vw passat B3 загрява прекалено много
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Re: vw passat B3 загрява прекалено много
И моя държи 100 градуса ма така го карам
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
ами не е добре ще започне да гори гарнитура да надува маркучи и така ще имаш много главоболия- каквити имах и аз мойта я карах на 110 градуса и накрая дадох 1 чувал пари за ремонти
- genov1
Ами надявам се като налея антофриз да падне малко понеже сега карам с някакъв микс от няколко вида антифриз, течност за чистачки, дестилирана вода и оцет 
- berkant3008
- Контакти:
едва ли ще се наблюдава подобрение
- genov1
Незнам аз съм забелязал че като мина от вода на антифриз температурата пада малко, нали антифриза има свойството да прониква повече, следователно да охлажда по-добре, т.е по-нисковискозен е
- berkant3008
- Контакти:
да така е аз не съм забелязал да пада температурата но може де не споря
-
Super_b.32
- Автомобил:
- Двигател:
а някои можели да ми отговори от каде идва проблема, заради който даржи такива градуси
-
lacezarasia
- Автомобил:
- Двигател:
опитах да кача снимка, ама била мн.голяма. това което е дадено в сервизната документация за пасат е следното:"датчикът за включване на електрическия вентилатор осигурява работа в два режима: с ниска и висока честота на въртене. контактите на датчика се затварят за осигуряване на ниска честота на въртене при температура 92-97 градуса по целзий, за висока честота на въртене-при температура 99-105 градуса по целзий." лично аз смятам, че нямя как да различиш точно 97 ли е или малко повече по прибора на таблото, така че приемам 97 за 100. нормално е температурата да достигне понякога 110 градуса. за да се избегне това се прави вентилатора да включва на висока скорост на въртене при включване на датчика при 92-97 градуса.така в градски условия температурата се движи от 90-100, при 100 се включва вентилатора и температурата пада до 90. на дълго каране трябва да е 90(по равен път). не си чупете колите за да ви слагат по нискотемпературни датчици от други автомобили.
Тъй като се изциклих докъто прочета цялата тема нека и аз се изкажа поне.
Термостата има единствено функцията да работи или да не работи! Той няма мозък !
Най-лесна преценка за температурата се прави от него. Палиш като отвори втория кръг (ако отвори въобще!) и термостата ти е направен за 87 градуса. Предполагам всеки знае как да разбере дали отваря - значи реалните в системата са толкова! На таблото ти показва 105 - голяма работа !
Включва перката на 105 на първа степен е нали включва, следователно охлажда!
Пък на таблото ако ще 1000 градуса по целзий да показва.
Термостата има единствено функцията да работи или да не работи! Той няма мозък !
Най-лесна преценка за температурата се прави от него. Палиш като отвори втория кръг (ако отвори въобще!) и термостата ти е направен за 87 градуса. Предполагам всеки знае как да разбере дали отваря - значи реалните в системата са толкова! На таблото ти показва 105 - голяма работа !
Включва перката на 105 на първа степен е нали включва, следователно охлажда!
Пък на таблото ако ще 1000 градуса по целзий да показва.