Здравейте отново колеги. Благодаря за мненията, смених това онова ( тампон на моното, капачка, кабели, палец и тн) , но проблема си остана с рязкото подаване газ и прекъсването в този момент и понякога детонацията която се получува обратно към филтъра. Примирих се с този проблем, а и след монтажа на АГУ на газ този проблем го няма. Имах малко проблеми с газста - голям разход около 14 градско и 10 извън. Казаха ми да сменя плочката ( с по-голям диаметър на дифузьора), но се скъса и меката връзка преди катализатора. Та ми се отвори работа.... Бащата побългари връзките и сега малко си "ручи" и не е както трябва , но се трае. Сега към новия проблем - появи се малко гадна миризма и не незнам от къде е ( бащата е мазал отдолу тръбите с брозн, не знам дали е то това, но колата е загрявала и би трябвало да е обгорял вече) която влиза и в купето като пусна вентилатора. Мирише като на гума и още нещо ... не мога да уточня. Реших да сменя и плочката на газ-та. всичко ок, но като се прибирах на бензин като пусна педала на газста и колата загасна така два пъти в движение на свободна, но се оправи. Днес сложих маркуч с кранче от изпарителя към плочката и я запалих на бензин. Много трудно запали чак след 4-5-то завъртане. работеше добре. Прехвърлих на газ и започнаха да играят оборотите. Тръгнах и видях , че съм завил кранчето преклалено много , защото като дам газ и колата върви, но не ускорява. Направих едно кръгче и натиснах повечко газта ( става дума за 100-200 метра преход) и колата изгазсна в движение на скорост. Спрях и запалих на бензин, но оборотите бяха много високи ( нямам оборотомер , но към 2000 по слух) и ги поддържа. Като премина на газ оборотите падат много , започва да прекъсва и тресе страшно много, понякога изгасва.....
Предложения за пролбем ??? ( работя по установяване на работата на стъпковото моторче, датчик за температурата..... други предложения?)
Проблеми с пасат Б3 1,8 93 г.
- mkosama
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1992
- Контакти:
Re: Проблеми с пасат 1,8 93 г.
погледни си плочката на моното дали е наред да не е надрана или разместена!!!
-
BatSancho
- Автомобил:
- Двигател:
Още един малък въпрос (тъп при това) - на пластмасовата капачка на инжектора има една малка дупчица в средата? да не би като съм махал въздуховода ( при мен се маха трудно , не знам дали е така по принцип, но излиза едвам едвам и леко се остъргва това капаче на инжектора) съм счупил нещо !!!??? и още нещо - дроселовата клапа трябва ли да е хоризонтална и да затваря плътно или е леко под наклон и недозатваря....
-
BatSancho
- Автомобил:
- Двигател:
Свалих дюзата и я замерих - на куплунга (кафевия) показва между 2.2 и 3 ома ( мерих два пъти при различни температури). По-интересното в случая е , че като се замери директно на изводите под капчето показва 1.5 - 1.6 , а на куплунга 2.9 - 3 ???
Нормално ли е това?
Замерих от куплунга на едното краче и на същото краче под капа съответния изход - дава 0.7 ома, а на другото 1.5 ????? Шах ... или аз съм нещо в грешка и всичко си е наред !!!!
Нормално ли е това?
Замерих от куплунга на едното краче и на същото краче под капа съответния изход - дава 0.7 ома, а на другото 1.5 ????? Шах ... или аз съм нещо в грешка и всичко си е наред !!!!
-
BatSancho
- Автомобил:
- Двигател:
Като гледам активност няма , но аз ше си напиша какво се получи след като свалих и почистих така нареченото стъпково моторче, ТПС-а и замерих всичко коеот можах.
След тези интервенции оборотите непаднаха - моторчето и пистите на ТПС-а бяха чисти .. после си нагласих всичко както е написано - тпс-а обаче е на 0.2v все пак е в границите , съпротивлението му е наред ... висчко замерено беше в нормите, но въпреки това оборотите непадат. Докато колата раобти подавам газ и натискам челото на моторчето (стъпковото) и то се прибира и каот пусна газста не се връща и оборотите си падат нормално. Но като се загаси пак става същия номер ... пък е малко гадно всеки път като загрее и да ходя да правя таиз магария за да може да паднат оборотите.... на газ го прави същия номер, тама прави други магарии, но все пак тук не е мястото за темата.
Единствено коот не бях замерил е температурния датчик - стопйностите му при приблизително 15-20 градуса са като на температура 30-35 .... откачих го, но никаква промяна не настъпи по работата на двигателя. Остана него да сменя и да яидя какво ще се получи, но логично е да не е от него - ако е от него би трябвало колата да гасне , а не да вдига обороти при дадената ситуация като отчита по-висока температура от реалната... пък и все като загреее щеше да се оправи, такова нещо няма...
След тези интервенции оборотите непаднаха - моторчето и пистите на ТПС-а бяха чисти .. после си нагласих всичко както е написано - тпс-а обаче е на 0.2v все пак е в границите , съпротивлението му е наред ... висчко замерено беше в нормите, но въпреки това оборотите непадат. Докато колата раобти подавам газ и натискам челото на моторчето (стъпковото) и то се прибира и каот пусна газста не се връща и оборотите си падат нормално. Но като се загаси пак става същия номер ... пък е малко гадно всеки път като загрее и да ходя да правя таиз магария за да може да паднат оборотите.... на газ го прави същия номер, тама прави други магарии, но все пак тук не е мястото за темата.
Единствено коот не бях замерил е температурния датчик - стопйностите му при приблизително 15-20 градуса са като на температура 30-35 .... откачих го, но никаква промяна не настъпи по работата на двигателя. Остана него да сменя и да яидя какво ще се получи, но логично е да не е от него - ако е от него би трябвало колата да гасне , а не да вдига обороти при дадената ситуация като отчита по-висока температура от реалната... пък и все като загреее щеше да се оправи, такова нещо няма...
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Кое точно почисти на степ.моторчето?Датчика за темп.засмукван вьздух играе роля само до около 20-30гр!Ако ти прави проблем то ще е само на студено!Ламбда сондата още ли е свьрзана кьм инсталацията?
-
BatSancho
- Автомобил:
- Двигател:
Степмоторчето си беше в отлично състояние... почистих старата грес ( на такова ми приличаше) и го смазах на ново. Замерих го ( и преди разглобяването висчко си беше в нормите), беше в нормите... ( почистих и клемите и всички контатни площадки).
Не става дума за датчика за входящия въздух, а за темепратурния, който е потопен в охладитлената течност.
Не става дума за датчика за входящия въздух, а за темепратурния, който е потопен в охладитлената течност.
там няма ли специалисти ,че като гледам как си я подкарал наред може и други неща да прецакаш!от тук без да се прегледа ,без да се измери и т.н. наречено диагностикане става!как да го обясня по добре? искам да ти помогна , но знаеш ли колко неща трябва да се измерят и проверят?и какво оборудване се иска?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
BatSancho написа:Степмоторчето си беше в отлично състояние... почистих старата грес ( на такова ми приличаше) и го смазах на ново. Замерих го ( и преди разглобяването висчко си беше в нормите), беше в нормите... ( почистих и клемите и всички контатни площадки).
Почисти ли контакта,намиращ се в "щока"(буталцето)?