Актове, давности, закони - разяснения
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Re: Актове, давности закони - разяснения
Няма да го вземам, защото нямам време да ходя до КАТ - вече го платих по банков път.
Сега питането е ще има ли проблем да карам без талон, с платено наказателно постановление?
Сега питането е ще има ли проблем да карам без талон, с платено наказателно постановление?
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е щом си платил иди си вземи талона. Могат да те санкционират 20 лв затова, че не е в теб.
С АКТ се кара 1 месец. С наказателно още 1 месец. При вече платено наказателно синия талон трябва да е в комплект със СУМПС.
С АКТ се кара 1 месец. С наказателно още 1 месец. При вече платено наказателно синия талон трябва да е в комплект със СУМПС.
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
zloby3400 написа:Няма да го вземам, защото нямам време да ходя до КАТ - вече го платих по банков път.
Запази си час през акаунта си и отиди - около 3мин ми отне да мина да си го взема

- zloby3400
- Контакти:
Запазил съм си час на 03.11.2011 - само че трябва да си взема талона до 30.10.2011, ако ме хванат тези 3-4 дена след 30.10 - според колегата по-горе ще ме глобят още 20 лв. Благодаря за мненията, картинката май ми се изясни 
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Vettel написа:Е щом си платил иди си вземи талона. Могат да те санкционират 20 лв затова, че не е в теб.
Къде пише, че е 20лв?
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Някой имал ли е опит с фиш/акт писан от КАТ в района на бензиностанция?
Става въпрос за това, че се влиза от изхода в бензиностанцията(което не е правилно разбира се), НО района на бензиностанцията(частна собственост) не е част от републиканската пътна мрежа, нито знака "забранено влизането" е редовен(одобрен от общината), няма стикер зад него.
Става въпрос за това, че се влиза от изхода в бензиностанцията(което не е правилно разбира се), НО района на бензиностанцията(частна собственост) не е част от републиканската пътна мрежа, нито знака "забранено влизането" е редовен(одобрен от общината), няма стикер зад него.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
BeckoTDI написа:Някой имал ли е опит с фиш/акт писан от КАТ в района на бензиностанция?
Обжалвай, ще падне акта, но остава въпроса заслужава ли си разправията.
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Не го писаха фиша на мен Йоански, пък и той е 30лв / нали до 50 лв не се обжалва /
Просто ми беше интересно дали правилно съм разбрал ситуацията, че нямат законово основание за този фиш.
Просто ми беше интересно дали правилно съм разбрал ситуацията, че нямат законово основание за този фиш.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
BeckoTDI написа:Не го писаха фиша на мен Йоански, пък и той е 30лв / нали до 50 лв не се обжалва /![]()
Е, да, щом е фиш не става, аз мислех че е акт.
Ако е акт и за 5лв. ако ще да е, може да се обжалва.
Сам знаеш, че винаги могат да намерят за какво да се заядат, ако решат.

-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
@ zloby3400 : Браво на теб, но само едно не мога да разбера - как си платил без да знаеш окончателно какво е НП ? Някак си ми е странно да си платиш по електронна справка (имайки предвид колко са затрупани в КАТ и колко бързо се обработва информацията ... да не говорим колко правилно
), а да не говорим, че и често описаните членове в НП се различават от тези в акта и фактически има смисъл да обжалваш. Иначе сроковете са както следва - един месец караш със СУМПС и акт, после взимайки си НП още един месец, но това, че си платил и не си си взел талона е по-скоро "неносене" на документи - т.е. 10 лв глоба (според мен, не искам да те подвеждам разбира се ).
@ myrshavija : Пише го в ЗДвП:
@ BeckoTDI : Ако е фиш не можеш да обжалваш, ако е акт си помисли имаш ли толкова време за губене
))
@ myrshavija : Пише го в ЗДвП:
Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с
глоба 10 лв. водач, който:
1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005
г., в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените
документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за
регистрация на управляваното моторно превозно средство;
@ BeckoTDI : Ако е фиш не можеш да обжалваш, ако е акт си помисли имаш ли толкова време за губене
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
@azrod, аз знам къде пише, че е 10лв. Питам къде пише, че е 20лв!
- zloby3400
- Контакти:
Здравейте другари
Днес си взех талона.
Ами в сайта на КАТ като ми излиза че НП е 100 лева, значи е 100 лв. - влизам в първата срещната банка и го плащам. Днес отидох, получих НП-то, сравних го - ми 100 лева си е, мамка му. Дадох вносната бележка от банката / платежно нареждане му викат още/ и си взех талона. Голям късмет - бях сам на 10-то гише, за 1 минута работата, сега давя мъката с червено винце
Ами в сайта на КАТ като ми излиза че НП е 100 лева, значи е 100 лв. - влизам в първата срещната банка и го плащам. Днес отидох, получих НП-то, сравних го - ми 100 лева си е, мамка му. Дадох вносната бележка от банката / платежно нареждане му викат още/ и си взех талона. Голям късмет - бях сам на 10-то гише, за 1 минута работата, сега давя мъката с червено винце

-
robertocarlos
- Автомобил:
- Двигател:
Kолеги,някой който наистина е запознат ще ми отговори ли ?
Взеха ми книжката за 10 месеца за алкохол,обаче аз продължих да си карамм-1 път ми писаха акт за без книжка след като е отнета - 300 лева ,след това още един път ме хванаха и пак ми написаха същия акт,но понеже беше в провинцията аз съм от София и вече 2 месеца не е излезло нищо.Знаете ли какво ще е наказанието и дали ще ме пратят на съд :@ по закон е така ,ама знам,че мн хора просто им пишат пак 300 лева и така ..
Взеха ми книжката за 10 месеца за алкохол,обаче аз продължих да си карамм-1 път ми писаха акт за без книжка след като е отнета - 300 лева ,след това още един път ме хванаха и пак ми написаха същия акт,но понеже беше в провинцията аз съм от София и вече 2 месеца не е излезло нищо.Знаете ли какво ще е наказанието и дали ще ме пратят на съд :@ по закон е така ,ама знам,че мн хора просто им пишат пак 300 лева и така ..
-
Boshev.Corp
- Автомобил:
- Двигател:
Днеска ми писаха акт за "извършване на ляв завой при наличието на пътен знак B22 и пътна маркирковка М1 или двойно непрекъсната линия" член 6 т1
Закви пари и точки си говорим
ПС: След 10-15 дни взимам нова книжка (нова категория) и мога ли без да плащам да си взема новата книжка и акта да остане със стария номер на книжката и да се размина ?
Закви пари и точки си говорим
ПС: След 10-15 дни взимам нова книжка (нова категория) и мога ли без да плащам да си взема новата книжка и акта да остане със стария номер на книжката и да се размина ?
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Преди малко ми връчаха две НП-та и ми казаха че до 10 дни ако не ги платя ще ми вземат книжката.
Кааха ми също ,че мога да си ги направя на расрочено плащане.Та въпроса ми е:като ги направя на расрочено плащане после кои ми определя вноската и срока?И верно ли ако не ги платя ще ми вземат книжката
Кааха ми също ,че мога да си ги направя на расрочено плащане.Та въпроса ми е:като ги направя на расрочено плащане после кои ми определя вноската и срока?И верно ли ако не ги платя ще ми вземат книжката
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”