се е уточнило и ти искат толкова колкото всъщност им дължиш и не ти остава нищо друго освен да ги платиш и всички да са доволни !
П.П. Колегата мисля, че го е обяснил добре!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”