Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот JC » Съб 05 ное 2011 1:16

joromnt написа: Тоя модел на Гудиър не се произвежда мисля от 2006/7 година.
Поста съм го написал заради тенденцията ефтините гуми да се наричат ненадеждни, скапани и НЕставащи. Исках да покажа от къде се е появила тая Дебица и как същата шарка преди 5 години е била върха при гумите.

Разбрах те, ти говориш за маркетингов трик, а не коя гума колко качествена е, защото дебицата по времето на ултра грип 5 пак беше по-нискокачествена въпреки същата шарка ;

Честит рожден ден, :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 05 ное 2011 8:09

joromnt написа:Като казвам че не съм карал с Гудиър, имам на предвид че не съм карал с УлтраГрип 5. И реално погледнато, който и да чете поста ми, няма да го събори. Тоя модел на Гудиър не се произвежда мисля от 2006/7 година.
Поста съм го написал заради тенденцията ефтините гуми да се наричат ненадеждни, скапани и НЕставащи. Исках да покажа от къде се е появила тая Дебица и как същата шарка преди 5 години е била върха при гумите.
А и човек да има дилема между Гудиър и Дебица, вервай ми, тоя колкото и теми да прочете келепира ще е нулев!
Относно т.н. тестове на гумите, няма да пиша, щото не си струва. Мнението ми няма да промениш за тях, а аз твоето няма и да се опитвам да го променям.
stefan4o благодаря за поздрава :beer

Жоро, с цялото ми уважение. Карал съм една зима с чисто нова Дебика Фриго само че на служебна кола. Не знам дали вярваш или не на тестове, но описаното там напълно се припокрива с това, което съм забелязал. А именно, че гумата е доста нестабилна и неприятна за каране на мокър/хлъзгав път, при всички зимни гуми го има това усещане, но примерно с моите на личната ми кола Hankook W440 не съм усетил чак такова фрапиращо лошо поведение на мокро. :beer Общо взето тая гума според мен само и единствено копае добре на сняг и може би не е много зле на лед, другото са й само минуси и то големи.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 05 ное 2011 8:55

Тестовете на ADAC не лъжат. Всички се съобразяват с тях :012:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 05 ное 2011 9:19

hooligan_sk написа:Тестовете на ADAC не лъжат. Всички се съобразяват с тях :012:

Амин,дай боже!

garfield
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garfield » Нед 06 ное 2011 13:36

Миналата седмица си купих Kumho KW17 185/60/14 за голфчето и за сега съм много доволен държат се добре на сухо и на мокро но все още не съм видял резултата на сняг но се надявам да се държат добре и на сняг.Взех си за по 100лв бройката чисто нови с монтажа и смяна на винтилите.Някой има ли мнение за тези гуми на сняг как се държат.благодаря

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пон 07 ное 2011 17:25

малко история - тук

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Вто 08 ное 2011 22:20

Силно препоръчвам да се избягва моделът goodyear ultra grip 8.Аз си изпатих от крива чисто нова гума.След 3 дни същият гумагжия ми каза за още един случай на крива гума купена от интернет.Избявайте гуми goodyear ultra grip 8 произведени в Полша

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 09 ное 2011 9:08

Сложих предни зимни гуми Корморан ДОТ 04, за мое очудване горе-долу добре се държи. :Mr Green Fun
Може да видя и на мокро как ще бъде, ама предполагам ще бъде много зле .......

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 09 ное 2011 10:41

fill написа:Сложих предни зимни гуми Корморан ДОТ 04, за мое очудване горе-долу добре се държи. :Mr Green Fun

това защото нямаш пари или не ти се даваха пари за по-нови? Не казвам чисто нови, но една сносна гума с дот 2008 няма да е повече от 35-40лв броя 100%.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 09 ное 2011 11:28

fill написа:Сложих предни зимни гуми Корморан ДОТ 04, за мое очудване горе-долу добре се държи. :Mr Green Fun

Хем Корморан хем много стари. Не разбирам какво значи, че се държи добре - на сняг ли я пробва или лед? Или очакваш да буксува на сух асфалт.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 12 ное 2011 22:02

По-голям боклук от гудиър ултра грип 8 няма mhihi :screwy :012: Не закупувайте този модел. Не е гума а дунапрен. Ужасни са. На морко са леш. Добре че не съм случаен че да ми върнат парите. Направо съм поразен. Как може такава гума да е в класациите на ADAC !!!

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 13 ное 2011 0:11

Сашо Белята написа:По-голям боклук от гудиър ултра грип 8 няма mhihi :screwy :012: Не закупувайте този модел. Не е гума а дунапрен. Ужасни са. На морко са леш. Добре че не съм случаен че да ми върнат парите. Направо съм поразен. Как може такава гума да е в класациите на ADAC !!!

Явно са ги скапали, защото ултра грип 7+ е превъзходна гума !

А и гледам в ADAC са на челно място в класацията, а ти ги изкара боклуци .... Не че не ти вярвам, просто съм потресен ....

Последна промяна от JC на Нед 13 ное 2011 0:29, променено общо 1 път.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 13 ное 2011 0:17

Още не е завалял сняг и ги изкара кръгла нула. И направи на пух и прах тестовете на АДАК :applause:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 13 ное 2011 0:40

K написа:Още не е завалял сняг и ги изкара кръгла нула. И направи на пух и прах тестовете на АДАК :applause:

Ми на ADAC са им кихнали кинти от Goodyear и са ги класирали напред ама на колегата не са дали и ето на,разбрахме какви са боклуци mhihi

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 13 ное 2011 1:46

Stivi написа:
K написа:Още не е завалял сняг и ги изкара кръгла нула. И направи на пух и прах тестовете на АДАК :applause:

Ми на ADAC са им кихнали кинти от Goodyear и са ги класирали напред ама на колегата не са дали и ето на,разбрахме какви са боклуци mhihi

Кихнали да, живеем верно в ткава държава и съзнанието ни е променено, но за такива неща не се киха толко лесно ....и то на организация като ADAC ..Всички се съобразяват с тях само ние не...

А не мислиш ли, че такива мнения са субективни леко :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”