Моментен разход при запалване!
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Моментен разход при запалване!
Здравейте колеги!Искама да ви попитам за разхода които ви отчита бордовия комп.При мен при запалване понякога ми показва стойности от порядъка на 44л,32,22л.Колата е Голф 3 1.8 АБС .Разбирасе този разход пада бързо (за няколко секунди)но дали е нормално незнам.Благодаря предварително! 

- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Моментен разход при запалване!
нормално е нема се шашкашLudiq написа::?

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Това което виждаш не е моментен разход а просто компа започва да отчита някаква стойност докато тръгнеш и си сметне колко време си стоял на място и при потеглянето всичко се нормализира.А ако искаш да си видиш наистина моментния разход на място колко литра гори на час има друга функция която предполагам знаеш тя също работи и в движение.Точно по нея разбрах че по надолнище на скорост наистина гори 0 на 100км.Само за инфо моята на място гори 1,2л за 1час или поне така пише 

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
rusiq_24 написа:Това което виждаш не е моментен разход а просто компа започва да отчита някаква стойност докато тръгнеш и си сметне колко време си стоял на място и при потеглянето всичко се нормализира.А ако искаш да си видиш наистина моментния разход на място колко литра гори на час има друга функция която предполагам знаеш тя също работи и в движение.Точно по нея разбрах че по надолнище на скорост наистина гори 0 на 100км.Само за инфо моята на място гори 1,2л за 1час или поне така пише

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Значи даваш на контакт,натискаш копчето за изреждане на функциите на борда и когато стигнеш на разхора задържаш натиснато.След което с другата ръка връщаш контакта и пак даваш на контакт след което пускаш копчето,трябва да ти се появи на дисплея 0.0 и палиш и гледаш колко ти показва на място и когато тръгнеш ти показва моментния разход който няма да ти хареса
След угасяне на колата всичко си е както преди
Пак само за инфо моята на 1ва с пълна газ показва 70/100км
на другите е по малко ама на 1вааааа 

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
rusiq_24 написа:Значи даваш на контакт,натискаш копчето за изреждане на функциите на борда и когато стигнеш на разхора задържаш натиснато.След което с другата ръка връщаш контакта и пак даваш на контакт след което пускаш копчето,трябва да ти се появи на дисплея 0.0 и палиш и гледаш колко ти показва на място и когато тръгнеш ти показва моментния разход който няма да ти харесаСлед угасяне на колата всичко си е както преди
![]()
![]()
Мерси!А тва за тия 70литра нещто маи ме притесни

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Еееееее на теб няма да е толкова не се притеснявай ще е окол60/100Ludiq написа:rusiq_24 написа:Значи даваш на контакт,натискаш копчето за изреждане на функциите на борда и когато стигнеш на разхора задържаш натиснато.След което с другата ръка връщаш контакта и пак даваш на контакт след което пускаш копчето,трябва да ти се появи на дисплея 0.0 и палиш и гледаш колко ти показва на място и когато тръгнеш ти показва моментния разход който няма да ти харесаСлед угасяне на колата всичко си е както преди
![]()
![]()
Мерси!А тва за тия 70литра нещто маи ме притесни

- GT_power
- Автомобил:
- Двигател: 1.8T
Re: Моментен разход при запалване!
Ludiq написа:....При мен при запалване понякога ми показва стойности от порядъка на 44л,32,22л....Разбира се този разход пада бързо (за няколко секунди)но дали е нормално незнам.....
Хех, ... и при мен е така

Сега се успокоих, че не е някакъв изолиран проблем при мен...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”