Симулатор на ECU

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Симулатор на ECU

Мнениеот JaDaWiN » Нед 06 ное 2011 21:01

Интересувам се дали има компютърна програма, която симулира работата на даден компютър на произволна кола. Идеята е да направя упражнение в университета, на което по някакъв начин да могат да се променят настройките на ECU - например впръскване на повече гориво, премахване на ограничителя и др. Искам да подчертая: не искам да правя чип тунинг, а единствено да разбера и да покажа на колегите си как се правят някои базови настройки или от къде може да се види информацията за грешки, например.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Симулатор на ECU

Мнениеот Brezel » Сря 09 ное 2011 12:33

Аз лично не съм чувал за такава програма която може и да се намери. Съществуват рабира се но не са достъпни. Това с което аз работя е друго. Епром симулатор който симулира в реално време ЕПРОМа и мога да го променям докато колата работи. така по време на работа може да променяш нагледно неща. За упражнение в УНИто обаче няма да стане. Когато учихме CAD моделиране имаше разни програми и модели които симулираха работата на дадена машина но това е далеч по просто от сложността на едно ЕКУ. Та според мен едва ли ше стане

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Re: Симулатор на ECU

Мнениеот JaDaWiN » Сря 09 ное 2011 21:02

Благодаря за отговора.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”