В момента в Плевен има от следните зимни гуми 185/65/14 , които мога да си позволя като цена.
дебика-93 лева
корморан-78лева
ласса-турски- 90лева
кумху -95лева
Не карам състезателно, държа да са стабилни на сняг и леки заледявания...
Моля за мнение на хора които са ги ползвали.
Ако има сайтове с описание на качествата на тези гуми -чета само български и руски
Благодаря предварително.
Мнение за ласса, кумху или дебика?
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Мнение за ласса, кумху или дебика?
Последна промяна от K22 на Чет 14 сеп 2006 13:37, променено общо 1 път.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мнение за ласса, кумху или дебика?
kaloyan22 написа:ласса-турски- 90лева

- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
на полото (86с) бях с корморан, на пежото (106) с ласса. еднакъв размер 155/70/13.
честно казано корморана е по-добрата гума. ласата на сняг е горе-долу, на лед никва я няма. корморана е осезаемо по-добре (поне в моя случай на моите коли и моя размер) и на лед и на сняг.
кумхо и дебица не съм карал зимни.
честно казано корморана е по-добрата гума. ласата на сняг е горе-долу, на лед никва я няма. корморана е осезаемо по-добре (поне в моя случай на моите коли и моя размер) и на лед и на сняг.
кумхо и дебица не съм карал зимни.
Ми да ти кажа ласата са по твърдички и някои изкарват с тях и лятото
за сняг да, но по добре дебица или корморан..естествено по леко в завоите
За лед кво да ти кажа:))) няма такава гума освн с шипове
Моите са дебица ама 175/70/14 замисли се!!!

За лед кво да ти кажа:))) няма такава гума освн с шипове
Моите са дебица ама 175/70/14 замисли се!!!
Последна промяна от marine на Сря 13 сеп 2006 7:16, променено общо 1 път.
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пасата го купих със зимни Ласа може би бяха на около 3 сезона. Карах го едно лято с тях и после по-запазените гуми ги оставих за отзад и си взех едни Сава нови за отпред и така изкарах последната зима. Добре се държаха задните като за 4 сезона. Карал съм ги поне 3 пъти по маршрута София-Добрич-София при сняг и съм нямал никакви проблеми. Шарката им също ми допада. На Опела ми преди бях със летни Ласа Мирата и бях супер доволен.
Сега чувам добри отзиви за Дебика Фриго 2 и може би ще се възползвам ако нямам пари за едни норвежки дето съм си харесал.
По важното е гумите да са нови. За ценовия клас за който си се спрял разлика от която и марка да си вземеш няма да усетиш съществена, но бих ти препоръчал Ласа или Дебика.
Сега чувам добри отзиви за Дебика Фриго 2 и може би ще се възползвам ако нямам пари за едни норвежки дето съм си харесал.
По важното е гумите да са нови. За ценовия клас за който си се спрял разлика от която и марка да си вземеш няма да усетиш съществена, но бих ти препоръчал Ласа или Дебика.
kaloyan22 написа:vladtod написа:Аз карам личната с летни и зимни ласа,мноо доволен .Турски но по лиценз на бриджстон.
Че вие във Варна имате веднъж в годината сняг, а аз искам добри или лоши отзиви за поведението на гумите на сняг и лед
Moже и така да е,но както всеки и аз си ходя при мой човек и се съобразявам с неговото мнение.Ласата е по здрава от корморана ,страните и са по -дебели и той ми каза ,че в една и съща дупка ако ласата не направи балон то корморана ще направи.Ся от дупка до дупка има разлика но аз да чукна на дърво не сам имал балони а като знам в кви ями съм влизал.Дебелината на страничния борд можеш да го усетищш и на ръка Ласа-Корморан.Сам си преценяваш иначе "добрата година ултра грип си взимаш и си 6"
п.п на лед с квото и да си,решаващ фактор е в шофьора
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”