За ксенона

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: За ксенона

Мнениеот maxpayne » Пон 07 ное 2011 11:11

kristianatanasov написа:От събота вече съм "редовен",както е казал народа:Сбогом Гергино :cry:

Не си редовен, защото който иска да се заяде ще каже, че фаровете ти не са фабрични и това е изменение в типа светлини. А фаровете за мъгла не могат да се ползват при други условия освен мъгла.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 07 ное 2011 15:29

Днес ходих до нашето СБА, да ми регулират фаровете. Отказаха ми, не можели. И, Оооо, ти си с ксенон, това е забранено, ходи чети ей там на стената е наредбата. Викам к'ва наредба, к'ви пет лева, тази кола е излязла от завода с тези фарове, да ти извадя разпечатката по VIN да видиш (щото имам такава)? Тъй ли, я да видим. Клекна, плю си на пръстите, размаза по фара, чете, гледа, стана, нищо не каза и си влезе в стаята. И се оказа, че у цял град нема де да ми регулират фаровете. Аз съм ги регулирал, ама ей тъй да ги проверя, за спорта. Баси смешниците. И една брошура ми дадоха гледам, било безплатно в центровете на СБА до 11.11.2011.

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Пон 07 ное 2011 15:59

В СБА за чаша вода няма да отида ,камоли за услуга.Бягаите далеко,там са наи големите тъпаци.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 07 ное 2011 16:22

Е смятай ти с това бмв,не са могли да те обслужат,а ако отидеш с някоя нова... вярно тия в СБА го карат още еднопартийно :banghead:

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Пон 07 ное 2011 20:55

Ха,аз пък когато взех моята кола, много се кефех, че е с фабричен ксенон. Обаче като ми се наложи да пътувам няколко пъти вечер и се смаях. Колата нямаше никви фарове,направо не виждах нищо,ходих на няколко места да ги мерят и гледат,дори и във Фолксваген и нищо не можаха да ми кажат. Казват, че си светят добре и са настроени. Питах ги има ли някаква величина по която се мери,и те, ами даа, някви лумели ама незнаят в какви стоиности трябва да бъдат. Накрая си взех на сляпо две нови крушки Luxima,понеже за оригинални ми досвидяха 300лв на бр и работата светна,колата прогледна. И така вече 2 години съм с тях. Един колега с А4 имаше същия проблем, и него го излекувахме по този начин. Така че извода какъв е - оригинално, хубаво ама и то си има живот и има нужда от смяна. mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 07 ное 2011 23:33

крушката си има живот ,ама китаеца не струва при дъжд за 2стотинки.тия 300лв се дават един път ,но за сметка на това зрението не струва толкова......................
та с две думи:лечение по нашенски или иначе казано евтини на брашното и скъпи на триците
оригинални не значи представителство,а маркови

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 07 ное 2011 23:55

По принцип всички ксенонови крушки изсветляват и отслабват силата си с течение на времето.На 3 години е препоръчителна смяната им.А за китаеца...докато изкара...

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Вто 08 ное 2011 1:01

Е китаец е знам ама нали са и уж от По-хубавите китайци хаха :mrgreen: .Знам, че е така ама... http://www.inesauto.com/product.php?iid=1145&so=1 даже и повече за 2 крушки??

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 08 ное 2011 8:25

малко са се поуляли с надценката-намират се и доста по евтино

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 08 ное 2011 10:26

mircho82 написа:Е китаец е знам ама нали са и уж от По-хубавите китайци хаха :mrgreen: .Знам, че е така ама... http://www.inesauto.com/product.php?iid=1145&so=1 даже и повече за 2 крушки??

197.00 лв е едната... :roll:

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Вто 08 ное 2011 20:17

Е да, сега като по разгледах видях че има доста обяви. Обаче знам ли на какви ще попадна,някви ментета. Да не излезе оная приказка: евтиното-скъпо. Преди 2 години питах във VW и ми казаха 320лв/бр :bishop Само там питах и повече не. Да не говорим, че бях ходил в един тунинг магазин и питам имате ли ксенонови крушки D2S, и от там ми отговарят да, ама "H" колко facepalm ? 1,2,3,4 ужас :shock

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 08 ное 2011 22:10

А възможен ли е вариант, при който на кола с обикновени фарове се сложат такива с лупи + афтърмаркет ксенон и се мине на технотест, за да се удостовери, че колата е изправна?

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 08 ное 2011 22:28

maxpayne написа:А възможен ли е вариант, при който на кола с обикновени фарове се сложат такива с лупи + афтърмаркет ксенон и се мине на технотест, за да се удостовери, че колата е изправна?

Изобщо има ли специално допълнение спец. за ксенона в Закона за движение по дупките ...
В Германия, освен лупи искат и нивомат на фаровете и миещи устройства ..
Тук закона е писан май преди да се измисли ксенона ... и на такава никаква база ще ми се заяждат ....

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 08 ное 2011 22:36

Не, няма допълнение за ксенон, в момента се измъкват с един текст за промяна в светлинната уредба и както съм посочил преди с разни алинейки могат да спрат ВСЯКА кола от движение - най-елементарното са размера на гумите и тяхното налягане. Но да оставим това, идеята ми е, че ако колата мине технотест и там одобрят въпросните фарове дали могат да издадат документ? И изобщо дали биха одобрили.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 08 ное 2011 22:48

А тези от Технотест кой ги е одобрил та те да ми одобряват фаровете?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”