joromnt написа:Като казвам че не съм карал с Гудиър, имам на предвид че не съм карал с УлтраГрип 5. И реално погледнато, който и да чете поста ми, няма да го събори. Тоя модел на Гудиър не се произвежда мисля от 2006/7 година.
Поста съм го написал заради тенденцията ефтините гуми да се наричат ненадеждни, скапани и НЕставащи. Исках да покажа от къде се е появила тая Дебица и как същата шарка преди 5 години е била върха при гумите.
А и човек да има дилема между Гудиър и Дебица, вервай ми, тоя колкото и теми да прочете келепира ще е нулев!
Относно т.н. тестове на гумите, няма да пиша, щото не си струва. Мнението ми няма да промениш за тях, а аз твоето няма и да се опитвам да го променям.
stefan4o благодаря за поздрава

Жоро, с цялото ми уважение. Карал съм една зима с чисто нова Дебика Фриго само че на служебна кола. Не знам дали вярваш или не на тестове, но описаното там напълно се припокрива с това, което съм забелязал. А именно, че гумата е доста нестабилна и неприятна за каране на мокър/хлъзгав път, при всички зимни гуми го има това усещане, но примерно с моите на личната ми кола Hankook W440 не съм усетил чак такова фрапиращо лошо поведение на мокро.

Общо взето тая гума според мен само и единствено копае добре на сняг и може би не е много зле на лед, другото са й само минуси и то големи.