Пасат Б3 1.8 АБС аррива проблем с тоците

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
duff
Автомобил: Seat Cordoba Coupe
Двигател: AEE

Пасат Б3 1.8 АБС аррива проблем с тоците

Мнениеот duff » Пон 07 ное 2011 22:01

здравейте колеги моля ако на някой му се е случвало да каже какво му е на пасатчето (Б3 1.8 АБС 91 или 92г. аррива) проблема е следния..... пали нормално и както си карам колата губи ток не работят уредите за бензин и температура на водата..... фаровете не ми светят...... по таблото всичко гасне освен скоростомера (оборотомера не го загледах и часовника) мигачите като ги пусна вътре на таблото едвам се виждат че светят....колата започва да тресе и придрпъва...... връщам скорост гася я в движение... опитвам да запали върти върти върти и едвам едвам след няколко секунди въртене запалва много трудно..... и точно запали и пак светне таблото и всичко се оправя.....

на някой ако му се е случвало да помага благодаря предварително

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Re: Проблем с тоците на Пасат Б3

Мнениеот plamenpet81 » Пон 07 ное 2011 22:14

Колата само на бензин ли се кара или има и гас.Като за начало щом ги прави всички тези неща е най-добре да си погледнеш всички връзки дали са стегнати някъде да не се е откачил някой кабел и да си провериш масата.На какво ниво са палец,капачка,свещи,делко и датчиците-сменяни ли са скоро.

Потребителски аватар
duff

Мнениеот duff » Пон 07 ное 2011 22:33

колата се кара на гас колега (пали на бензин и след 2000 оборота превключва на газ) не е сменявано нищо по нея само каране но не е давала и повод утре ще погледна масата и другите кабели ....

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 07 ное 2011 22:45

колега погледни си контактният ключ и по-специално клемореда.това ,което описваш точно съвпада с нещата,които контактният ключ прекъсва и съответно им дава ток като е завъртян :roll:
ако имаш възжмоност да вземеш друг клеморед ,който си сигурен,че е здрав и го включиш в буксата за проба.даже ако не се лъжа няма да има нужда да сваляш нищо освен пластмасата около волана.имаше начин да се завърти клемореда без да е сложен :bishop

Потребителски аватар
duff

Мнениеот duff » Пон 07 ное 2011 22:52

оп.... клемореда се сменява даже няколко пъти.... но, доколкото знам тя няма да може да запали ако е там проблема или се бъркам :roll:

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 07 ное 2011 23:25

ами зависи колега,в момента се разправям точно с тази простотия,а досега смених делко ,кабели,палци и накрая се оказа ,че като дам на контакт светят наполовина контролните лампи и помпата не ми подкача гориво ,нямам ток до датчика на хол.и като размърдам ключа в патрона светват диодите нормално,помпата качва гориво(чувам я как жужи) и имам ток на датчика на хол (проверено с контролна лампа) и по тази логика сега може да запали колата,но като мина през някоя дупка и се размърда ключа в патрона и размърда и клемореда ,и той спира да дава ток към помпата,делкото,фаровете,уредите за бензин,вода :|
поне аз намирам логика в нещата някаква :да:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 08 ное 2011 0:41

kr1s0 написа:ами зависи колега,в момента се разправям точно с тази простотия,а досега смених делко ,кабели,палци и накрая се оказа ,че като дам на контакт светят наполовина контролните лампи и помпата не ми подкача гориво ,нямам ток до датчика на хол.и като размърдам ключа в патрона светват диодите нормално,помпата качва гориво(чувам я как жужи) и имам ток на датчика на хол (проверено с контролна лампа) и по тази логика сега може да запали колата,но като мина през някоя дупка и се размърда ключа в патрона и размърда и клемореда ,и той спира да дава ток към помпата,делкото,фаровете,уредите за бензин,вода :|
поне аз намирам логика в нещата някаква :да:

Същия проблем го имах и аз. Смених клемореда и се оправи :) Но и при мен се забелязваше че диодите светеха по-слабо.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 08 ное 2011 23:46

има ли начин да заобиколя монтажа на нов,за да проверя (нещо като да изключа буксата и да направя мост към нещата,които трябва да запаля ? :roll: )

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Сря 09 ное 2011 0:25

Може, но не мога да ти кажа точно кои кабели са.

mxm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mxm » Пет 11 ное 2011 21:51

здравейте. Днес ми се случи същото на път . Всичко беше наред. Първо забелязах ,че стрелката на температурата падна до под 70 градеса, пасле и стрелката на бензиномера. Фаровете започнаха да светят с бледа жълта светлина. Аварийните / защото спрях на магистралата и там ги видях / и те светят с бледа светлина. По едно времедори си помислих че съм скъсал ремъка на динамото, но си беше там - здрав и нормално опънат. Не съм гасил двигатела. Направи ми впечатление като дам мигач започва да мига така все едно някоя лампа от съответната страна е изгоряла. Прибрах се де, не ме изостави машината. Колата е на газ-бензин. Никога не съм сменял клемореда. Ами това е. Помагайте. Предварително Ви благодаря.

П.П. Лоша новина. Току що ходих до пасатчето, зада размърдам ключа. Нищо не се получи, но по-лошото е, че не иска да пали. Няма ток в акумулатора. Явно съм карал на акумулатор без да зарежда. Батерията е нова - няма и една година и съм нямал абсолютно никакви проблеми с нея. Преди 2-3 години сменях четките на динамото. Дали пък не е нещо с тях. Баси и случая. Давайте съвети. Лека вечер на всички.

Потребителски аватар
mirro2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro2 » Съб 12 ное 2011 17:16

колега загледай дали като дадеш контакт на таблото светва лампата на акумулатора аз имах подобен проблем но не обръщах внимание докато не ми свърши тока.майстора каза че диода на акумулатора давал сигнал на динамото дали и колко да зарежда

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Съб 12 ное 2011 21:38

Провери всички връзки от алтернатора до стартера и акумулатора. Ако не е от тях значи най вероятно не зарежда алтернатора.

Denisreaper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Denisreaper » Вто 22 яну 2013 2:38

не можах да намеря нищо конкретно за моя проблем така че ще ползвам темата на колегата :) както си карам пасатора б3(1.8 90г) и от нищото почват да ми светят уредите по ярко фаровете и те . не съм майстор не разбирам много от токове така че малко по подробно обяснение ще ми е от полза благодаря ви предварително:)))

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 22 яну 2013 10:31

Denisreaper написа:не можах да намеря нищо конкретно за моя проблем така че ще ползвам темата на колегата :) както си карам пасатора б3(1.8 90г) и от нищото почват да ми светят уредите по ярко фаровете и те . не съм майстор не разбирам много от токове така че малко по подробно обяснение ще ми е от полза благодаря ви предварително:)))

Проверка на алтернатора и то най-скоро, дава ти проблем регулатора на напрежение. Вероятно ще трябва да се смени.
Ето и една от около 20-тината теми: viewtopic.php?f=11&t=134688&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%B3%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80+%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80

Върни се в “Passat”