stefan4o написа:Колега, това с температурата можеше и в първото мнение да го напишеш. Има ли и друго, което не си споделил, щото темата може да стане няколко страници.![]()
Причините да не ти седи стрелката по средата са няколко.
не това е всичко колега
stefan4o написа:Колега, това с температурата можеше и в първото мнение да го напишеш. Има ли и друго, което не си споделил, щото темата може да стане няколко страници.![]()
Причините да не ти седи стрелката по средата са няколко.
колега казаха ми да го отпуша като вкарам горещ ябалков оцет
alex_7656 написа:колега казаха ми да го отпуша като вкарам горещ ябалков оцет
Ми да ти кажа незнам това дали действа.То зависи и какво разтваря прахчетата.Пробвай нещо, че от утре го дават минусови температури !

ktamen написа:Или водата минава само през горния край на радиаторчето без да минава през тръбичките или клапите не ти затварят добре. Сваляш пластмасите и проверяваш клапите, ако са добре - значи радиаторчето е за боклука. Ако се наложи да купуваш ново внимавай да не си вземеш менте, защото има и нови радиаторчета със същия проблем (аз имах такова ново радиаторче) Това, че стрелката не е точно на средата не е причина да нямаш парно, вероятно термостата ти е наред, ако имаш съмнение измери с термометър точната температура при която започва да се стопля и долния маркуч. И ако не ти хареса тогава сменяй.
ktamen написа:Именно защото са ремонтирани може да не си регулирал добре жилата.
DA@KA написа:Колега това радияторче оригинално на годините на колата ли е или ново?
alex_7656 написа:Колега, това че и двата маркуча на радиаторчето са горещи не е критерий, че работи правилно.То е конструирано така,че ако се запуши, водата да може да циркулира през горният му край.В противен случай,ако се запуши и водата не върти правилно, стават мизерий сещаш се.Чувал съм, че ги отпушват в пароструйка, но незнам дали операцията е успешна !

kn9453 написа:alex_7656 написа:Колега, това че и двата маркуча на радиаторчето са горещи не е критерий, че работи правилно.То е конструирано така,че ако се запуши, водата да може да циркулира през горният му край.В противен случай,ако се запуши и водата не върти правилно, стават мизерий сещаш се.Чувал съм, че ги отпушват в пароструйка, но незнам дали операцията е успешна !
![]()
"водата" минава само през 1-2 тръбички от радиаторчето.Процедура с отпушване няма да даде добри резултати,
тъй като неможеш да накараш "отпушващата" вода и разтвор да мине през "запушената" тръба след като до нея има "отпушена" водата винаги минава по "пътя" който има най-малко съпротивление.
Дано си ме разбрал! Сменяй и се радвай на студената зима

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: apolon и 64 госта