1.8 ABS прекъсва и гасне при студен мотор
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
1.8 ABS прекъсва и гасне при студен мотор
Колеги имам следния проблем,паля колата на бензин без проблем работи докато отворя вратите на гаража скачам и слагам на газ карам карам 50-100 метра и тръгвам да сложа 2-ра и гасне,слагам на бензин въртя въртя 10-15сек. пали и започва да прекъсва сякаш работи на 2 цилиндъра подавам леко газ да я държа колко 1500-2000 оборота отново гасне,отново въртя въртя пали пак прекъсва и я държа в 1500-2000 оборота прекъсването започва да намалява и започва да работи равномерно без да прекъсва пускам педала на газта, и си поддържа 1000 оборота без да гасне прехвърлям я на газ и няма проблем...
по принцип като я запаля на бензин сутрин леко прекъсва на бензин но никога не е гаснала прехвърлям на газ и черта..
преди около месец два я карах да ми правят центровка на газта..минах на бензин и човека ми каза че не работи добре на бензин,не нито прекъсвала нито, попитах го от какво може да е това той ми каза че може да е Ламбда-сонда или температурен датчик..
кажете от къде може да идва проблема,довечера ще я пробвам дали ще го направи само на бензин
Колата в Seat Ibiza 1.8 ABS мотора
по принцип като я запаля на бензин сутрин леко прекъсва на бензин но никога не е гаснала прехвърлям на газ и черта..
преди около месец два я карах да ми правят центровка на газта..минах на бензин и човека ми каза че не работи добре на бензин,не нито прекъсвала нито, попитах го от какво може да е това той ми каза че може да е Ламбда-сонда или температурен датчик..
кажете от къде може да идва проблема,довечера ще я пробвам дали ще го направи само на бензин
Колата в Seat Ibiza 1.8 ABS мотора
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Прекъсва и гасне при студен мотор 1.8 ABS
Почни с най-простото - провери свещите, налягане на бензиновата помпа, дюзата може да е затлачена итн, намери работеща сонда за проба от приятел, да речем, за да не се набутваш ако не е това, но най-добре се вижда на диагностика и то студена - когато прави проблема.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Идея и от мен, пробваи сас смяна на темп. датчик от колега 

- martin_072
- Контакти:
vaiper 1 написа:Идея и от мен, пробваи сас смяна на темп. датчик от колега
Къде се намира този температурен датчик или е този под моното?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моно-инжектора ,в случая ABS,има следните температурни датчици:единият е CTS(coolant temperature sensor),другият е IAT(inlet air temperature).Първият споменат е така познатият сдвоен датчик на антифриза,вторият е вграден в "крушата" на моното.Докато CTS се сменя лесно,не така стои въпроса с IAT.Може да има и друг проблем-TPS(trotle positiоn sensor)-датчик за ъглова позиция на дросела- с прекъснати,износени писти.А може и прост запалителен кабел да "клати лодката".Ако се включат и някои чисто механични повреди....мисълта ми е ,дори да е проста тази система,ако нямаш строг личен контрол..(кое,след кое се случва,история на проблеми,начини на отстраняване..и т.н.)..просто прежали едни 30-на лв.и я качи на свестна диагноза.
- martin_072
- Контакти:
Колеги вчера реших да я пробвам само на бензин,не угасна но взеха много да ми падат оборотите и беше на косъм да угасне работеше на първата черта на оборотомера някаде 300-400rpm
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
А с махане на клема на акумулатора и след това задължително обучение на компа на бензин пробва ли?Може да е натрупала грешки.
- martin_072
- Контакти:
balamata написа:А с махане на клема на акумулатора и след това задължително обучение на компа на бензин пробва ли?Може да е натрупала грешки.
Не колега,утре ще пробвам..а за какво обучение на бензин говориш?!
ами прати го на училище!
по -голяма глупост за обучение на бензин не бях чувал?! моля , обяснете по подробно!

- balamata
Винаги след махане на клема от акумулатора,след това колата се пали на бензин,ако има и газ,разбира се.Кара се на бензин поне 5-6 км да речем или на място работи няколко минути.Това никога ли не сте го чували.Така,по този начин се обучава компютъра и си прави програма.Иначе ако се запали веднага на газ,то той не би подавал коректно сигнали към ТПС-а,стъпковия мотор и т.н.Сега изясни ли ви се вече за какво иде реч!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ТПС-а??????Не компютъра към ТПС-а,а ТПС-а подава сигнали сигнали към компютъра.защото ТПС-а е сензор,а не ефектор!
Апропo, май точно ТПС-а не му е наред на колегата.
Апропo, май точно ТПС-а не му е наред на колегата.
Последна промяна от joker на Вто 08 ное 2011 10:48, променено общо 1 път.
- balamata
joker написа:ТПС-а??????Не компютъра към ТПС-а,а ТПС-а подава сигнали сигнали към компютъра.защото ТПС-а е сензор,а не ефектор!
Апропа май точно ТПС-а не му е наред на колегата.
Извинявам се,грешката е моя!В бързината написах към,а не от...!
- martin_072
- Контакти:
Колеги,сутринта реших да я запаля беше 6 градуса,паля я на бензин както всеки път запали качи 1100-1200 оборота и си работеше мн спокойно реших да и дам малко газ да видя дали прекъсва като я изфорсирам,както я изфорсирах до 2000 оборота и започна да прекъсва пуснах газта работи си много спокойно и след минута взеха да ми падат оборотите стремително мотора взе да тресе тресе целия и угасна,запалих я прехвърлих я на газ и се оправи изфорсирах я работеше си съвсем спокойно..
Колеги от какво може да е това,къде се намира този температурен датчик да го проверя преди и в жегите като я запаля на бензин прекъсваше но тогава не е правело впечатление прехвърлям я на газ и черта,тогава мислех че тва прекъсване на бензин е от бензиновия филтър понеже не съм го сменял
Колеги от какво може да е това,къде се намира този температурен датчик да го проверя преди и в жегите като я запаля на бензин прекъсваше но тогава не е правело впечатление прехвърлям я на газ и черта,тогава мислех че тва прекъсване на бензин е от бензиновия филтър понеже не съм го сменял
- balamata
Понеже нямам под ръка друга снимка на двигателя,ти качвам тази.Датчика е този отпред,дето се вижда с четирите кабелчета между лулите на трети и четвърти цилиндър.Това да уточня е температурния датчик на антифриза,а не за въздуха,който се намира в моното.
- martin_072
- Контакти:
balamata написа:Понеже нямам под ръка друга снимка на двигателя,ти качвам тази.Датчика е този отпред,дето се вижда с четирите кабелчета между лулите на трети и четвърти цилиндър.Това да уточня е температурния датчик на антифриза,а не за въздуха,който се намира в моното.
Колега интересува ме температурния датчик на въздуха къде се намира,а тази жълтата букса под моното каква е?!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”