Демонтаж машинка ел.стъкло - решено
Демонтаж машинка ел.стъкло - решено
Проблема е следния - не ми работи предно дясно ел.стъкло на колата и е в горно положение. Имам съмнение, че е от моторчето, инсталацията е проверена, жилата изглеждат здрави (поне колкото може да се види). Дайте идея как да развия двете гайки за стъклото като не мога даже да ги видя, развих винтовете за повдигача, но не слезе достатъчно надолу.
Последна промяна от genata82 на Пет 18 ное 2011 15:04, променено общо 1 път.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Демонтаж машинка ел.стъкло
За какъв Голф говориме?
-
HOFFMANN
- Автомобил: Golf 3 GT
- Двигател:
Усещам че е Г3,след като си свалил кората на вратата свали и лайстната с уплътнението на стъклото,лайстната на ръба на вратата на която закопчава кората,тогава ще имаш лек поглед върху нещата.Според мен може да се бръкне с гаечен ключ да разхлабиш или след като отвиеш болтовете на механизма опитай долните краища да събереш един към друг за да пропадне всичко със стъклото надолу
- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
Това го правих скоро.Откачаш буксата от двигателчето.Махаш металната част на двигателя(статора).4 болта ТОРКС. Въртиш на ръка ротора и стъклото слиза или се качва в зависимост от посоката на въртене.Отстраняваш проблема и сглобяваш.Внимавай с четките при монтажа.Успех.
Re: Демонтаж машинка ел.стъкло - решено
Стана така както го е написал колегата tot_1425, само че трябва леко да се изкриви планката, че затиска едното болтче.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”