Здравейте колеги, при покупката на колата ми липсваше cd-чейджъра на навигацията MFD1. След няколко дни търсене по автоморгите намерих няколко чейджъра на цени между 100-150лв, което според мен е доста висока цена за оптика на 10 години

Поразрових се в ebay.de и след малко търсене намерих дигитален чейнджър DMC VW USB на цени между 44-49 EUR + 3EUR shipping = 47-51 EUR (т.е. чисто нов дигитален чейнджър за 100лв. с 1 година гаранция). След една седмица пристигна с избраната от мен букса 8pin на кабела и го монтирах. Работи идеално, няма шумове, не сече и т.н. Предимствата му са, че купуваш нещо ново за цена по-ниска от тази за нещо остаряло,а в БГ по аудио сервизите за такъв дигитален чейнджър цената започва от 200-250лв

, забравяш за дисковете, 6/10 папки х 100 песни качени на USB или SD карта, малко и компактно устройство побиращо се в жабката. При интерес мога да направя и кача реални снимки от колата ми. Дигиталния чейнджър е съвместим с:
FORD MCD Navi Version A...G
MFD Navi Version A...G
RNS
Sound 2
SEAT Aura
Beta
Elba
Highline
Lena
Liceo
Alana
Scala
Soundsystem 2
MFD CD
MCD (Dynamic Navi)
Navi RNS
Ibiza
GPI (SS2)
SEZ2Z6
SKODA MS 501
MS 502
Navi DX
SatCompass
Symphony
RNS
MCD
MFD
VOLKSWAGEN Alpha New Beetle
Beta 5
Beta T4
Gamma
Gamma 5
Gamma New Beetle
Monsoon
Rhapsody
Premium 4 Clarion
Premium 5 Delco
RNS-MCD
RNS-MFD
VW Z6Z9
VW Z9Z7
MFD Navi Version A...G
Става и за други марки коли, като това може да се провери в ebay.deДигиналния чейнджър работи с 8gb USB flash/SD карта или по-голяма. С по-малки размери 4,2,1gb не работи !С тази тема не целя реклама на определена марка устройство.
Ето и снимка: