проблем с Пасат 1.9 ТДИ ПД 116 пресецва
- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с Пасат 1.9 ТДИ ПД 116 пресецва
Колеги,за съжаление и аз от днес съм в тази тема със същия модел пасат. При мен обаче и на първа пресецва и се чува турбото все едно има още една турбина. В движение с постоянно и равномерно подаване на газта, все едно че постоянно форсирам и отнемам газта, а жта каза че от ауспуха излязъл сив и черен дим - турбина май, а?
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като форсиращ чува ли се съскане? Може и някой маркуч. На мен един джамбазин ми каза че на 116HP маркучите не са хванати хубаво, на 131 били на бърза връзка и било по-добре. Колко е вярно не знам.
- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
Дааа... оказа се скъсана скоба на мъркуча при връзката от турбината към кулера, ама когато се случи точно започна да вали и нямах възможността да отворя капака или да легна на земята, а направо към форума. След като спря дъжда разконспирирах всичко, но... беше глътнал вода вече
. Запалих го и бая вода излезе от ауспуха, но се оправи след 15мин. работа на двигатела. Страх ме е да не окаже пагубно влияние на двигатела и турбината тази вода.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите аз сьщо имам проблем с Pasat B5.5 1.9 PD131k при мен след 1800об до около 4000об започва да прекьсва а колата я провериха с VAG-COM и всичко си е наред турбото дюзите сменил сам вьздушния и горивен филтьр слагах добавка и без никакаф ефект. Просто вече не знам какво да правя
Днес ми казаха че маи било за смяна на сьединител(демпферния маховик) но това си маи бая парички.
моля за някое мнение или сьвет.
Извинявам се предварително ако сьм бил некоректен или е писано някаде понеже пиша за пьрви пьт.

Днес ми казаха че маи било за смяна на сьединител(демпферния маховик) но това си маи бая парички.
моля за някое мнение или сьвет.
Извинявам се предварително ако сьм бил некоректен или е писано някаде понеже пиша за пьрви пьт.
Нов проблем при същата кола. Сега освен присецване при подаване на газ, има проблеми и при палене на студено. Проблема се появи като започна да захладнява. Колата пали много трудно и докато позагрее работи като на 3 цилиндъра. Първо реших че проблема е от подгряваща свещ. След смяна на проблемни свещи, проблема остава. Някой да има някакви идеи? дали може двете неща да са свързани по някакъв начин?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
виж тандем помпата да не е спукана !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега предлагам ти да отидеш и да отворят резервоара и да го почистят и особенно там кадето е решетката да смуче нафта да не е задрьстена защото при мен беше точно това имаше на нея нещо като (да го нареча флабьр) отвратително.
Беше почистено и колата си заспа.
Беше почистено и колата си заспа.
Как става това с резервоара? Дали мога сам да си го направя? Някой може ли да даде информация какво точно се разглабя?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам същия проблем. На 4-та 5-та предавка започва да придърпва. Днес я закачиха на компютър - не показа никаква грешка. Утре ще я карам да и чистят резервоара и помпата. Дано да се оправи само с чистенето че иначе ...... 

Върни се в “Дизелови агрегати”