Колко газ Ви харчат колите:
- peshopetrof
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
1.8 AAM, комби - много трудно под 15/100градско. Извън - обикновено 8/100 до последния път - при силен насрещен вятър 12/100?!?!
Или може би от силно фалшива газ...
изпарител ЕММЕГАЗ.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
ако си имал платно на голфа като на платноходка може да ти е вдигнао разхода с 4литра...с други думи не е само от вятъра.
- -=Maverick=-
- Автомобил: Vw Vento
- Двигател: AAA
Венто 1.6 АБУ 12л/100км /газ/ градско по последни изчисления
7,3л/100км /газ/ извънградско, на бензин не е карана скоро

7,3л/100км /газ/ извънградско, на бензин не е карана скоро

butsefal написа:ААМ мотор - газова ловато вакумно с мембрани (български на 1 година)
Градско с настъпване - 11/100
спокойно каране - 9/100
Извънградско - дъно на педала - 11-12/100 (тук да се има в предвид че за тоя двигател 150-160 са много)
спокойно каране (90/100) 6/6,5 на 100
Аз карам голф-3, 1,8 аам изпарител волтран със сменени мембрани и оправени вилки на около 4 месеца... при пенсионерско каране в града на газ- 19 20, при настъпване малко по малко.. карам го само градско- в добрич(няма кой знае какъв трафик) вчера затворих двигателя смених клапани,гумички,всички гарнитури,пълна профилактика на главата,по двигателя няма елипси и буталата не хлопат грам. Ще сменя и изпарителя ще взема нов ако не се оправи го ПРОДАВАМ
Преди работих в сервиз,занимавах се с компютърна диагностика,настройвал съм го на газ анализатор и ефект 0
Последно го бях стиснал до последно едва набираше и с 10 лв-8 литра измина 42 км в града, после пак го отпуснах върви като луд -със 8 литра 45км
Ако някой има идея от какво може да е и се е зблъсквал с подобна чума ще съм благодарен да сподели.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
mk2_Golf83 написа:и аз съм с 1.6 карбуратор, и разход градско икономично каране 7л/100км и извън градско пак 7л/100км икономично , с ръчкане градско 10л/100км и извънградско също 10л/100кмстранно но факт
но колата е скупена доста и не върви толкова колкото на бензин,но при карбуратора и обикновенната газ връткаш кранчето и си я правиш както искаш
мощна или икономична
Изобщо не е странно. При скопените коли колкото и да ги натискаш и да ги настъпваш тя горе-долу пак толкова си гори. Затова разходът ти градско и извънградско е много близък. Скопената на газ кола не е най-доброто за двигателят, особено ако смяташ да я караш повече време, понеже колата работи с доста бедна смес, което не е добре за мотора и изпускателната система. Но колата си е твоя разполагай с нея както сметнеш за добре

Нормалната разлика при разход градско/извънградско според мен е от порядъка на до 50-60%.
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
stefan4o написа:mk2_Golf83 написа:и аз съм с 1.6 карбуратор, и разход градско икономично каране 7л/100км и извън градско пак 7л/100км икономично , с ръчкане градско 10л/100км и извънградско също 10л/100кмстранно но факт
но колата е скупена доста и не върви толкова колкото на бензин,но при карбуратора и обикновенната газ връткаш кранчето и си я правиш както искаш
мощна или икономична
Изобщо не е странно. При скопените коли колкото и да ги натискаш и да ги настъпваш тя горе-долу пак толкова си гори. Затова разходът ти градско и извънградско е много близък. Скопената на газ кола не е най-доброто за двигателят, особено ако смяташ да я караш повече време, понеже колата работи с доста бедна смес, което не е добре за мотора и изпускателната система. Но колата си е твоя разполагай с нея както сметнеш за добре
Нормалната разлика при разход градско/извънградско според мен е от порядъка на до 50-60%.
моя разход предимно е след 12 часа вечерта
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
parno написа:70лв газ - 601 км
празно - празно
~470км извънградско
останалото градско
чудя се дали да завия още малко кранчето ама ме съмнява да изтърпя 70лв газ с умряла динамика
ще си сменя въздушния филтър на 6К км и я оставям така
не си заслужава изобщо да убиваш колата (а колегата ми вика че още можело да го завия
) - минах с около 40-50 км повече от преди ама си е мъкаразвивам крана и да върви

- doko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Г3 1.8АБС 9/100 смесено
Извънградско 80-110км/ч 7.5/100
Изпарител Ловато
Извънградско 80-110км/ч 7.5/100
Изпарител Ловато
-
orlin4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Днес София - Враца - Бяла Слатина- Враца 9.5/100 Г3 Гти 2Е 115 к.с изпарител Ловато обслужен преди седмица, скорост на магистралата 120 , след това 80-90 , мисля че горе доло се ядва ? нека да каже колега със същия мотор какви стойности постига ?
Golf 3 1.6, 1996
с 11-12 литра минавам към 70 километра в София, т.е. може да се ориентирате за 100 км. колко е разхода горе долу... към 17-18 л. Много висок разход ми се струва, а уж регулираха винтила опред който е. Чудя се вече на бензин дали няма да е по-изгодно.
с 11-12 литра минавам към 70 километра в София, т.е. може да се ориентирате за 100 км. колко е разхода горе долу... към 17-18 л. Много висок разход ми се струва, а уж регулираха винтила опред който е. Чудя се вече на бензин дали няма да е по-изгодно.
ПАСАТ 90Г. РП-90 КОНЯ 1,8 МОНО.АГУ-ЛОВАТО.ГРАДСКО-10-11,ИЗВЪНГРАДСКО 8,3-8,6.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
10 лв - 34 км градско 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Правих си отново малък тест. Скопих много леко колата. Е леко, леко усети се по вървежа. Та значи успях с 15.4л газ да измина 130км градско - 11.8/100 газ.
Преди пробата с хубаво и точно настроен тройник със същите литри минавах по 120-125км, което е почти същото.
Усещането да караш скопен автомобил е... де да знам да ядеш хляб отъркан в кюфте преди това. Дори и на практика да има начин да се реализира икономия от скопена кола, то аз със сигурност не успях да постигна такава. Може би ако човек е мноооооого спокоен шофер може и евентуално да даде някаква по-съществена разлика, която изразена в пари ще е от порядъка на лев и пеЙсе на 100 км
Преди пробата с хубаво и точно настроен тройник със същите литри минавах по 120-125км, което е почти същото.
Усещането да караш скопен автомобил е... де да знам да ядеш хляб отъркан в кюфте преди това. Дори и на практика да има начин да се реализира икономия от скопена кола, то аз със сигурност не успях да постигна такава. Може би ако човек е мноооооого спокоен шофер може и евентуално да даде някаква по-съществена разлика, която изразена в пари ще е от порядъка на лев и пеЙсе на 100 км

Здравейте Колеги,
Имам пасат б3 РП мотор с обикновенна газова и го карам само на газ(бензиновата помпа не работи). Засякох го за последните 308 км ми е изхарчил 11.7 на сто смесен разход както следва:
90км-Рила-Банкя
40км-само градско в София
178км-Банкя-Люлин( до Метростанция Люлин)
Нормален ли е разхода на гориво и моля споделете инфо за вашите коли
Благодаря!
Имам пасат б3 РП мотор с обикновенна газова и го карам само на газ(бензиновата помпа не работи). Засякох го за последните 308 км ми е изхарчил 11.7 на сто смесен разход както следва:
90км-Рила-Банкя
40км-само градско в София
178км-Банкя-Люлин( до Метростанция Люлин)
Нормален ли е разхода на гориво и моля споделете инфо за вашите коли
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Колеги, карам VW GOLF 4 1,6 101cc `98г.
Газовото ми е LOVATO и е на не повече от 1200км
гори ми 10/100 смесено (празна - пълна бутилка)
веднъж ми даде 8 и малко (пълна +доливане на 100км)
карам предимно извън града - всеки ден от Айтос до Бургас и обратно
Нормално ли е разхода да е такъв или да я закарам да я скопят малко?
Газовото ми е LOVATO и е на не повече от 1200км
гори ми 10/100 смесено (празна - пълна бутилка)
веднъж ми даде 8 и малко (пълна +доливане на 100км)
карам предимно извън града - всеки ден от Айтос до Бургас и обратно
Нормално ли е разхода да е такъв или да я закарам да я скопят малко?
Върни се в “Автогазови уредби”