http://prikachi.com/images/687/3976687L.jpg
Извинявам се за въпросите,ама не разбирам и затова...Кое тук е вътрешно и кое външно каре,кое е кормилна рейка и къде,по дяволите,да го търся този тампон на носача?А!И кое е носач?
Поло 1994 AAU 33/45 1.1 чуква при подаване и отнемане на газ
-
exalibur
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 1994 AAU 33/45 1.1 чуква при подаване и отнемане на газ
Вай вай, без да обиждам колегата , но щом задава такива въпроси е много вероятно да няма никакви шансове да се справи сам!По добре да потърси помощ от приятел!
Поздрави!
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
exalibur написа:maikomila Вай вай, без да обиждам колегата , но щом задава такива въпроси е много вероятно да няма никакви шансове да се справи сам!
По добре да потърси помощ от приятел!
Поздрави!
Никой не се е родил научен,но повечето хора са любознателни.Ако можеш да обясниш с няколко думи направи го.Не внасяй талаш.Наистина може и да не се справя сам,но ако някой обясни поне няма да гледам като теле в железница когато някой друг бърка вътре.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Вътрешното каре стои на полуоската (тя ти върти колелото) от към скоростната кутия.
Това са полуоските:

Това което си показал, е кормилната рейка с накрайниците.
Виж как е тампона на носача в който влиза стаб щангата.
Ти си снимал предните тампони на стаб щангата - тия, с които се връзва към купето.
На другата снимка си снимал тампоните на носача, с които той се хваща към купето.
Снимай другите малките тампони - те са близко до шарнира.
Ето този

Това ограденото е тампона - той държи гумата да не мърда напред-назад
Удари им по една снимка
Това са полуоските:
Това което си показал, е кормилната рейка с накрайниците.
Виж как е тампона на носача в който влиза стаб щангата.
Ти си снимал предните тампони на стаб щангата - тия, с които се връзва към купето.
На другата снимка си снимал тампоните на носача, с които той се хваща към купето.
Снимай другите малките тампони - те са близко до шарнира.
Ето този

Това ограденото е тампона - той държи гумата да не мърда напред-назад
Удари им по една снимка
A за шарнир провери ли??? Това може да е от лагерчета на макферсон на тампоните на омортисиьора. Също и от тампоните на носача. Сменял ли си скоро предни амортисьори??????????? Люлее ли се купето като го разклатиш нагоре на доло???
назад на купето, за дюшамето нямаш ли хванат носач.
Мога да го нарека и селенова втулка.
Чукането като въртиш гумата напред назад е от луфта на забчатките.
Но счупен лагер не чегърти а по скоро почуква и в напън като я настъпиш блъска трепери,- това на скоростната кутия към вътрешното каре,
но ме съмнява.
по скоро имаш разхлабен тампон по носачите или стабилизиращата щанга тази която си снимал.
Разбита втулка на тампон или ухо към копето.
може - видимо да изглеждат стегнати на рака не мърдат но колата ги атакува по яко.
Ако е шарнир колата ше ти ходи из платното наляво надясно из дупките и улейте.
Погледни за кормилен накрайник - кормилният шарнир но и той ме съмнява.
Лагер на макферсона ще ти блъска по малките дупки ще кажеш кой знае от къде си минал. но не почуква на първа втора.
Страшно разбит амортесор нямаш предполагам,че да хлопа оста му.
Мога да го нарека и селенова втулка.
Чукането като въртиш гумата напред назад е от луфта на забчатките.
Но счупен лагер не чегърти а по скоро почуква и в напън като я настъпиш блъска трепери,- това на скоростната кутия към вътрешното каре,
но ме съмнява.
по скоро имаш разхлабен тампон по носачите или стабилизиращата щанга тази която си снимал.
Разбита втулка на тампон или ухо към копето.
може - видимо да изглеждат стегнати на рака не мърдат но колата ги атакува по яко.
Ако е шарнир колата ше ти ходи из платното наляво надясно из дупките и улейте.
Погледни за кормилен накрайник - кормилният шарнир но и той ме съмнява.
Лагер на макферсона ще ти блъска по малките дупки ще кажеш кой знае от къде си минал. но не почуква на първа втора.
Страшно разбит амортесор нямаш предполагам,че да хлопа оста му.
-
exalibur
- Автомобил:
- Двигател:
porko написа:exalibur написа:maikomila Вай вай, без да обиждам колегата , но щом задава такива въпроси е много вероятно да няма никакви шансове да се справи сам!
По добре да потърси помощ от приятел!
Поздрави!
Никой не се е родил научен,но повечето хора са любознателни.Ако можеш да обясниш с няколко думи направи го.Не внасяй талаш.Наистина може и да не се справя сам,но ако някой обясни поне няма да гледам като теле в железница когато някой друг бърка вътре.
Ейй, много си бил обидчив колега!
И за да не ти пълня темата с талаш, ще дам и моите пет пари, въпреки че със две три думи няма да се научиш на автомонтьорство!
Та по въпроса- както га описваш на мен ми звучи като тампон на мотора в дясно , той се товари най много при подаване на газ и рязкото и отпускане!
Но ще ти дам и един жокер от мен за да видиш че не съм лош човек: вземи провери дали не ти се е охлабил ауспуха от снадката между двете гърнета и дали е здрава гумената закачалка на предното гърне до скоростната кутия. При лашкане на колата гърнето притраква металически много неприятно!
Поздрави!

-
vasilsl
- Автомобил:
- Двигател:
при мен го има същото и се оказа тампона на скоростната кутия и купето.Видях го на канал като с дръпната ръчна,пускам съединителя на първа и двигателя мърда целия.
- porko
http://prikachi.com/images/703/4006703N.jpg
http://prikachi.com/images/708/4006708n.jpg
http://prikachi.com/images/713/4006713E.jpg
http://prikachi.com/images/714/4006714V.jpg
Не се обиждам.Извинявам се,ако е прозвучало така.По тръбите на ауспуха всичко е наред.Закачалките са там.Задните ги няма,но съм го вързал с част от транспортна лента докато си намеря оригинални.На първата снимка като напъна лекичко в посока на стрелката малко отдава,но предполагам,че е нормално заради гумата на тампона.Може да е от тампона на двигателя,защото от време на време при стартиране се разтриса.Не винаги,обаче съм го виждал когато стартирам с отворен капак.За целта трябва канал,а за сега нямам възможност и време за това.Но ще пиша за резултата.Иначе наглед отдолу всичко е наред.Щях да съм радостен,ако е от ауспуха,ама не би.
На една от сгъвките едната тръба е малко пукната и капе вода от конденз,ама това не е проблем.
http://prikachi.com/images/708/4006708n.jpg
http://prikachi.com/images/713/4006713E.jpg
http://prikachi.com/images/714/4006714V.jpg
Не се обиждам.Извинявам се,ако е прозвучало така.По тръбите на ауспуха всичко е наред.Закачалките са там.Задните ги няма,но съм го вързал с част от транспортна лента докато си намеря оригинални.На първата снимка като напъна лекичко в посока на стрелката малко отдава,но предполагам,че е нормално заради гумата на тампона.Може да е от тампона на двигателя,защото от време на време при стартиране се разтриса.Не винаги,обаче съм го виждал когато стартирам с отворен капак.За целта трябва канал,а за сега нямам възможност и време за това.Но ще пиша за резултата.Иначе наглед отдолу всичко е наред.Щях да съм радостен,ако е от ауспуха,ама не би.
- porko
Здравейте всички и благодаря за отговорите.Туку що се върнах от канала и се оказа краен тампон на стабилизиращата щанга.Направо се е закъсал и мърда бая.Левия е стабилен.Другаде не се забеляза проблем.Понеже магазините вече са взели-дали,сиреч затворени,може ли някой да каже колко струва този тампон и аджеба колко горе-долу излиза смяната в сервиз?
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
на кой тампон казваш краен?
аз сменях тоя дето е на носача и щангата преминава през него - 4.50 беше
а тоя дето е отпред и държи щангата за гредата и той е там някъде
аз сменях тоя дето е на носача и щангата преминава през него - 4.50 беше
а тоя дето е отпред и държи щангата за гредата и той е там някъде
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
5-6лв, но се надява трудно на носача без рязане на борда.
Ей го как изглежда

Аз за това направо нов носач
Ей го как изглежда

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм на това мнение-нов носач- 50-70 лева е
аз сложих lemforder или нещо подобно за около 70 лева е немски,уж с такива излизат от завода,за 30000 км нямам оплакване
аз сложих lemforder или нещо подобно за около 70 лева е немски,уж с такива излизат от завода,за 30000 км нямам оплакване
- porko
lrlmodo написа:5-6лв, но се надява трудно на носача без рязане на борда.
Ей го как изглежда
Същият е.Единият му борд се е прокъсал и играе целия.Утре съм в сервиза за преглед на предницата и ще видим какво и къде

- porko
http://prikachi.com/images.php?images/12/4048012U.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/22/4048022X.jpg
Сменени комплект четирите тампона на стабилизиращата щанга.За сега е добре.Няма хлопане.Обаче имам въпрос.Някой знае ли колко струват тампоните на снимките,защото питах в Ауто плюс и ми казаха,че комплекта от четирите тампона струва 20 лв някакви германски,а майстора,който ги сменя иска само за тях 56 лв.Казва,че едните са по 16 лв бройката,а другите по 12 лв.Доколкото виждам от опаковките едните са италиански,а другите немски.Какви са им цените някой ако знае да ми каже,че ако ме мами да му вдигна нервите.
http://prikachi.com/images.php?images/22/4048022X.jpg
Сменени комплект четирите тампона на стабилизиращата щанга.За сега е добре.Няма хлопане.Обаче имам въпрос.Някой знае ли колко струват тампоните на снимките,защото питах в Ауто плюс и ми казаха,че комплекта от четирите тампона струва 20 лв някакви германски,а майстора,който ги сменя иска само за тях 56 лв.Казва,че едните са по 16 лв бройката,а другите по 12 лв.Доколкото виждам от опаковките едните са италиански,а другите немски.Какви са им цените някой ако знае да ми каже,че ако ме мами да му вдигна нервите.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”