Поло 97г 1.6 АЕЕ грешки при диагностика-решено!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
gar4a
Автомобил:
Двигател:

Re: грешки при диагностика-помогнете моля

Мнениеот gar4a » Пет 23 сеп 2011 12:10

Колеги съфорумници проблема бе решен след толкова много мъки и притеснения от моя страна замених няколко датчика,всички букси бяха извадени и напръскани с контактен спрей,дросел клапата изчистена като хората.Следователно зглобих колата като я запалих и покарах около 20 километра усетих че има подобрение в работата на мотора.Закачих я за пореден път на диагностиката този път на BRAIN BEE като се свърза с колата гледам грешката я нямаше и започнах адаптация на дросела и като по чудо колата се оправи и заспа направо мъркаше,температурата беше около 90 градуса загряла беше и се адаптира супер поне засега върви много добре,немога да споделя от каде беше проблема защото и аз точно немога да определя но важното е че се оправи.Благодаря на всички който ми помагаха!!! :да: :обичам ви

Иво74
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 97г 1.6 АЕЕ грешки при диагностика-решено!!!

Мнениеот Иво74 » Пет 11 ное 2011 19:32

Радвам се ,че си решил проблема ,но би ли казал кои датчици си сменил. :beer

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 11 ное 2011 20:13

Колега продава кабелни снопове с автопилот или без, ама за Поло няма. Това е по - интересно. Не са виновни датчцците а това коя букса е напръскал. Едва ли е разбрал като не записва грешка вече. Полото е хубаво, но с тоя цвят и история не бих го купил. И моето ми струва вече двойно, но за това не го продавам. Чакам кабелни снопове за моя двг. и съм сигурен че това е решението за 5 год. напред. :D

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Пет 11 ное 2011 20:57

Честно да ви кажа,и аз незнам какво съм сътворил че се оправи колата съмнява ме че като се мъчих да адаптирам клапата,имало е записана грешка ламбда сонда и нея изтрих и направо се мъчих да адаптирам и от тогава си мисля че е станал фала и немогла да се обучи и така..ако на някой му направи такова нещо,бих го посъветвал да си изчисти дросел клапата и вътре под черното капаче с спирт и памук и да покара така колата известно време,след това да се помъчи да адаптира клапата,ако подлежи на адаптиране разбирасе.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”