1.8 ABS прекъсва и гасне при студен мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Re: Прекъсва и гасне при студен мотор 1.8 ABS

Мнениеот balamata » Вто 08 ное 2011 18:22

Тази същата за която питаш в другата си тема.На която ти е отговорил Ваското 1.

Потребителски аватар
balamata

Мнениеот balamata » Вто 08 ное 2011 18:43

http://vwts.ru/forum/48283.html-тук е описано и снимано най-подробно всичко,което те интересува за този датчик!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 08 ное 2011 19:52

balamata написа:Винаги след махане на клема от акумулатора,след това колата се пали на бензин,ако има и газ,разбира се.Кара се на бензин поне 5-6 км да речем или на място работи няколко минути.Това никога ли не сте го чували.Така,по този начин се обучава компютъра и си прави програма.Иначе ако се запали веднага на газ,то той не би подавал коректно сигнали към ТПС-а,стъпковия мотор и т.н.Сега изясни ли ви се вече за какво иде реч!

Не бих си заложил заплатата,че точно това се случва...прави си то програма..таратанци,даже "програмира" дали жена ми го кара-а не аз... :beer Просто слуша едни сензори и от тяхните данни си променя количество гориво,ъгъл на дросела(е онова което е "стъпков" мотор)...И проблема е ако някой сензор "не чува петлите"-и хоп,компа подава някакво "ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРОГРАМИРАНО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ"количество гориво-да може да се местим все пак....щото някои вземат та загаснат-та се влачиме.Не съм му чел паметта,ама от известен опит с доста контролери(а това е точно такова устройство,набедено за компютер)...-едва ли има "sixt sens""
Иначе е вярно,за този модел,че временното отпадане на захранването "reset"-ва тъй-нареченият "сервизен режим",поне докато грешката от някой сензор не надмине ПРЕДВАРИТЕЛНО зададена от производителя стойност във времето.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 08 ное 2011 21:31

balamata написа:Винаги след махане на клема от акумулатора,след това колата се пали на бензин,ако има и газ,разбира се.Кара се на бензин поне 5-6 км да речем или на място работи няколко минути.Това никога ли не сте го чували.Така,по този начин се обучава компютъра и си прави програма.Иначе ако се запали веднага на газ,то той не би подавал коректно сигнали към ТПС-а,стъпковия мотор и т.н.Сега изясни ли ви се вече за какво иде реч!

приятелю,има обучение на дроселова клапа ,а не на компютър(ЕБУ)! по- голяма глупост не бях чувал!има понятие синхронизиране което не важи тук!колко ЕБУ -та си виждал?а програматори,обемна диаграма адаптиране и т.н.?не така!

Потребителски аватар
balamata

Мнениеот balamata » Сря 09 ное 2011 8:44

rudoni написа:

приятелю,има обучение на дроселова клапа ,а не на компютър(ЕБУ)! по- голяма глупост не бях чувал!има понятие синхронизиране което не важи тук!колко ЕБУ -та си виждал?а програматори,обемна диаграма адаптиране и т.н.?не така!

Добре,приятелю!Да кажем,че ти си прав.Извинявам се,че спорим в темата на колегата.В спора все пак се ражда истината!Случвало ми се е след като сложих газовата,да ми прави магарии на бензин.Например не иска да се изфорсира на място,забива муцуната и след като махна плюса на акумулатора за минута-две и след това не мога да си позная колата.А кажи какво се променя тогава?И винаги си спазвам това правило с палене и каране задължително на бензин след това.А иначе аз се занимавам с електроника,но по самолетни апаратури.Ти се сещай какво работя.Не че има общо с колите.Както и да е,бъди жив и здрав! :beer Дано колегата Мартин 072 е видял в руския сайт това,което го интересува.Иначе имам съвипускник от Костенец,който се занимава с коли и то най-вече по електро.Ако иска да го посети.

malinakis
Автомобил: VW GOLF 3 GT
Двигател: 1.6 AEK

Мнениеот malinakis » Сря 09 ное 2011 10:52

Колега и аз имах подобен проблем но на двигател 1.6 АЕК
като я запалех и я форсира прекъсваше, тресеше се
смених свещите и се оправи проблема

Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Сря 09 ное 2011 15:19

balamata написа:
rudoni написа:

Добре,приятелю!Да кажем,че ти си прав.Извинявам се,че спорим в темата на колегата.В спора все пак се ражда истината!Случвало ми се е след като сложих газовата,да ми прави магарии на бензин.Например не иска да се изфорсира на място,забива муцуната и след като махна плюса на акумулатора за минута-две и след това не мога да си позная колата.А кажи какво се променя тогава?И винаги си спазвам това правило с палене и каране задължително на бензин след това.А иначе аз се занимавам с електроника,но по самолетни апаратури.Ти се сещай какво работя.Не че има общо с колите.Както и да е,бъди жив и здрав! :beer Дано колегата Мартин 072 е видял в руския сайт това,което го интересува.Иначе имам съвипускник от Костенец,който се занимава с коли и то най-вече по електро.Ако иска да го посети.

Кои е съвипускникът ти?!

Потребителски аватар
balamata

Мнениеот balamata » Сря 09 ное 2011 21:04

Казва се Пламен Колибаров.В момента служи в София.Надявам се,че и в Костенец си стои.Надявам се,че си чувал за него.Все пак не сте голям град и поне по фамилия сигурно ти говори нещо.

Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Сря 09 ное 2011 22:35

balamata написа:Казва се Пламен Колибаров.В момента служи в София.Надявам се,че и в Костенец си стои.Надявам се,че си чувал за него.Все пак не сте голям град и поне по фамилия сигурно ти говори нещо.

Викат му белия,знам го даже ми е комшия на съседна улица е..

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 09 ное 2011 23:12

пак бивши военни май! :lol: пак руски ?!голяма школа! :lol:
а за обучението -твърдя ! обучава се клапа ,обороти ,отвореност ,затвореност ,и т.н. наречено АДАПТИРАНЕ НА СИСТЕМИТЕ ,но не и на ЕБУ! той е програмиран предварително !
изключвам промените наручени "чип тунинг"!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 09 ное 2011 23:34

Абе колеги какво е това обучение на 1.8 ABS????Аз моя 7 г(а италианците 11 г преди мен) без обучение го карам... и все на газ...Как се обучава да свърша и аз тая работа,че моят тъй и ще си изгние неграмотен???? :(

Потребителски аватар
balamata

Мнениеот balamata » Чет 10 ное 2011 19:18

rudoni написа:пак бивши военни май! :lol: пак руски ?!голяма школа! :lol:
а за обучението -твърдя ! обучава се клапа ,обороти ,отвореност ,затвореност ,и т.н. наречено АДАПТИРАНЕ НА СИСТЕМИТЕ ,но не и на ЕБУ! той е програмиран предварително !

Човече,както вече споменах,признавам,че ти си прав!Не е нужно да търпя подигравки относно професията ми!Повярвай ми,че тя е доста отговорна,защото от моята работа зависят човешки животи на летците,които летят с тези самолети!С моя подпис гарантирам,че съм си свършил работата по моята специалност и,че апаратурите за които отговарям са изправни!И не е нужно да съдиш,коя школа е по-добра.Всяка школа си има своите плюсове и минуси!Съжалявам за спама,но не се сдържах!Бъди жив и здрав!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 10 ное 2011 20:00

По отношение на моно-инжекциона на мотор ABS,единствената настройка е тази на луфта към "switch'-a който показва на контролера за прибран чоп на стъпковия мотор.Хлабината е по спомен 0,5мм.Оттук-натам дросела се мести само от десният крак и евентуално ако паднат оборотите-се намешва и системата за поддържане на П.Х.-т.е.оная "пишка' пак се надървя...
Не се заяждайте на професии и образования...то имаме и доХтори тук,даващи доста обосновани технически съвети!А аз познавам инДЖЕнери дето мерят лагери с шуПлер....Всичко си опира до натурата на даден човек.И що да отричаме "руското",не съм политически ограничен и признавам както грешки,така и някои невероятни постижения.Не забравяйте,че за 4 години!!! руската техника е постигнала невероятен успех ...е това е станало при "форсмажорно" обстоятелство,ама в сравнение с някои наши технически "мисли"...направо си е ...Еле пък техниката дето "фърчи"...

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 10 ное 2011 20:11

balamata написа:
rudoni написа:пак бивши военни май! :lol: пак руски ?!голяма школа! :lol:

Човече,както вече споменах,признавам,че ти си прав!Не е нужно да търпя подигравки относно професията ми!Повярвай ми,че тя е доста отговорна,защото от моята работа зависят човешки животи на летците,които летят с тези самолети!С моя подпис гарантирам,че съм си свършил работата по моята специалност и,че апаратурите за които отговарям са изправни!И не е нужно да съдиш,коя школа е по-добра.Всяка школа си има своите плюсове и минуси!Съжалявам за спама,но не се сдържах!Бъди жив и здрав!

накратко - и аз съм от тази школа и се гордея!поздрави колега! :bowdown осигурявай надежно нашите момчета във въздуха!

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 12 ное 2011 15:05

Оправихтели колата :talk:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”