Здравейте,старият ми термостат си беше заминал(стоеше постоянно отворен-подържаше 70 градуса) и реши да го сменя с нов понеже нямах парно.Новия се оказа дефектен и не отваряше големият кръг,и това може би е причината да ми замине гарнитурата на главата.Реши да заложа на нов по-качествен термостат,сложих го и големия кръг заработи,но гарнитурата бепе са змяна и я смених(главата е шлайфана).След всич1ки тези интервенций парното пак беше не достатъчно топло,при което смених капачката на разширителния съд.В монета колата ми подържа температура от 110 градуса при извън грдско каране.
Някакви идей,къде може да е проблема.Може ли от радиаторчето на парното да става някаква тапа или нещо друго ?
Passat b2 надува маркучите при сменен термостат и гарнитура.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Passat b2 надува маркучите при сменен термостат и гарнитура.
Да,много вероятно проблем с водната помпа!
- to_6ko
- Автомобил:
- Двигател:
Вариантите с помпата не са ли само 2 (да работи или да не работи) 

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
И аз бях в същото положение, при мен се оказа спукана глава.А я носих за проверка (при Жоро- Обеля).Вика -здрава е ,слагай смело.А тя спукана. Дано твойта е здрава. Щом си сменил капачката на казанчето,провери малкия маркуч който влиза в него.Ако е запушен (или казанчето), прави " тапа" и надува маркучите.Ако е наред,свали помпата- леглото на турбинката в задния корпус се поврежда.От корозия и хлабина в оста на помпата.Ако имаш газова,виж на не надува "газ" във водата.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Колега провериси водната помпа както казаха по горе колегите
Грешиш мн здраво колега аз карам пасат б2 и при мен се запушваше малкия маркуч но неми надуваше маркучите!
Просто го оправих понеже искам всичко да си е както трябва
провери малкия маркуч който влиза в него.Ако е запушен (или казанчето), прави " тапа" и надува маркучите
Грешиш мн здраво колега аз карам пасат б2 и при мен се запушваше малкия маркуч но неми надуваше маркучите!
Просто го оправих понеже искам всичко да си е както трябва

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Греша друг път. При тебе ,че не го е правило, не значи че няма проблеми да го запушиш.Както и да е ,това са излишни спорове. Дано колегата се оправи с по-малко работа и средства.
-
- Автомобил:
- Двигател:
to_6ko написа:Вариантите с помпата не са ли само 2 (да работи или да не работи)
Ами повече са - хлабав ремък, износен корпус, превърта турбинката в оста. Ако нямаш парно проблем може да е радиаторчето - много остарелите се затлачват и няма добра циркулация и оттам няма топло.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
vasko__2 написа:Греша друг път. При тебе ,че не го е правило, не значи че няма проблеми да го запушиш.Както и да е ,това са излишни спорове. Дано колегата се оправи с по-малко работа и средства.
Потвърждавам, че не грешиш. Малкия маркуч към разширителния съд е част от циркулационния кръг. Ако е запушен нищо не прайм, колата загрява и даже има вероятност да прави въздушна възглавница във водния радиатор, ако е след прясно налят антифриз и чакаш да обезвъздуши.
- to_6ko
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за помоща,колеги
Развръзката беше радиаторчето за парното!