Това спорт ли е? 18+

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пон 11 сеп 2006 16:02

mileff написа:
maks написа:Пълни изроди,ама благодарение на тях...

Абе, има доста разлика от това да убиваш за да ядеш (това е заложено в живота), и това да убиваш и то така масово за кожи и т.н или просто защото това е "спорт". Има голяма разлика за мен.

:да: В приридата животните убиват, колкото ще изядат с много малко изключения. При хората... доста са "еволюирали" нещата :roll: - за дрехи, аксесоари, измислици, че нокти от мечка или рог от носорог и т.н., помагат за увиснала патка...

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 11 сеп 2006 16:06

Виж не ми се спори за глупости но относно това ,че е прищявка нека и аз те попитам нещо.То има и гейове ,пък аз не мога да разбера ползата от тях.Защо тогава организма и еволюцията е създала "кучешките зъби" при човека ,като те са характерни за хищниците.И защо хората които са се отказали от месото имат болнав вид.Защо когато организмът е изтощен лекарите наред с плодовете ,селенчуците препоръчват и месо.Главно дроб.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 11 сеп 2006 16:17

dready написа:Защо тогава организма и еволюцията е създала "кучешките зъби" при човека ,като те са характерни за хищниците.
Аз в теорията на Дарвин не вярвам...но това е друга тема.
dready написа:И защо хората които са се отказали от месото имат болнав вид
Те такива не съм виждал,освен няоки анорексици.
dready написа:Защо когато организмът е изтощен лекарите наред с плодовете ,селенчуците препоръчват и месо.Главно дроб.

По принцип докторите ги обучават да пласират на народа продуктите на фармацевтичната промишленост.Айде и аз да попитам ти видял ли си болнав будист или йога?Говорят ли ти нещо имена като Пол Брег?Но както и да е.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 11 сеп 2006 16:22

Ето ти малко въпроси и отговори.

Вегетарианците живеят по-дълго!
Кой ще го докаже?
По мнение на специалистите всичките забрани, свързани с храната, са вредни за здравето. За всичките вегетарианци е важно да приемат колкото се може повече витамини. Ако вие сте заклет вегетарианец, то вашето дете вероятно ще страда от недостига на витамините Д, В12 и калций.

Месото е вредно!
Грешно твърдение.
Месото не е вредно за здравето по принцип. Ако се откажем напълно от него, можем да попаднем в групата на риска. Съвременните изследвания показват, че в страна с относително ниско потребление на месото рязко се повишава нивото на заболявания на сърдечносъдовата система.
Ако всеки ден изяждате по 140 г месо, твърдят френските диетолози, това в никьв случай няма да навреди на здравето ви. Месото не съдържа баластни вещества, затова винаги се консумира с картофи, зелена салата или ориз.

И как ще ми докажеш ,че нещо от което организма ще има липса е вредно.И трябва да го наваксвам с огромни количества зеленчуци.Пак искам да ме разбереш правилно.Моето мнение е ,че е най добре да се контролираш във всичко.Не да ядеш по 3 пържоли с 2 кюфтета.но да ми казваш ,че изцяло без месо е по добре според мен си в голяма грешка

Потребителски аватар
Kalinn
Автомобил: Golf IV TDI GTI - 2002
Двигател: ARL

Re: Това спорт ли е? 18+

Мнениеот Kalinn » Пон 11 сеп 2006 17:29

Ludia написа:http://tuleni.hit.bg/indexbg.html

18+ :udivitelna :udivitelna :udivitelna

:020: :080:

Потребителски аватар
Kalinn
Автомобил: Golf IV TDI GTI - 2002
Двигател: ARL

Re: Това спорт ли е? 18+

Мнениеот Kalinn » Пон 11 сеп 2006 17:30

Kalinn написа:
Ludia написа:http://tuleni.hit.bg/indexbg.html

18+ :udivitelna :udivitelna :udivitelna

:020: :080:

Просто нямам думи. :evil:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 11 сеп 2006 17:56

dready написа:...

мисля че спора който си заформихте с Макс, вобще не е по темата.
Пуснете една тема за вегетарианци и се доразбирайте там

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 11 сеп 2006 18:17

Колеги,на хищниците очите им гледат в една посока.Така че човека е хищник.Както се казва в един филм дето всички са го гледали "Вие хората сте вирус на тази планета".Или там нещо такова от филма Матрицата,разговорът между Морфеус и агент Смит.Смятам да хапма шишчета.

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Вто 12 сеп 2006 7:10

Vasseto написа:Колеги,на хищниците очите им гледат в една посока.Така че човека е хищник.Както се казва в един филм дето всички са го гледали "Вие хората сте вирус на тази планета".Или там нещо такова от филма Матрицата,разговорът между Морфеус и агент Смит.Смятам да хапма шишчета.

:да:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 12 сеп 2006 12:32

На мен пък тази страница ми прилича на онази със котетата/зайците в буркани... май пак е пирамида!

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Вто 12 сеп 2006 17:40

Май темата се измести в друго направление. Както и да е - тези снимки за мен са потресаващи това да убиеш по такъв жесток начин е извратено. ДАли ще е куче , пингвин , тюлен няма значение кръвтта им е все една и съща. Такива хора биха убивали всичко живо без да им мигне окото , било хора и животни и те са увредени психически.
А сега за вегитариянството.
Ако вие сте заклет вегетарианец, то вашето дете вероятно ще страда от недостига на витамините Д, В12 и калций.

Не съм съгласен пак го казвам брат ми е вегитарианец от 11 г. (просто защото видя как жестоко се коли прасе и това го потресе ма както и да е ) и хич не е болнав даже е по-дебел от мен а аз гоня 100кг.
Дъщеря му пък е доста живо и здраво дете.
Защо тогава организма и еволюцията е създала "кучешките зъби" при човека ,като те са характерни за хищниците.

Не си прав с това ти твърдение - специално зъбния статус при човек говори по -скоро за всеядно животно и най се доближава до свинята, но в никакъв случай до хищник. Мога доста да говоря по темата хищници и жертви щото това съм го учил 6,5 г. , но не смятам , че е нужно .
И все пак дори и най-първобитните хищници да сме водени от най-бесното чувство за глад ,НО подчинявайки се на природните закони не бихме правили подобни неща никога. Това е садизъм и тия хора трябва да се затварят или направо да се ...........

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Вто 12 сеп 2006 18:46

Това е свинщина, може и тюлените да прават мизерии, по принцип, ма това е свръх жестоко, нечовешко е

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Вто 12 сеп 2006 20:30

http://www.hsus.org/protect_seals.html

никва пирамида не е

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 13 сеп 2006 19:14

Ама много сте ми интересни понякога :) Тук се изказват и хора, които са възмутени от грозната гледка, и после същите тези хора разправят какво биха сторили с мангала, които им е счупил стъклото заради 2 лева забравени на таблото, идиота дето си е хвърлил незагасената цигара на колата им и много други такива....Човека просто си е такъв - наи-свирепия и долен хищник, които ако не се занимава да трепе хора ( погледнете световната история колко време е имало мир) се занимава с нещо подобно.... а и за другите животни (прасета и т,н) - хаха ако си мислите, че предават богу дух по собствено желание...... само че там ги пребиват само по главата, че иначе току посинее месото за магазина и ще е загуба..... поне лично аз съм бил в кланници които разиграват истински екшън ( поне кръвта е в подобно кличество а и средствата са доста...радикални )
Извода е един Справедливост няма и никога няма да има.... така че....само си хабите нервите :)

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Чет 14 сеп 2006 8:31

juve написа:Извода е един Справедливост няма и никога няма да има.... така че....само си хабите нервите :)

За съжаление и аз съм на същото мнение, колкото и да ми е мъчно. Нашия глас си остава глас в пустиня :(

Върни се в “ОФФ-Топик - други”