Данък МПС , София, 2011
- Antonio87
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Данък МПС , София, 2011
колега можеш да си го платиш и след няколко месеца няма да има лихва просто няма да имаш отстъпка от 5% която е в порядъка на не повече от 10 лв като за твоя двигарел аз миналия месец платих данъка на другата ми кола Ланчия Дедра 140к.с 2008 година ми беше 165 лв а сега за 2 години с лихвата платих 227 лв ,лихвата ми беше 5-6 лв .Всяка година данъка на МПС-то ти пада

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Antonio87 написа:Всяка година данъка на МПС-то ти пада
Това твърдение не е вярно. Пада еднократно след 5-тата и 14-тата година.

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Ljubon написа:Antonio87 написа:Всяка година данъка на МПС-то ти пада
Това твърдение не е вярно. Пада еднократно след 5-тата и 14-тата година.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Я ми разяснете как пада еднократно след 5 и 14 година данъка, пък аз си платих данъка на кавказкия мерцедес за 8 години!?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Я ми разяснете как пада еднократно след 5 и 14 година данъка, пък аз си платих данъка на кавказкия мерцедес за 8 години!?
Разгледай тук

- К.Одаджийски
- VW експерт
Ооооо, кой за какво си мисли
Мислех че викате пада заради давност някаква 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Afanasii написа:Здравейте, някой знае ли каква е сума на данъка за 2011 за голф 4 , 99г. 150 к.с.
Мисля, че миналата беше ~ 180 кинта, сега не мога да открия никакво инфо. Намерих два калкулатора, но показват различно.
И ще е проблем ли ако платя Днес? нали срока беше до 31.03?
Или да не го плащам изобщо ?
Моя миналата година беше 230 лв за същия автомобил като твоя в София община Средец (център).
Колко е сега ще ти кажа другата или по-другата седмица като взема заплата.
Относно идеите ти да не го плащаш... щом си регистрирал вече колата няма да те оставят данъчните

Колеги, няма измъкване от данъците. Аз предишната ми кола я купих 2007-ма година и въобще не я регистрирах в данъчното, въпреки, че беше 90 коня и данъка ми е бил към 25 лв. Този март обаче реших да я продам и естествено нотариуса се запъна като не му предоставих бележка за платени данъци. Отидох, регистрирах я, чаках 2 седмици да ми излезе регистрацията, платих си 2.5% от стойността на сделката (не ме питайте как намерих фактурата от 2007-ма), платих си данъците за 4-те години с все лихвите и чак тогава ми дадоха въпросната бележка и успях да продам колата.
Сега ми предстои да купувам друга кола, но по-голяма и респективно с малко по-мощен двигател - 125 коня (не е VW). Беше ми любопитно да видя данъка колко ще ми е, намерх един онлайн калкулатор и направо се оцъклих - 190 лв
Общо взето границата е 100 коня - под нея данъка е към 35 лв, на 101 коня вече плащаш над 150 лв, което мен ако питате е пълен абсурд.
Въпросът ми е такъв - какво става ако и този път не отида да регистрирам колата в данъчното? Карам я 5-6 години, минавам си прегледите по втория начин, след което я продавам на части? Бензина скъп, данъците високи, навсякъде синя зона, още малко кръв и семенна течност ще искат... а нищо насреща, освен дупки по улиците и армия от чиновници дето трябва да ядат!
Сега ми предстои да купувам друга кола, но по-голяма и респективно с малко по-мощен двигател - 125 коня (не е VW). Беше ми любопитно да видя данъка колко ще ми е, намерх един онлайн калкулатор и направо се оцъклих - 190 лв

Въпросът ми е такъв - какво става ако и този път не отида да регистрирам колата в данъчното? Карам я 5-6 години, минавам си прегледите по втория начин, след което я продавам на части? Бензина скъп, данъците високи, навсякъде синя зона, още малко кръв и семенна течност ще искат... а нищо насреща, освен дупки по улиците и армия от чиновници дето трябва да ядат!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Flashman написа:Въпросът ми е такъв - какво става ако и този път не отида да регистрирам колата в данъчното? Карам я 5-6 години, минавам си прегледите по втория начин, след което я продавам на части? Бензина скъп, данъците високи, навсякъде синя зона, още малко кръв и семенна течност ще искат... а нищо насреща, освен дупки по улиците и армия от чиновници дето трябва да ядат!
Колега, тия данъци не са само за теб, всички ги плащаме. А данъчните служби и КАТ като са свързани, няма измъкване. Съвсем скоро ще има и камери на пунктовете за ГТП и фиктивните прегледи ще останат в историята. Моят съвет е да караш по правилата, за да няма неприятни изненади след време.

Flashman написа:Колеги, няма измъкване от данъците. Аз предишната ми кола я купих 2007-ма година и въобще не я регистрирах в данъчното, въпреки, че беше 90 коня и данъка ми е бил към 25 лв. Този март обаче реших да я продам и естествено нотариуса се запъна като не му предоставих бележка за платени данъци. Отидох, регистрирах я, чаках 2 седмици да ми излезе регистрацията, платих си 2.5% от стойността на сделката (не ме питайте как намерих фактурата от 2007-ма), платих си данъците за 4-те години с все лихвите и чак тогава ми дадоха въпросната бележка и успях да продам колата.
Сега ми предстои да купувам друга кола, но по-голяма и респективно с малко по-мощен двигател - 125 коня (не е VW). Беше ми любопитно да видя данъка колко ще ми е, намерх един онлайн калкулатор и направо се оцъклих - 190 лвОбщо взето границата е 100 коня - под нея данъка е към 35 лв, на 101 коня вече плащаш над 150 лв, което мен ако питате е пълен абсурд.
Браво пич.Регистрира се тук,за да питаш дали можеш да излъжеш държавата и да станеш Гоуем Тарикат,така ли?
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Flashman написа:
Точно три месеца след като си регистрираш колата в КАТ ще получиш писъмце от Данъчната служба на района в който живееш, да бъдеш така любезен да отидеш да си пратиш глобата (кояо ще започне да ти тече след минаване на втория месец) и да си регистрираш автомобила...

Вече са вързани в единна система от 01-ви Юни.
Няма измъкване.
- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
скоро си купих кола и трябваше да я регистрирам в КАТ в срок от 14 дена,срока го изтървах понеже нашия КАТ е пълно с румънци,успях на 25 ден без да ми налагат глоба.понеже доста дни се разкарвах в КАТ и чух че трябва колата да се заведе в деловодството, ходих и там да питам кое как е и ми казаха че сменили закона и сега трябва и там да я регистрирам и давам на жената договора от нотариуса и тя ми каза чя дължа 50 лева глоба,защото съм изтървал срока и отказах да я регистрирам.защо като колата е на мое име трябва отделно да се ходи и в деловоството.като я купувах казаха само 14 дена за КАТ и 2 месеца за данъчното.някои наясно ли е с тези нови закони,незнанието не ме оправдавало,трябвало всеки месец да си купувам държавен вестник
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, колеги! Имам следния казус: когато март месец баща ми си плащал данъка на Голфа, му го таксували с отстъпка, все едно е с катализатор, без да му искат документ, доказващ наличието на такъв. Преди колата наистина си имаше катализатор, но после го махнахме. Дали бащата не е разбрал защо му правят отстъпка, или просто, като са решили да му вземат по-малко пари, е решил да си замълчи, не знам, пък и няма значение. Проблемът обаче тръгна от това, че сега той ми прехвърли Голфа на мен. Съответно, като отидох вчера в моето данъчно да си го регистрирам с всичките бумаги, включително квитанцията за платения годишен данък, оттам не искаха да го регистрират без документ за катализатора. Аз мислех просто догодина като си плащам, да кажа, че съм си махнала катализатора, и тогава да си платя по-високия данък. За тази година обаче той вече е платен, а аз не мога да докажа, че съм имала катализатор, понеже вече нямам, затова се опитах да мина с номера, че съм си загубила документа. В края на краищата, след дълго мотане и молби от моя страна жената ми каза, че ще ме регистрира, но ще чака в бъдеще (неопределено) да си извадя въпросния документ за катализатора и да й го занеса, за да го добави към останалите. Въпросът ми е: тъй като само КАТ и СБА го издават това нещо, а аз и без това нямам катализатор, дали просто да не оставя нещата така, без да нося каквото и да било повече сега, а догодина, като отида да си плащам данъка, да кажа, че съм си махнала катализатора? Или да отида отново при женицата сега, да й се оправдая, че тати е махнал катализатора, без да ми каже, и да си доплатя останалите 50% от тазгодишния данък (изобщо това възможно ли е, при положение, че срокът вече е изтекъл?)? И какви ще са последиците при единия или другия вариант? Парите не ме притесняват, понеже голфчето е старо и не са много, но ме тревожи дали няма да ми създадат други проблеми тези данъчни...
Благодаря ви предварително за отговорите! Голяма каша са тези процедури, а на сайтовете на институциите инфото е под всякаква критика...
Благодаря ви предварително за отговорите! Голяма каша са тези процедури, а на сайтовете на институциите инфото е под всякаква критика...
- К.Одаджийски
- VW експерт
Аз бих отишъл в пункт на СБА и ако мине газ анализатора, ще издадат бележка за наличие на катализатор. Ако не отговаря на условията колата и не издадат такава бележка, отиваш в данъчното и пускаш нова декларация януари месец, в която декларация е описана колата без катализатор и си плащаш пълния данък.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
lady_ve4ernitsa написа: Въпросът ми е: тъй като само КАТ и СБА го издават това нещо...
Нещата не стоят точно така... А за дамите нещата се уреждат доста по-лесно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”