След палене угасва при студен двигател.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: След палене угасва при студен двигател.

Мнениеот stivenj » Пет 11 ное 2011 17:41

Brinimir написа:Днес сутринта неможах изобщо да запаля. Утре трябва да обезвъздуша помпата защото ми се струва че иначе няма да мога да запаля. Смятам и да сложа една ръчна помпичка преди филтъра. Дайте съвет откъде може да влиза въздух.

Аз ти казах според мене от къде е причината ,ама сега пак ще почнат да ме критикуват другите.Първо мятай тоя клапан от филтъра,сложи си обикновен,преди него сложи възвратен клапан и си свиркай.Ако имаш пари за даване ,купувай още клапани,всичко е менте.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пет 11 ное 2011 17:46

Brinimir написа:Днес сутринта неможах изобщо да запаля. Утре трябва да обезвъздуша помпата защото ми се струва че иначе няма да мога да запаля. Смятам и да сложа една ръчна помпичка преди филтъра. Дайте съвет откъде може да влиза въздух.

спри я някъде на наклон да е доста голям с двигателя напред за да не може да върне горивото в резервоара и виж утре как ще запали от раз.този проблем преди 2 години луд ме направи мене.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 11 ное 2011 20:17

Интересно ми е защо всички, които имат проблеми с паленето напоследък, включително и с по-новите мотори веднага си мислят за въздух. Как като е 10 градуса и нагоре няма въздух, а като е 1-2 градуса изведнъж въздух та въздух. Когато счуче от някъде въздух дори лятото след 5-6 часа без палене и проблема е налице. Искам да кажа, че само като видях помпа "Лукас" и вероятността да е виновна помпата, а не въздух или свещи е много малка. Съветът ми за елиминиране на вероятността "въздух" е да се даде малко предварение от помпата и да се види разликата.

Brinimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brinimir » Съб 12 ное 2011 11:01

И как да я обезвъздища тая миризлива помпа сега. Падна ми акумулатора от въртене, но няма признаци че ще запали.

Brinimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brinimir » Сря 23 ное 2011 21:06

Смених филтъра, махнах клапана, сложих помпа ръчна преди филтъра и работата заспа. Пали без проблем сутрин (да чукам на дърво).
Благодаря на всички за мненията, който така любезно ми бяха предложени.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Сря 23 ное 2011 22:13

А сега искам да ме похвалиш колега ,защото аз откога ти го казвам това с филтъра да го направиш ама ти упорит и упорит.видя как стана като го ПОБЪЛГАРИ,има една мъдрост ,тя важи за БГ слушай патило а не разни теории.Айде сега карай със здраве и за друг път да ти е за урок.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Сря 23 ное 2011 22:19

Виж само колега ,в колко теми ти пиша да махнеш този клапан.досега щеше да си забравил ядовете.Аз минах по този път,но не бях толкова упорит като тебе.Причината не е в клапана а менте филтрите.Махай го и не мисли за него повече.Аз следя тази тема с клапана от много време ,защото се колебаех какво да правя заради отоплението на нафтата,но по добре палене от раз и никакви грижи отколкото ядове до небето.

Върни се в “Дизелови агрегати”