Ниски обороти когато е студена

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Ниски обороти когато е студена

Мнениеот chiki-riki » Нед 06 ное 2011 19:05

От днес имам проблем с оборотите на газ, когато запаля колата студена не държи обороти, и ако не подам газ ще изгасне. Вчера термо партона го смених с друг, защото моя беше счупен и известно време карах като бях свързал 2та маркуча и нямаше проблем при палене. Когато колата загрее до 70-90 градуса си държи нормални обороти.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: Ниски обороти когато е студена

Мнениеот vaiper 1 » Нед 06 ное 2011 19:12

Пробваи да завартиш леко от троиника да завиеш ако се оправят оставаш ако не отвиваш и пак гледаш :talk:

Потребителски аватар
chiki-riki

Мнениеот chiki-riki » Нед 06 ное 2011 19:31

утре като е студена ще пробвам пак, но ми стана интересно защо се получава така след като смених термо-партона :roll:

Потребителски аватар
chiki-riki

Мнениеот chiki-riki » Пон 07 ное 2011 14:25

сутринта бързах и не можах да пипам тройника, но ми направи впечатление, че ако изгасне докато е студена след това няма палене ако не се цъкне кочето на неутрално и като запали след това веднага на газ, а като запали в купето почва да мирише на сурова газ. Което ме навежда на мисълта, че е нещо от изпарителя и дави колата или не пуска достатъчно газ :roll: :screwy

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 07 ное 2011 20:16

Дави я завии малко троиника и малко винта които пуска бронзовиа на ловато 1 четварт,иска регулировка газовата ти или има теч :bishop

Потребителски аватар
sextom
Автомобил: Audi A3 1.9TDI 131hp
Двигател:

Мнениеот sextom » Пон 07 ное 2011 23:03

Аз имах подобен проблем с газта сутрин, трудно палене без подаване на газ от 3-4 палене и тресеше яко /ниски обороти/. Мисля, че е газовия изпарител или АГУ не съм сигурен т.е. не съм много в час с тези неща. Та да има едно кръгло като стари манерки за вода, на това наподобява. Там има едно дето се развърта, като отидох при газаджията той там врътна и се подобри, обаче тогава колата беше загряла но пак се усети разликата, той ми изкара, че нещо по моното може да има и да му откарам колата. Да ама не му я откарах на, другия ден запалих колата на студен двигател и всичко беше наред. Запали от първия път с леко тресене отново. Но запали. Реших да врътна още това "кранче" и пак се подобри.

Потребителски аватар
Todrias
Автомобил: Volkswagen Jetta 2
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Todrias » Вто 15 ное 2011 15:06

Между другото точно така си оправих и аз същия проблем. Колата е Джета 2, 90г. Наистина, дойде октомври и стана студено и имах проблеми с паленето на газ. Това, което казваш, че прилича на манерка, е всъщност изпарителят. Точно там врътнах врътката и то не с много и оборотите се оправиха, целия двигател спря да се тресе. Но ето тази сутрин например запалих на газ, стъргах си скреж от прозорците, колата си работи без проблем. Тръгнах да излизам на улицата и угасна... Нямаше палене след това.... никакво... Пробвах на бензин - угасна... накрая дори май я задавих. Чак сега следобеда успях с мъки да запаля на газ - отново си работеше нормално колата.

Обаче утре сутрин сигурно ще се случи пак същото - защото отново ще са минусови температури. Реших да паля на бензин и когато загрее, тогава да превключвам на газ. Много хора правят този номер. Обаче проблемът с бензина е, че там също държи ниски обороти и ако не държа крака на газта - гасне. Оборотите при работа на бензин знам, че се вдигат с някакъв винт при карбуратора(моята е с карбуратор, не е моно) обаче не знам кой.

Яд ме е, защото септември месец я карах да й направят регулировка(центровка) на всички тези неща, а те нищо не бяха направили. Сам си оправих оборотите на газта и сега сам желая да ги пипна и на бензин, ала не знам кой винт да врътна на корбуратора и къде да го търся.

Ако вие сте наясно - моля предложете.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Вто 15 ное 2011 15:42

chiki-riki написа:сутринта бързах и не можах да пипам тройника, но ми направи впечатление, че ако изгасне докато е студена след това няма палене ако не се цъкне кочето на неутрално и като запали след това веднага на газ, а като запали в купето почва да мирише на сурова газ. Което ме навежда на мисълта, че е нещо от изпарителя и дави колата или не пуска достатъчно газ :roll: :screwy

При по-студено време да изгасне докато още е студена почти автоматично значи, че изпарителят ти е замръзнал. Ял съм тая хурка миналата зима и то няколко пъти. Ако и на бензин оборотите са ниски - търси проблем в карбуратора и то в частта авт.смукач. Ако са ОК на бензин най-добре си оправи оборотите* на загрял автомобил и предполагам, че няма да имаш повече такива приблеми на газ.
* при загрял на 90 градуса автомобил се прави следното. Пуска се педалът на газта и се търсят макс.високи обороти на ПХ от винта, който е на изпарителя. Оборотите се оставят така (което значи, че сместта на ПХ е оптимална), когато сместа започне да беднее оборотите падат и моторът става нестабилен, същото става и когато е богата. Уцели средата.

Потребителски аватар
sextom
Двигател:

Мнениеот sextom » Вто 15 ное 2011 16:54

Аз съм с моноджетроник и оборотите при бензина се нагласят от компютъра /така четох в други теми/. При мен на бензин всичко е нормално, пали от раз, оборотите са перфектни, никакви забележки на бензин, вече и на газ, след това което съм направил от по горния пост.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Вто 15 ное 2011 16:55

Да, ама колегата пита за карбураторен. Там нещата са по-различни. :Mr Green Fun
Голяма грешка, която доскоро правих и аз, е да се нагласят обороти на газта към някаква цифра (900, 950, 1000). Оборотите се гласят докато станат максимални. Откак карам така, проблеми с ниски обороти и тресене не съм имал нито на топла, нито на студена кола.

Потребителски аватар
sextom
Двигател:

Мнениеот sextom » Вто 15 ное 2011 16:59

За това казвам аз с какво съм, да не хаби излишни нерви, ако при него не се оправи по този начин.
Поздрави и дано да помогне на някого.

chi4i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chi4i » Вто 15 ное 2011 21:09

Колеги нормално е когато палите сутрин на газ при тез температури да ви са по ниски оборотите,поне според мен.Все пак газта е в течно състояние.Като по загрее колата газта от изпарителя минава в газообразно състояние и тогава се подобрява работата на двигателя.А от където и да го погледнете е подобре да си палите колите на бензин и като отлепи стрелката на температурата тогава да минавате на газ.Особенно в студено време.
Когато запалите на газ и изгасне , изпарителя замръзва затова колата пали от втория или третия път.

Потребителски аватар
Todrias
Автомобил: Volkswagen Jetta 2
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Todrias » Вто 15 ное 2011 21:44

Мдам...

Логично е всичко, което казвате, колеги. :) Благодаря за разясненията!

При мен проблема с бензина и карбуратора е, че предния собственик по някакъв начин е изолирал или дори счупил авт. смукач и затова при ниски обороти не работи оптимално. При първата центровка ми казаха, че това е непоправимо. Явно няма как да вдигна сам оборотите на бензин от карбуратора, затова смятам да я закарам на друг човек и да видим той каква присъда ще издаде :Mr Green Fun ;V

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”