Смяна на водна помпа 1Z
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на водна помпа 1Z
Колеги,предстои ми смяна на водна помпа само че на такова смотано място е че се чудя как ще стане може ли да ми дадете съвет как без да свалям ангренажа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на водна помпа 1Z
Всички ремъци долу+шайбата на хидравликата мисля беше.Е преди това не е лошо да източиш системата с съв освен ако не си решил да сменяш антифриза.
danyyel1 написа:Колеги,предстои ми смяна на водна помпа само че на такова смотано място е че се чудя как ще стане може ли да ми дадете съвет как без да свалям ангренажа?
Най-добре сваляш динамото, разкачаш всички маркучи и вадиш помпата с цялата основа, където стои и термостата. Повече работа е, ама според мен е по-сигурно и по-удобно се развива помпата от основата. Така няма да разкачаш и ангренажа. Успех в начинанието.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Страхувам се да не те подведа,ама имам "усещането",че водната помпа на 1Z е с монтаж също като на моя 1Y...
Ако е така,тогава изобщо не се опитвай да свалиш "импелера",разбирай фланеца с перката,просто цялата помпа долу от блока.Генератора преди това,а ако има климат...е тогава не знам...

Ако е така,тогава изобщо не се опитвай да свалиш "импелера",разбирай фланеца с перката,просто цялата помпа долу от блока.Генератора преди това,а ако има климат...е тогава не знам...
emo-gar написа:Страхувам се да не те подведа,ама имам "усещането",че водната помпа на 1Z е с монтаж също като на моя 1Y...![]()
Няма проблем ако има клима, просто дърпа компресора на страни( без да разкача маркучите, разбира се).
- valio_style
- Автомобил: E36 cabrio E30 Turbo
- Двигател: Unknown
Честно казано, свалянето на ангренажа ми се вижда по приемливия вариант.. ..поне аз така го правя.
Пък и не е сложен този ангренаж, евентуално само може да се запънеш с развиването на демпферната шайба.
Успех
Пък и не е сложен този ангренаж, евентуално само може да се запънеш с развиването на демпферната шайба.
Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е,защо ангренажа?То и една шайба май пречи -тази за привода на маслена и вакуум помпите.Не може да се стигне безпроблемно до 1-2 от винтовете на фланец-водна помпа.Абе щом на бензика 1,8(конфигурацията е същата почти),съм свалял генератора и конзолата под него,после цялата помпа от блока...явно е имало защо да го правя така.И така бих постъпил отново,ама и един резервен пръстен 50х4 да се намира подръка...
Препоръчвам да се разхлабят 3-те винта на шайбата на помпата преди да се махне ремъка и,защото се ползва за "контра' на шайбата при развиването им.
Препоръчвам да се разхлабят 3-те винта на шайбата на помпата преди да се махне ремъка и,защото се ползва за "контра' на шайбата при развиването им.
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
миналата година правих основен ремонт на целия двигател (лично)ама като непомня кое как бе6е
ама май излиза без ангренажа само че трябва да се свали динамото и компресора на климатика несам сигорен затова питам

- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
миналата година правих основен ремонт на целия двигател (лично)ама като непомня кое как бе6е
ама май излиза без ангренажа само че трябва да се свали динамото и компресора на климатика несам сигорен затова питам

- valio_style
- Автомобил: E36 cabrio E30 Turbo
- Двигател: Unknown
emo-gar написа:Е,защо ангренажа?То и една шайба май пречи -тази за привода на маслена и вакуум помпите.Не може да се стигне безпроблемно до 1-2 от винтовете на фланец-водна помпа.Абе щом на бензика 1,8(конфигурацията е същата почти),съм свалял генератора и конзолата под него,после цялата помпа от блока...явно е имало защо да го правя така.И така бих постъпил отново,ама и един резервен пръстен 50х4 да се намира подръка...
Да така е, много по-лесно е да свалиш цялото тяло с помпата.. ..а като има климатик?
Върни се в “Дизелови агрегати”